UTA Arad

Pelici și Ayza nu mai vor să promoveze la „masa verde” și pun toate „tunurile” pe UTA: „Meci foarte important, la final vrem să rămânem în obiectiv”





Ca și UTA, CS Mioveni a avut programată conferința de presă săptămânală ce prefațează un meci de campionat. Vineri, în nocturnă, argeșenii dau piept cu arădenii în derby-ul etapei cu numărul 24 a Ligii a II-a. În fața presei locale au venit Alexandru Pelici și Roberto Ayza, antrenorul și căpitanul formației „galben-verzi”.  Iată ceea ce au avut de spus cei doi despre:

…Importanța și configurația partidei cu „roș-albii”

„Urmează o partidă foarte importantă pentru noi. Întâlnim una dintre echipele ce și-a depus serios candidatura la promovarea în Liga 1, o echipă foarte bună. Jucăm acasă, avem mare nevoie de cele trei puncte pentru a fi în grupul formaților ce se bat la primele locuri și a rămâne în obiectiv.  Teoretic, avem un avantaj căci nu am jucat weekendul trecut, iar arădenii au făcut-o chiar luni, dar, practic nu. UTA are un lot suficent de numeros, dacă există probeleme fizice sau de altă natură, pot schimba un jucător sau altul. În plus, nu joacă la 2-3 zile ca la o etapă intermediară, ci au patru zile la dispoziție să se pregătească pentru partida cu noi. Posibil chiar să aibă un mic avantaj, având ritm de competiție, pe când noi vom avea vineri exact două săptămâni de când am jucat precedentul meci de campionat. E adevărat, am disputat între timp un amical, rămâne de văzut dacă am făcut bine sau rău– Alexandru Pelici.

UTA va veni să speculeze orice greșeală a noastră și să scoată maxim din acest joc. Pe de altă parte, noi suntem obligați să câștigăm, așa că cred că va fi un joc frumos. De două săptămâni încoace am încercat să corectăm greșelile făcute în meciul cu Călărașiul. Din punctul meu de vedere, ne-a lipsit în special concentrarea pentru a evita greșelile individuale, atât pe faza de atac, cât și cea de apărare. Sperăm cași arbitrii să fie concentrați și să fie un meci frumos” – Alexandru Pelici.

„Jucăm cu una dintre cele mai bune echipe din serie, care întotdeauna ne-a pus probleme, dar au fost și meciuri în care am jucat și bine împotriva lor . Am avut destul timp la dispoziție să pregătim bine această partidă foarte importantă și sperăm să câștigăm primul meci acasă din mini-retur. UTA e pe locul 2, la patru puncte peste noi, numai dacă batem ne apropiem de ei.  Dar, nu numai pe UTA trebuie s-o învingem, ci să batem și restul meciurilor pe care le mai avem de disputat dacă vrem să rămânem în obiectiv” – Roberto Ayza.

…Atuurile adversarului

Punctele forte ale UTA-ei? Numărul de puncte și de goluri marcate. Au atacanți buni, unul dintre ei este golgheterul campionatului și mă refer la Petre. Este un jucător sub vârstă, foarte talentat, foarte bun, care și în ultima etapă a înscris trei goluri împotriva Reșiței. Are un moral foarte bun, e un jucător de lot național ,  dar pe lângă el mai sunt Strătilă, Curtuiuș (n.a. acesta e bolnav și va absenta la Moveni) sau Andor . Sunt jucători buni și foarte buni, ca să vorbesc doar despre fotbaliștii de atac”.Alexandru Pelici.

…Ițele promovării

„Cu o victorie, Doamne ferește, UTA va fi și mai aproape de Liga 1. Nu știu dacă pentru noi lupta pentru locul 3 se încheie, căci mai sunt oricum destule meciuri de jucat.  Sunt sigur că echipele cu pretenții vor mai pierde destule puncte până la final. UTA a făcut-o deja la Brăila, Brașovul la Călărași și vor mai fi și alte surprize produse de echipele din partea a doua a clasamentului. Cu excepția lui Juventus, care, din câte se pare, galopează în acest campionat, oricine poate bate pe oricine în această serie. Nu mai departe de etapa viitoare, când noi jucăm la Timișoara, sunt UTA – Brașov și Juventus – Sepsi, iar etapa asta Olimpia joacă la Oradea, cu Luceafărul. Dar, că să profităm de aceste întâlniri directe, noi trebuie să începem să adunăm neapărat puncte, chiar începând de vineri, cu UTA” – Alex Pelici.

„Locurile 2-6 sunt întinse în 4 puncte și mai sunt 14 etape de disputat.  Oricare dintre noi avem șanse, totul e să ne facem treaba, să nu ne pierdem concentrarea, să rămânem cu capul pe umeri și picioarele pe pământ și să încercăm să ajungem în Liga 1” – Roberto Ayza.

…Calea spre Liga 1

„E ultimul meu tren pentru Liga 1, cu lotul pe care-l avem speră să reușim să promovăm. Ar fi o performanță mare pentru oraș, mai ales că în 2011 am ajuns acolo fiindcă Bihorul nu a luat licența. Acum, vrem să ajungem de pe locul 2 sau 3, după baraj, în Liga 1. Ar fi o performanță extraordinară și pentru mine, ca jucător” – Roberto Ayza.

„Tot în 2011 și eu ajungeam în Liga 1 cu Voința Sibiu, după <<cazul Poli Timișoara>>.  Disputam atunci un baraj cu Săgeata Năvodari și mergeam mai departe. Pe mine nu m-ar deranja nici anul acesta să se întâmple așa, dar nu ne gândim la asta și ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut” – Alex Pelici.

Tehnicianul Mioveniului are două absențe importante pentru confruntarea cu arădenii, respectiv fundașul stânga, Edi Stoica și mijlocașul central, Ionuț Mîrzeanu. Ambii sunt accidentați și vor rămâne în tribună vineri.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button