Fotbal judetean

„Zestrea” din toamnă, strânsă în trei etape din retur: UTA III – CS Socodor 2-1





Ca și colegii lor (ceva) mai mari de la Elite și Liga a 3-a, „roș-albii” par să fi schimbat cadența în această primăvară. UTA III, alcătuită în special din fotbaliști născuți în anul 2001, a ajuns la a doua victorie consecutivă și a pus sub ea două formații. Victima elevilor lui Sandu Gaica a fost Socodorul, ce nu a prins una din zilele sale bune pe „Șega”, dar a și avut în față o formație ambițioasă ce a beneficiat de experiența lui Wild.

Utiștii au deschis repede scorul, în minutul 13, prin reușita lui Isac, fotbalist transferat de la Caransebeș. Apoi, oaspeții au cerut penalty la intervenția tardivă a lui Mureșan asupra lui Mako, dar „centralul” Bîtea a acordat doar…corner. Utiștii aveau să scape basma curată la ocazia lui Molcuț, timișoreanul luându-l la țintă pe portarul advers.

În partea secundă s-a jucat destul de modest de-o parte și de cealaltă, cu mențiunea că formația gazdă nu mai era obligată să forțeze. Iar când Dumitru a făcut 2-0 la o centrare venită de la Laza și mai erau 18 minute de joc, tinerii utiști s-au văzut cu sacii în căruță și așa avea să fie, chiar dacă concluzia a aparținut echipei lui Tibi Darazs.  În minutul 79, ex-ul Pîslariu a marcat din două încercări de la punctul cu var la un henț sesizat în careu de Bîtea.

S-a încheiat 2-1, iar UTA III a strâns în trei runde din retur cât în toată campania de toamnă în Liga a 4-a. „Noi suntem cei care ne-am făcut meciul greu. Putea să fie în prima repriză doi, trei zero. Per total sunt mulțumit, mai ales când joci cu opt copii care încă nu au împlinit 16 ani. Meciul trecut am câștigat, azi din nou, iar victoriile aduc victorii. Încep să crească și în joc. Dacă vor să ajungă fotbaliști trebuie să joace la vârsta lor contra seniorilor.Urmează trei meciuri grele la Pecica, Lipova și Sântana. Cu siguranță o să ne fie mult mai greu decât cu Socodorul. E diferență de valoare, de putere, dar cu echipele de la locul 8 în jos putem să ne batem de la egal la egal“, a declarat Sandu Gaica, antrenorul UTA-ei III, pentru uta-arad.ro

Dincolo, socodorenii își puneau mari speranțe într-un rezultat pozitiv, dar au avut slabe argumente în acest sens. Totuși, există și câteva faze litigioase ce ar fi putut schimba soarta punctelor. „La Mako, zic eu că a fost penalty clar, apoi am mai avut două goluri anulate pe motiv de offside. La unul dintre ele, dubiile sunt mari. În fine, nu ar fi trebuit să ne uităm la arbitri, ci să jucăm mai bine, dar, din motive ce ne scapă, am jucat din nou modest. Cam ca la Șimand, când am pierdut la scor. Azi am întâlnit o echipă de copii mai ambițioasă decât de noi, dar în fața căreia nu trebuia să pierdem. Asta e, până la urmă chiar și cu acest eșec am mai urcat un loc în clasament, dar trebuie să facem urgent și puncte, mai ales că avem parte de adversari din partea a doua a clasamentului, Zăbrani, Ineu și Dorobanți”, a explicat Petrică Crișan, președintele grupării „galben-albastre”.

Formații:

UTA III: Mureșan – Haloș, Wild, Salka, Pașcu – Dumitru, Isac – Lazie (77 Spătaru), Miculescu (88 Selegean), Laza (90 Duma) – Șimon (67vTăședan).

Socodor: Oală – Gherheș, Purtan, Pîslariu, Bragea (85 Prescură) – Deloreanu (63 Flueraș), Șulea, S. Mako (67 Licker), D. Ardelean – Bibarț (75 Buia), Molcuț.

 Arbitri: Radu Bîtea – Mihai Stanciu, Paul Ardelean. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Iosif Lovas









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button