UTA Arad

Mai reface Primăria arena „Motorul”? Deocamdată, Falcă a vorbit doar despre investiții la „ICRTI”





Brandul numărul unu al Aradului a trăit una dintre rușinile existenței sale odată cu mutarea din oraș. Am ajuns și anul de restriște 2017 în care municipiul nu mai poate oferi UTA-ei o arenă capabilă să găzduiască în condiții normale nici măcar partide la nivelul ligii secunde. Jocurile cu Voluntari sau Poli sunt doar două din șirul de umilințe trăite de arădeni ca urmare a gazonului impracticabil.

Conducerea clubului a acceptat situația, a mutat echipa la Șiria, urmând ca la vară să se întoarcă pe „Motorul”, unde autoritățile locale au promis investiții de sute de mii de euro în refacerea gazonului, dar și mărirea capacității arenei. Lucrările nu au început până la această dată și, dacă am fi să ne luăm după Gheorghe Falcă, ele nici nu vor mai demara vreodată. Primarul a organizat, marți, o conferință de presă în care a prezentat investiţiile pe care Primăria Arad le-a pregătit pentru acest an, fie că vorbim despre fonduri din excedentul bugetar, fie de cele destinate investițiilor anuale.

Aradon.ro a făcut o înșiruire a investițiilor pe 2017, pe care, pentru conformitate, vi le prezentăm și noi: *regenerarea urbană a spaţiilor din zona blocurilor de locuinţe din cartierele Alfa, Faleză Mureş, Confecţii, Micălaca; *extinderea sistemului de canalizare menajeră în cartierele municipiului Arad; *amenajarea legăturii rutiere între strada Cometei şi centura de nord; *construire pod peste râul Mureş, inclusiv legăturile rutiere între strada Andrei Şaguna-Calea Timişorii (POR); *reabilitare străzi în municipiul Arad, etapa a doua (PNDL); *reabilitare clădire unitate militară, zona Gai; *mansardare la Grădiniţa PP Elefănţelul Alfa; *reabilitare clădire Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” (PNDL); *reabilitare clădire Colegiul Naţional Preparandia (PNDL); *reabilitare instalaţie termică Liceul Tehnologic „I. Moldovan”(PNDL); *reabilitare clădire şi instalaţii la „Csiky Gergely” (PNDL); *reabilitare faţadă clădire ORL-Oncologie-Oftalmologie-Dermatologie; *reabilitare clădire Teatrul Clasic „Ioan Slavici”; *Complex sportiv, zona Câmpul Liniştii; *acoperire Patinoar, municipiul Arad; *pe ştrand: reabilitare corp A şi B+amenajare garderobă şi casete valori; *Capelă Cimitirul Pomenirea.

Așadar, la capitolul investiții noi, la capitolul sport găsim doar „Complexul sportiv, zona Câmpul Liniştii”, „ICRTI” – cum e cunoscut de iubitorii sportului rege din Arad. Vrem să credem că Falcă a avut un mic lapsus, sau că, ridicată la doar 600 de mii de euro, reabilitarea arenei din Aradul Nou nu se încadrează printre investițiile mari ale municipalității în 2017. Deși, ceva ne spune că, spre exemplu, mansardele de la Grădinița PP Elefănțelul Alfa (a nu se înțelege că minimalizăm aceste lucrări) nu se ridică la 2,6 milioane de lei.

Recent, Suporter Club UTA a dat un comunicat de presă prin care spunea, printre altele, că nu va mai accepta o altă bătaie de joc la adresa grupării favorite. S-ar putea ca aceasta să prindă contur mai repede decât am fi crezut. Sau, poate, Falcă a avut o mică scăpare și e de înțeles la ce probleme are cu ANI, dar și cu colegii din PNL care îi cam vor capul.









7 comentarii

  1. Niciodată nu la interesat cu adevărat sportul !!!!!!! Tot ce a făcut , a fost mai mult din obligația pentru ” fisa postului” !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  2. Kaufland se face pe moturu nu stadion a fost abureala sa ne mute din arad marele falca mincinos cu acte

    0
    0
  3. Despre proiectul „Complexul sportiv, zona Câmpul Liniştii”, „ICRTI” se vorbeste de ani buni si nu s-a miscat o piatra. Doar proiecte si promisiuni. Poate ca suporterii vor mai da un comunicat prin care isi vor arata pentru a suta oara nemultumirea. Ca de acel deranj invocat de unul dintre suporteri nu cred ca poate fi vorba.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button