Gloria LT Cermei

Niță a stricat debutul Cermeiului în retur! Aslău: „Rezultat și atitudine rușinoasă, nu trebuia să ajungem să ne plângem de un offside”





Rezultatele și prestațiile din partidele amicale ale iernii nu anunțau căderea Cermeiului în primul meci pe puncte al primăverii. Adversarul era și el abordabil, o formație tânără, relativ nouă, care – însă – a fost mult mai motivată și conectată la miza meciului.

În minutele inițiale, trupa lui Aslău a dat impresia unei echipe ce știe ce vrea, dar după două-trei faze fixe, una dintre ele ratate de Cotoc (cap peste poartă), s-a stins inexplicabil. Tânăra formație a arădeanului Dan Mănăilă a simțit că se poate și fiul noului patron, Dennis Băban i-a dat de lucru lui Rusu, în timp ce Baradji a reluat cu capul pe lângă poartă. Și Hillion a fost blocat la timp de Rusu, în timp ce Aldan nu a putut relua corect cu capul din centrarea lui Suslak. Tot Băban a scris concluzia reprizei cu un șut puțin pe lângă bara din dreapta lui Rusu.

Muștruluiți la pauză, cermeianii au avut un prim sfert de repriză destul de bun, dar Radu a fost de fiecare dată mai rapid decât atacanții Sulea și Bulza. Dar, a venit minutul 64, când gazdele au rupt echilibrul. Băban l-a lansat pe Niță, Suslak nu s-a aflat în zona sa, iar fostul polist a pătruns nestingherit și l-a bătut pe Rusu din interiorul careului. Formația de pe Teuz a reacționat doar cu o posesie superioară a balonului, dar fără a fi incisivă în atac. Adi Suslak a avut câteva centrări bune din lovituri libere, însă Radu și colegii din fața acestuia au reușit să îndepărteze pericolul. În ultimul minut de joc, pe o contră, Niță a țintit bara, iar Miculete a reluat apoi incredibil peste poarta goală. S-a încheiat 1-0 și noua combinație Becicherec – Jimbolia a pornit cu dreptul în campionat.

Formații oficiale:

Becicherec: Radu – Baradji, Nanou, Folarin, Macovei – Niță, Timiș, Miculete, Băban – Chiper (74 Chivăran), Hillion

Cermei: Rusu – Vereș, Petrache, Cotoc, Suslak – Coșa (76 E. Varga), Nistor, Șiclovan, Aldan – Bulza (68 Diarra) – Sulea.

Arbitri: Călin Lazăr (Mediaș) – Emeric Tocai (Alma – Sibiu), Vasile Duță (Avrig – Sibiu).

Observatori FRF: Alexandru Rojneai (Alba Iulia), Florin Oglindoiu (Mehedinți)

Mănăilă: „Victorie prin determinare, dăruire și organizare”

Arădeanul Dan Mănăilă a debutat cu dreptul la Mama Mia Becichrecul Mic, grupare ce se va muta la Jimbolia în această primăvară. Deocamdată, a debutat tot pe terenul CFR din Timișoara și a fost vorba despre un meci de trei puncte. „Chiar aveam nevoie de un debut victorios, important este să ducem mai departe acest brand și fotbalul din județul Timiș și să facem o figură frumoasă. Băieții noștri au avut de jucat un prim meci pe teren neutru, în compania unei formații mult superioară nouă ca omogenitate. Noi eram adunați doar de câteva zile, dar, prin dăruire, determinare și organizare, am reușit o frumoasă victorie. A fost un joc intens, plăcut ochiului și sper să o ținem tot așa. Că mai învingem, că mai pierdem, important e să nu renunțăm!”, a spus Mănăilă pentru sporttim.ro.

Aslău: „S-ar putea să ne fi luat de sus adversarul, nu ne-a ajutat nici terenul…”

Cermeiul a ratat impactul cu returul Ligii a 3-a și nu vorbim doar despre rezultat, ci despre jocul prestat. Mircea Aslău a admis ziua mai slabă a elevilor săi, deși golul gazdelor a fost marcat dintr-o poziție suspect de offside. „Nu pot să știu dacă a fost sau nu offside, căci poziția în care mă aflam nu mă avantaja. Nu mă pronunț, ne-am oprit, au dat golul, degeaba jucătorii mei au fost nervoși. Trebuia ca nervii lor să producă un măcar un gol egalizator, dar nu s-a întâmplat asta. Am dat peste o echipă de viitor, o echipă frumoasă, cu un portar în mare formă, destul de bun. S-ar putea să ne fi luat de sus adversarul, am jucat catastrofal, iar gazdele merită felicitate că au profitat de asta. Rezultatul e rușinos, nu trebuia să ajungem să ne plângem de un offside. E adevărat, nici terenul denivelat nu ne-a ajutat ca echipă de posesie, dar, până la urmă, și ei au jucat în aceleași condiții. Trebuie să ne trezim, să ne revenim rapid, căci ne așteaptă un meci greu cu Galda, pe care vrem să-l câștigăm neapărat”, ne-a declarat antrenorul Cermeiului.

FOTO: sporttim.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button