UTA Arad

Portarul Iacob a umblat la psihicul lui Petre înainte de penalty-ul ratat de utist, iar acum îl consolează: „ Are clasă, trebuie să-și revină”





FC Braşov a revenit în lupta pentru promovare după un meci extrem de bun, la Şiria, cu UTA. Victoria de duminică a venit într-un moment în care echipa traversa o criză prelungită în retur. Reacţia „stegarilor” în meciul cu UTA a fost una incredibilă, câteva modificări în primul 11, determinare totală, organizare şi un portar care i-a scos din minţi pe arădeni cu paradele sale au dus la o victorie mare a jucătorilor lui Cornel Ţălnar.

Săptămâna trecută, după ce CNSL a amânat din nou pronunţarea în cazul Chipciu, jucătorii şi antrenorii erau un car de nervi, pentru că de o decizie favorabilă depinde şi finanţarea echipei până la finalul campionatului.

„Cei de la UTA au spus că ne dau cu terenul în cap!“

După o discuţie avută vineri, în vestiar, la care a participat şi administratorul special Vasile Dochiţa, jucătorii şi antrenorii au sunat adunarea pentru meciul cu UTA, iar echipa a arătat cu adevărat că poate juca fotbal de calitate. Declaraţiile războinice venite din vestiarul UTA-ei, la care s-au adăugat toate problemele din ultima perioadă, i-au mobilizat la maxim pe „stegari“.

Chiar înaintea startului meciului de la Şiria, căpitanul Florin Iacob le-a transmis un mesaj cât se poate de clar coechipierilor: „dacă plecăm de aici învinşi, de marţi nu mai avem ce căuta la antrenamente! Acest meci nu avem voie să-l pierdem!“. Apoi a venit şi secundul Mihai Stere, care i-a înverşunat şi mai tare pe jucători. „Cei de la UTA au spus că ne dau cu terenul în cap! Atunci, hai să mergem peste ei“, au reacţionat jucătorii braşoveni, iar atitudinea şi determinarea din acest meci a făcut diferenţa.

„A fost o tensiune foarte mare înaintea meciului cu UTA, cu atâtea probleme, nimeni nu mai credea în noi, dar iată că am dovedit că suntem o echipă bună, iar victoria cu UTA nu poate fi pusă de nimeni la îndoială. I-am bătut şi la Braşov, acum şi la ei. Am arătat o reacţie de orgoliu, am jucat cu sufletul şi acest lucru s-a văzut pe teren. Am revenit în cărţile promovării, iar următorul meci, cel cu ASU Poli Timişoara trebuie câştigat cu orice preţ“, a spus Florin Iacob.

„Am simţit că Petre este tensionat“

Pe lângă intervenţiile din acest meci, Florin Iacob a reuşit să apere un penalty cu zece minute înainte de final. „Stegarii“ conduceau cu 2-0, după reuşitele lui Chitoşcă şi Enceanu, dar un penalty provocat stupid de Cătălin Stan putea schimba soarta jocului.

Un specialist al penalty-urilor, Iacob a reuşit să apere execuţia lui Adrian Petre. „Cătălin Stan era terminat, dar i-am spus să stea liniştit că voi apăra şi că va trebui să mă premieze la Braşov. Am simţit că Petre este tensionat şi chiar i-am spus că «vezi că ai o responsabilitate foarte mare să baţi acest penalty». Am ghicit colţul şi apoi m-am trezit cu toţi colegii peste mine. Adrian Petre este un atacant de clasă, trebuie să treacă peste acest moment pentru că are tot viitorul în faţă”, a povestit Florin Iacob, care are câteva „victime” la penalty-uri apărate, printre care Adi Mutu, Nicuşor Stanciu, Sergiu Neguţ sau „prinţul” Adrian Cristea. „Nu este niciun secret la penalty-uri. Este vorba de multă muncă şi concentrare. Andrei Şanta, antrenorul cu portarii de la FC Braşov şi cel alături de care lucrez de la şapte ani, a fost mereu lângă mine şi m-a încurajat întotdeauna. Cu el am învăţat şi exersez aproape la fiecare antrenament loviturile de la 11 metri. Am avut şansa să mă pregătesc cu Bogdan Stelea, Dani Coman sau Mario Felgueiras, toţi portari de mare valoare. Am văzut modul în care trebuie să te pregăteşti ca portar profesionist şi cât de mult e nevoie să munceşti pentru a ajunge la cel mai înalt nivel. Fiecare în parte a reprezentat mult pentru mine şi îi apreciez foarte mult“, a mai spus Iacob.

Sursa: Monitorul Expres

FOTO: UTA Media Design









2 comentarii

  1. Mai Iacob! Eu te-am urmarit in acest campionat si esti un portar f talentat si sigur pe el. Dar dupa o asemenea declaratie am o singura intrebare…stii ce o zis vulpea catre arici?….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button