Fotbal judetean

„Fili” și „Șulu” s-au întors cu goluri în Țara Zărandului: CS Ineu – Șoimii Lipova 0-4





Pe un frig pătrunzător s-au întâlnit, la Ineu, două echipe aflate la poli opuși ai clasamentului. Favorita nu a avut mari probleme, deși zărăndanii s-au ținut bine în unele momente ale jocului. Rezultatul final i-a oferit satisfacția lui Flavius Sabău pentru o nouă victorie împotriva unuia dintre foștii săi „principali”, Cristi Sculici. Totodată, pe lângă Sabău, în curtea viceliderului Ligii a 4-activează nu mai puțin de șapte foști ineuani: Bujor, Kocsis, Tomuț, Bier, Filimon, Șulumbechean și Cotoc.

Diferența nu s-a văzut în debutul primei reprize, gazdele ținând piept cu succes adversarilor mult mai valoroși. Nu au fost ocazii de poartă până în minutul 23, când Karmanoczky l-a faultat în careu pe Gherghel și Filimon a transformat cu toată opoziția lui Pușcaș care ghicise colțul. După gol, ineuanii au avut o bună ocazie prin Mașniță, care a șutat din marginea careului puțin pe lângă poartă, dar cei care au marcat au fost tot lipovanii. În minutul 31, Piț a fructificat din interiorul careului o pasă de pe dreapta trimisă de Trabalka. Fostul jucător al lui AS Roma și-a arătat clasa după alte 5 minute, când a șutat pe jos din 16 metri fără speranță pentru Pușcaș ducând scorul la 0-3. Gazdele nu s-au dat bătute și au încercat poarta lui Bujor cu șuturi de la distanță trimise de Clej și Spătaru. Până la pauză, oaspeții au fost din nou periculoși prin Filimon, care a reluat cu capul din careu, dar peste poartă.

La pauză, ineuanii au mutat prin Gligor în locul lui Mașniță, dar fără mare efect în ofensivă. S-a repetat scenariul din prima repriză, cu atacuri fără finalizare ale amfitrionilor și șuturi de la distanță marca Gligor și Spătaru. „Șoimii” au replicat serios prin același Piț, care a lovit și bara laterală cu un șut și a mai avut alte două șuturi pe lângă buturi, plus o pasă excelentă în șase metri la Gherghel care a trimis peste transversală. În minutul  80, a venit și golul de 0-4. Gherghel a centrat bine de pe dreapta, Șulumberchean a făcut un stop pe piept în careul mare și l-a executat cu sânge rece pe Pușcaș. Acesta avea să fie scorul final, chiar dacă Gligor și Spătaru au mai încercat să-l surprindă pe Bujor din afara careului dar și oaspeții au mai avut o ocazie prin Șulumberchean,  care a fost blocat de Pușcaș la o centrare venită de pe dreapta de la Kocsis.

Georgian Hulbăr recunoște superioritatea adversarilor de astăzi. „S-a văzut diferența de valoare. Cât despre noi, cred că am jucat mai bine decât cu Crișul, dar ne lipsește încă ultima pasă. Sperăm să mai corectăm din toate greșelile pe care le facem și să facem și noi puncte. Sunt sigur că ne revenim, avem așteptări mai mari de la jocurile care urmează”, a menționat căpitanul Ineului.

De cealaltă parte, cel mai bun jucător al meciului și purtătorul banderolei de căpitan, Adrian Piț, a fost cu gândul la partida de peste două etape de la Criș: La noi e mai greu până dăm primul gol, după care ne descătușăm. Astăzi a fost foarte bine, am făcut un joc bun ca echipă, iar eu am reușit și două goluri pentru o victorie clară. Suntem pregătiți de marele derby, ne dorim victoria. Nici nu avem altă variantă, sperăm să se mai împiedice și ei pe undeva pentru a reuși să trecem în fața lor”

Formații:

CS Ineu: Pușcaș – Ciocan, Karmanoczky, Iaroș, Hulbăr – Ponta – Bogdan, Spătaru, Clej, Gavrilă – G. Mașniță (46 Gligor). Antrenor: Cristian Sculici.

Șoimii Lipova: Bujor – Kocsis, Calvin, Bercu, Tomuț – Piț (81 Cotoc), Bier, Popa (75 Pantea), Gherghel – Filimon (67 Șulumberchean), Trabalka (63 Simion). Antrenor: Flavius Sabău.

Arbitri: Cristian Burza – Sebastian Pantea, Dan Hanyecz.

Observatori AJF: Mircea Bondar, Marcel Vida









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button