National Sebis

Nebunie în derby cu Săulescu în prim-plan: Național Sebiș – Ripensia Timișoara 4-3





„Ciocnirea” dintre locurile 1 și 3 din clasamentul seriei a IV-a a Ligii a 3-a s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. Combatantele au făcut spectacol în fața a aproximativ 300 de privitori, care au mai și plecat fericiți acasă după ce favoriții și-au trecut în cont trei puncte grele, ce îi distanțează la 5 puncte în fața Reșiței, sau poate chiar 8 dacă ținem cont de memoriul câștigat împotriva Ighiului. După hattrickul din tur, Săulescu a reușit „dubla” și azi, dar și un assist.

Ripensia a dat impresia că va defila la Sebiș după cum începuse partida. Și-a băgat direct în corzi adversarul, iar în minutul 7 a și deschis tabela. Dumiter a executat un corner, iar Golda a reluat din colțul careului de 6 metri, mingea ducându-se în vinclu cu toată opoziția lui Fișteag. Portarul gazdelor s-a revanșat repede cu o intervenție salvatoare în fața aceluiași Golda, în timp ce Toma a executat puțin pe lângă o lovitură liberă de la 22 de metri. De aici încolo, meciul și-a schimbat fața. În minutul 17, Filip l-a faultat în careu pe Suciu, dar Mihuța a tras telefonat de la 11 metri și Rădulescu a prins fără probleme balonul. Același junior al Ripensiei a fost erou negativ și în ofensivă, finalizând eronat o acțiune de toată frumusețea purtată de Dumiter. Creșterea din jocul gazdelor a fost evidentă, iar golul de 1-1 a căzut natural. Iuga a făcut acțiunea, Hecsko a respins doar până la Săulescu, care a trimis din semifoarfecă în plasă (min.  31). Naționalul putea chiar să intre în avantaj la cabine, dar șutul lui Velici a trecut razant de bara de la colțul lung al porții lui Rădulescu.

Revenirea avea să se înfăptuiască cu vârf și îndesat după pauză. Era minutul 49, când Mihuța a centrat inspirat, iar Siminic a reluat cu capul, puternic, la colțul scurt. La următoarea fază se facea 3-1. Rosenblum a preparat o minge pentru cursa lui Săulescu, care a trimis din unghi pe sub goalkeeperul lui „Ripi” (min. 53). Velici și-a mai trecut cont o ratare înainte de pune cireașa pe tort. În minutul 65, fostul dinamovist a fost la locul potrivit, după ce Săulescu a mai făcut o cursă de excepție pe bandă. La 4-1 sebișenii s-au relaxat, dar nu înainte ca Velici să rateze dubla la pasa lui Pirtea. Timișorenii au mulțumit și au încins puțin finalul cu golurile de 4-2 și 4-3. Mai întâi, Mediop a corectat șutul de la distanță al lui Vlădia, acesta din urmă marcând și el cu capul după un corner al formației sale. Era prea târziu ca punctele să le mai scape băieților lui Cojocaru, care încep cu dreptul primăvara.

Formații oficiale:

Național Sebiș:  Fișteag – Rosenblum, Stupu, Suciu, Siminic – Avramescu (27 Susan), Mihuța – Săulescu (73 Pirtea), Fuchs, Iuga (90 Kilin) – Velici (83 Tulcan).

Ripensia: Rădulescu – Apro, Vlădia, Hecsko, Toma – Stoi, Briciu (57 Popa) – Cl. Filip (46 Olar), Dumiter (81 Matiș), Nanu (57 Mediop) – Golda.

Arbitri: Alexandru Bălan (Deva), Alin Mureșan și Anghel Todea (ambii din Cluj). Observatori FRF: Sebastian Moisin (Oradea), Ion Zare (Oradea)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button