Fotbal judetean

Assist și gol la de debut pentru Mitu: Victoria Zăbrani – Cetate Săvîrșin 3-0





La a treia încercare din retur, Zăbraniul și-a trecut în cont toate cele trei puncte într-un meci pe teren propriu cu plăpânda formație din Săvîrșin, cu destule absențe de lot, dar și o pregătire fizică precară. Cu excepția a două-trei situații în prima parte, când ex-ul Irimia a fost scos din șomaj, dar l-a ajutat și bara, oaspeții nu au contat în comuna de pe Mureș, în timp ce Victoria s-a jucat cu ocaziile.

Practic, la cum s-au desfășurat ostilitățile, s-a pus doar problema diferenței de scor. Aceasta a rămas în limite normale, deoarece: „Pur și simplu ne-am bătut joc de ocazii. Nu pot trece cu vederea acest aspect, respectiv lejeritatea cu care unii jucători au tratat în fața porții acțiunile lucrate de întreaga echipă. Sunt sigur că au vrut să marcheze, dar, dacă nu te concentrezi și nu tratezi fiecare fază la modul cel mai serios, riști să nu culegi ce semeni ca și prestație generală a echipei. În rest, sunt mulțumit, îmi felicit echipa pentru aceste puncte din retur, doar că, repet, e necesar să fim mai pragmatici”, a fost caracterizarea succintă a celor întâmplate, ieri, făcută de Adrian Abrudean, antrenorul Zăbraniului.

Scorul pauzei la Zăbrani a fost 1-0, după ce proaspăta achiziție, „Bebe” Mitu, l-a deschis pe dreapta pe Filip și acesta a găsit colțul lung al porții lui Dagău: bară-gol. La 10 minute de la reluare, a fost rândul lui Mitu să înscrie cu un șut înșelător pe colțul scurt, ce l-a suprins pe Dagău, nimeni altul decât elevul adversarului de ieri, Cristi Irimia, la Viitorul Arad. În fine, concluzia partidei a scris-o Zele (min. 73), după ce a luat fața unui adversar la pasa în fața porții a lui Filip. „Sunt sigur că Dumitru Mitu ne va ajuta în acest retur. Cu Săvîrșinul și-a făcut doar încălzirea, dar calitatea și experiența sa va ieși la suprafață și în partidele ce vor urma. E și un fotbalist polivalent, pe care, ieri, l-am folosit deja pe două posturi, mijlocaș central și vârf”, a adăugat „Știli”.

„În prima repriză am avut situaţii şi ocazii mai clare de a înscrie,  chiar dacă Zăbraniul a avut mai mult posesia. În partea a doua, însă, s-a văzut lipsa de pregătire şi multe lucruri ce ne lipsesc. Sunt mulţumit pentru că am văzut o altă atitudine la echipă faţă de meciul cu UTA când am pierdut cu toate că până în minutul 79 am condus cu 2-0. Sigur, am fost lipsiţi de aportul fundaşului central cu ruptură de ligamente, la fel cei doi fundaşi laterali – accidentaţi. Zăbraniul a câştigat meritat având o posesie mai bună, antrenamente mai multe. Cu antrenamente, fără antrenamente, mergem mai departe pentru că vreau să ducem la capăt acest campionat. Mai vreau să menţionez starea excepţională a terenului. Dacă noi am avea un asemenea teren, altfel ne-am exprima meci de meci. Azi s-a văzut că ne prieşte şi s-a văzut diferenţa în jocul nostru. În tur am bătut la Ineu, UTA, Glogovăţ, unde am prins terenuri mai bune și ne-am exprimat altfel. În deplasare am făcut 9 puncte şi acasă doar 7. Sper că etapa viitoare, cu Ineul, să facem şi noi primele puncte din acest an”, a declarat la finalul întâlniri antrenorul-jucător, Marius Cătălin Neamț.

Formații:

Zăbrani: Irimia – Rogojinaru (63 Mereuță), Strango, Francescu,  Dragu – D. Crișan, D. Mitu, Zele – O.  Filip, Iorgovan (54 Corlățeanu), L. Olariu (74 Cl. Apostol).

Săvîrșin: Dagău – Dumitrescu, Ursulescu (79 D. Muntean), R. Sandu, Benescu – A. Popa, Silv. Iștoc, Neamț (90 C. Crișan), I. Bogdan (90 Ursu) – Fl. Pavel (Boc), V. Oprea.

Arbitri: Sorin Saladea – Andrei Pîslariu, Emil Cristea. Observatori AJF: Iosif Manușov, Gheorghe Sfăt









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button