Gloria LT Cermei

Rusu, „nașul” Galdei: „Orice punct e important pentru Cermei, mai ales când e obținut în fața unei echipe cu pretenții”





Sunt șanse mari ca Florin Rusu să fie singurul goalkeeper din seria a IV-a a Ligii a 3-a fără gol primit în partidele cu Industria Galda. Căpitanul celor de la Lunca Teuz Cermei a fost pur și simplu de netrecut atât în meciul din toamna anului trecut, cât și cel de sâmbăta trecută, iar când s-a recunoscut bătut l-a salvat bara.

Cert este că echipa sa a pus la păstrare 4 puncte din „duelurile” cu trupa lui Paul Ciucă, una dintre cele mai solide din campionat. „Mă bucur că mi-am putut aduce contribuția la cele două rezultate, foarte importante pentru o nou promovată. A fost clar pentru toată lumea că formația din Galda a venit la victorie la Cermei, ar fi avut șansa să se apropie și mai mult de Sebiș, dar au avut în față o echipă dârză, disciplinată tactic, ce nu le-a dat prea multe spații de manevră. Mi-am făcut și eu treaba de portar, dar trebuie să recunosc că am avut și șansă la acea bară a lor. Oricum, i-am văzut supărați, frustrați, pe cei de la Galda la final, semn că au pierdut două puncte și noi am câștigat unul. Normal că ni le-am fi dorit pe toate trei, dar, până la urmă, orice punct e important pentru Cermei. Mai ales când e obținut în fața unei echipe cu pretenții”, consideră portarul „alb-roșilor”.

Chiar dacă nu a cunoscut încă gustul succesului în retur, remiza albă contra Galdei le dă ceva moral cermeianilor pentru deplasarea de pe Bega, contra „satelitului” lui ACS Poli. „Trebuie să recunoaștem că acel 4-0 cu care i-am bătut în tur e puțin mincinos, dar ăsta e fotbalul. Uneori joci bine și nu-ți iese nimic, alteori ești sub ca adversar ca joc și ies victorii clare. Cu siguranță, vom da peste o echipă rănită, care a pierdut ambele meciuri în acest debut de retur și va dori să se revanșeze și pentru eșecul mare di tur. În plus, e greu de prevăzut ce jucători pot primi de la prima echipă, însă suntem pregătiți să facem față oricăror provocări”, a adăugat numărul 1 al grupării de pe Teuz.

Mircea Aslău a susținut în diferite rânduri că formația sa are potențial de Top 5, iar căpitanul îi dă dreptate antrenorului său. „Fiind o serie foarte echilibrată, în care oricine poate bate pe oricine, cu două-trei victorii ești în prima parte a clasamentului. Vom încerca asta, doar pentru asta ne pregătim săptămână de săptămână. În plus, avem și argumentele necesare. Chiar dacă am pierdut câțiva jucători din formula în care am promovat, au venit alți băieți de caracter, iar grupul a rămas unit și valoros”, a concluzionat Florin Rusu.

FOTO: Ciprian Petcuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button