Fotbal judetean

Viceliderul știe să rezolve partidele și în prima parte: Șoimii Șimand – Șoimii Lipova 0-4





De multe ori în acest sezon, chiar în primele două etape ale returului, dar și în toamnă, chiar la partida tur dintre „duelul” șoimilor din Liga 4-a, Lipova și-a valorificat și pe tabelă superioritatea din joc de abia în repriza a doua. Azi, la Șimand, a schimbat placa și a rezolvat partida în prima parte. „Asta ne-a cerut antrenorul, asta am făcut”, avea să spună după meci eroul viceliderului, Vlad Filimon.

Practic, meciul a început de la 0-1 și asta pentru că Vasinc, scăpat pe bandă, i-a așezat perfect mingea lui Filimon în fața porții. Era doar minutul 4, iar 13 minute mai târziu oaspeții au marcat din nou. Autorul golului a fost același jucător cu numărul 11 al Lipovei, care a pătruns în viteză pe stânga și l-a executat cu un șut la colțul lung pe Găleancu, înlocuitorul suspendatului Vaida. Showul teamului lui Sabău a continua, iar Sergiu Popa a înscris și el printr-o realizare „specialitatea casei”: intrare din stânga în centru și șut plasat. De această dată, „decarul” Lipovei a ochit colțul scurt de la 17 metri.  A venit și minutul 28, iar Șimandul avea să-și înscrie și un autogol, prin Tolan, care a deviat reluarea lui Gherghel din careul mic.

Odată partida rezolvată, lipovanii au mai stins „motoarele”, dar chiar și așa și-au mai creat și alte ocazii importante. „Galben-albaștrii” au replicat în special prin faze fixe, una dintre ele, executată de Covaci, fiind scoasă cu ceva dificultate de Bujor. În partea a doua, Petrilă a avut și el în șut bun, milimetric pe lângă bara de la colțul lung al porții lipovane. S-a terminat 0-4, scor la care Lipova păstrează ecartul față de Crișul la – 5 puncte. „Noi încă sperăm că-i putem întrece, campionatul e lung. Va fi important meciul direct, dar cred că ei se mai pot încurca și cu alte echipe. Important este să ne facem noi treaba, să câștigăm fiecare meci, dacă se poate chiar în maniera în care am făcut-o azi. Am respectat sarcinile antrenorului, ne-a cerut să rezolvăm partida cât mai repede și asta am făcut. Am avut și șansa care în alte partide ne-a lipsit și anume că am avut un procent mare de realizări la ocaziile avute. Scorul putea fi și mai mare, dar, una peste alta,  a fost bine. Personal mă simt bine la Lipova și, chiar dacă înțelegerea îmi expiră în vară, nu văd motive să nu o prelungesc. Chiar îmi doresc să joc pe noul stadion care se construiește la Lipova, poate chiar în Liga 3-a”, ne-a mărturisit Vlad Filimon, autorul unei „duble”, dar și a pasei pentru Gherghel la faza golului patru.

Formații:

Șimand: Găleancu – Cătană, I. Ruska, Tolan, Rafila – Covaci (46 Mărcuș), Engelhardt (55 Bubuș), Țigan, Berar – Petrilă, Faur.

Lipova: Bujor – E. Pantea, Pașcu, Calvin, Tomuț (68 Trabalka) – Gherghel (77 Orza), Simion (60 Cotoc), Bier, S. Popa – Filimon, Vasinc (68 Edu)

Arbitri: Cristian Burza – Alina Mihoc, Cristian Cășuț. Observatori AJF: Leontin Buda, Andras Mako









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button