UTA Academie

Puncte prețioase la poli diferiți ai clasamentului în UTA II – Ripensia: „Să părăsim un loc ce nu ne face cinste!”





După un start de retur ceva mai simplu, valorificat și cu 6 puncte din tot atâtea posibile, UTA II a început o serie de foc, din care până acum a ieșit cu două puncte: remizele cu Sebiș și Ighiu și prima înfrângere a anului, la Lugoj. Sâmbătă, urmează un alt adversar foarte greu. Ripensia face parte din plutonul de șase formații ce trag la promovare, iar calitatea lortului este destul de ridicată.

În toamnă, timișorenii au dispus cu 4-1 de „roș-albi”, însă scorul nu reflectă neapărat realitatea din teren. A contat mult faptul că utiștii au rămas în zece în finalul primei părți, după eliminarea lui Wild, însă raportul de forțe nu a fost atât de dezechilibrat pe cât  a arătat-o scorul. Oricum, „satelitul” Bătrânei Doamne a făcut progrese evidente în față de tur, așa că e de așteptat să joace de la egal la egal cu „Ripi”. „La ceea ce am văzut în meciul tur, Ripensia mi s-a părut una dintre cele mai bune echipe din campionat. Practică un joc combinativ foarte bun, spre care tindem și noi și îmbină experiența unor jucători cu vechi state în fotbalul din zonă cu dorința de afirmare a unor tineri talentați. Deși am pierdut primul meci al returului, nu suntem demoralizați. Suntem conștienți că nu am făcut un meci prea bun la Lugoj, dar a trebuit să ținem cont și de adversarul ceva mai bun decât noi. Deși am înțeles că sunt ceva probleme medicale după meciul de ieri, din Cupa României Under 19, încercăm să aliniem cea mai bună echipă. Vrem să ne exprimăm cât mai bine în joc, dar și să luăm cele trei puncte pentru a părăsi acel ultim loc ce nu ne face cinste”, a menționat Dan Oprescu, tehnicianul UTA-ei, alături de Cristi Păcurar, Adi Ungur și Vasile Sin.

„Roș-galbenii” vin după remiza internă (1-1) cu Reșița și ar trebui să câștige la Șiria dacă vor rămână bine înfipți în cursa pentru Liga a 2-a. „Mai sunt opt etape și, dintre primele șase echipe clasate acum, oricare poate termina pe 1 sau pe 6. Lupta e foarte echilibrată deocamdată, seria este mult mai puternică decât anul trecut, în așa fel încât nu mai există meci ușor. În acest sens, sunt convins că UTA II va da o replică foarte bună sâmbătă, va juca cu tenacitate și dorință, ca toate echipele ce joacă împotriva noastră, de altfel. Acest lucru nu face decât să ne bucure, căci spectacolul este garantat. Nu luăm ca etalon meciul din tur, deși îmi amintesc că și în toamnă UTA a jucat destul de bine la Timișoara, iar diferența de scor a fost puțin exagerată. Oricum, e clar că echipa din Arad s-a schimbat în bine în această iarnă și va fi foarte interesată de cele trei puncte puse în joc sâmbătă. Ca și noi, bineînțeles, deși scopul nostru meci de meci este și acela de a practica un fotbal cât mai modern”, a menționat Bogdan Steop, antrenorul Ripensiei, alături de Orlando Trandu și Marius Pârva.

La această oră, absențele certe din cele două loturi îi vizează pe mai vechii accidentați Prună și Vasiu, respectiv Bobină și Popescu.

Formații probabile:

UTA II: Mara – Zdrențan, Wild, D. Lazăr, Dinculescu – Dobrean, Dan – Ghergar, Coadă, Vlad – Covaci.

Ripensia: Gakos – Ad. Popa, Hecsko, Vlădia, Toma – Zaluschi, Stoi – Semeniuc, Mediop, Nanu – Dumiter.

FOTO: Ripensia (Facebook)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button