UTA Academie

UTA II vrea să-și păstreze invincibilitatea și la Lugoj: „Poate cel mai greu adversar de până acum, cu siguranță cel mai experimentat”





„Satelitul” UTA-ei este, alături de viceliderul Industria Galda, echipa ce nu a cunoscut gustul eșecului în returul Ligii 3-a (seria a IV-a). Însă, meciul din etapa a 18-a, de vineri, de la ora 15, este unul de risc maxim pentru „roș-albi”. Aceștia se se deplasează la Lugoj, una dintre formațiile cu pretenții din acest campionat.

Fiind pe locul 6, bănățenii sunt încă în obiectiv, dar, cu siguranță, mai vor să urce în etapele ce urmează. „Conducerea ne-a impus ca target stagional, locurile 1-6, dar fiecare dintre noi, antrenori și jucători, ne dorim să ajungem cât mai sus posibil în clasament. De aceea, trebuie să ne revenim rapid după eșecul greu de la Reșița și să facem puncte. Nu va fi simplu împotriva unei echipe cu moralul UTA-ei, care aleargă și are destui fotbaliști talentați, dar sper că plusul de experiență și maturitate a elevilor mei să se concretizeze într-o victorie vineri. Rămâne de văzut și dacă UTA va primi ceva întăriri de la prima echipă, dar chiar și așa seva prezenta cu o echipă tânără, iar atributul echipelor tinere este și inconstanța. Pot face un meci bun și altul slab, sau chiar să aibă fluctuații de formă de la o repriză la alta. Repet, sper să fim echipa mai matură, mai înțeleaptă și să ne apropiem cele trei puncte”, a spus Cosmin Petruescu, antrenorul Lugojului, coleg de curs PRO cu Dan Oprescu, unul dintre tehnicienii echipei secunde a „Bătrânei Doamne”. De altfel, cei doi vor veni în această seară acasă cu același avion. „Sper să ajung eu mai repede la Lugoj și să pun în practică  ceea ce am învățat în primele trei zile de curs”, a glumit „Conferențiarul”, care susține că nu are probleme de lot sau cel puțin așa era când a lăsat el echipa pe mâna „secunzilor” și Claudiu Jivulescu și „Coco” Magiaru, dar și: „a antrenorilor din teren, Miculescu și Bozian”.

La Arad, Cristi Păcurar, Adi Ungur și Vasile Sin s-au ocupat de pregătirea UTA-ei, cu intenția de a prelungi invincibilitatea echipei și după meciul de la Lugoj. „Poate, în toamnă, un egal acasă cu Ighiul l-am fi considerat un rezultat pozitiv, acum nu mai e așa. Ne doream mai mult de la acest meci, poate chiar am fi putut obține dacă eram mai atenți la golurile adversarilor și dacă nu ar fi fost puțin ajutor din alte părți. În fine, au fost jucători de care nu am fost mulțumiți sâmbăta trecută, iar la Lugoj, dacă vrem să scoatem ceva, toată lumea trebuie să dea sută la sută. Întâlnim, după părerea mea, cel mai greu adversar de până acum, cu siguranță cel mai experimentat, în fața căruia nu avem voie să facem greșeli. Au jucători care te taxează rapid dacă le dai ocazia și aici mă refer în special la Bozian, Silaghi sau Zoran Radu, dar mai sunt și alții care pot face oricând diferența. Fiindcă avem ceva probleme de lot, iar juniorii de la Elite joacă sâmbătă la Cluj (n.a. cu Viitorul Mihai Georgescu), trebuie să gestionăm foarte bine lucrurile la nivel de lot și alcătuire a echipei, a punctat Păcurar. Într-adevăr, mai vechilor indisponibili Vasiu și Prună, li s-au alăturat și Zdrențan și Rogojan, iar Copaci este suspendat. Interesant este că tânărul fundaș va avea – totuși – drept de joc în Liga 2-a, duminică, iar Roșu chiar ar putea să-l titularizeze.

Formații probabile:

Lugoj: Filip – Precupanu, Miculescu, Drăghici, Horcea – Lazea, Zurbagiu – Radu, Bozian, Olariu – Silaghi.

UTA II: Barna – D. Lazăr, Wild, Iuga, Dinculescu – Dan, Dobrean – Costin, Coadă, Vlad – Ghergar.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button