Fotbal judetean

Capătă și-a reluat atribuțiile: Păulișana Păuliș – Unirea Sântana 0-3





La prima vedere, duelul din Podgorie părea cel mai echilibrat din runda inaugurală a returului Ligii a IV-a Arad, dar Donca a putut juca din nou „cartea” Capătă și golgheterul ediției trecute în fotbalul județean și-a făcut cu vârf și îndesat treaba. Păulișul acuză un gol anulat la 0-2, pentru ca după cea de-a treia reușită a vizitatorilor chiar în debutul părții secunde totul să se încheie pentru ea.

Ritmul partidei a fost destul de bun, terenul fiind și el acceptabil pentru această perioadă a anului. Oaspeții au început mai bine, cu o dominare teritorială ce a dus și la deschiderea tabelei. În minutul 21, Istin a centrat de pe stânga, iar Capătă a trimis cu capul la colțul lung din colțul careului de 6 metri. După încă 15 minute, „uniriștii” și-au majorat avantajul, prin Alin Ginghină, care a scăpat singur în careu și l-a bătut pe Dulhaz. La 0-2, gazdele au ieșit cu totul la joc, iar Csurka a fost surprins de un șut-centrare al lui E. Calancea, dar a fost salvat de bară. Apoi, același portar nu a intervenit la lovitura liberă a lui Itu, însă golul a fost anulat, fiindcă era vorba despre o „indirectă”.

Ecuația partidei a fost rezolvată defintiv în debutul părții secunde. Vuin a recuperat un balon, i-a trimis lui Capătă, care a dezlănțuit șutul de la 16 metri în plasa lui Dulhaz. Apoi, „roș-negrii” au mai oprit din motoare, prilej pentru echipa lui Mițiți să-și creeze câteva situații, prin D. Calancea, Albulescu sau Popa, însă tebala a rămas cea mai fixată în minutul 49: 0-3.

Chiar dacă au fost și mici aspecte ce l-au nemulțumit, Dinu Donca a apreciat prestația generală a elevilor săi, dar și rezultatul. „Nu e simplu să câștigi la Păuliș, o nucă tare a campionatului, o echipă ce a progresat destul de mult în ultimul an. Să nu uităm că Lipova de a câștigat la limită aici, cu un gol marcat pe final. Din punctul meu de vedere, problema câștigătoarei nu s-a pus niciun moment. Am avut meciul în mână timp de 60 de minute, am lăsat-o mai moale doar la 3-0. Mă bucur și pentru Alex (n.a. Capătă) pentru aceste prime două goluri, mai ales că revenea după 8 luni fără joc oficial. A mai debutat și juniorul Marc, căruia îi prevăd un viitor frumos, au fost destule părți bune în acest prim joc al retului. Dar, mai e mult de muncă, lupta pentru locurile 3-6 e acerbă și nu prea ai voie să faci pași greșiți dacă vrei să rămâi în joc”, a spus antrenorul Sântanei.

Formații:

Păuliș: Dulhaz – Iercan (46 Mițiți), Suciu, Geanîm, Ambruș – E. Calancea, Cervenschi, Itu, D. Calancea (84 Șt. Calancea) – Albulescu (71 B. Gherghel), D. Popa (62 Bruț).

Sântana: Csurka – Paven  (88 Marc), Peia, Mateiu, Istin – Vuin, Bodea, Josan (84 Toader) – Al. Ginghină (84 Bud) , Capătă, Cl. Popa (80 Bolba).

Arbitri: Tudor Jurcă – Mihau Stanciu, Andrei Pîslaru. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Gheorghe Sfăt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button