UTA Arad

Își ia Roșu revanșa în fața lui Andone pentru debutul stricat la UTA? Sătmăreanul revine asupra demisiei și vede confruntarea de la Șiria ca pe un „Derby al Ardealului”





„Bătrâna Doamnă” a luat 6 puncte din derby-urile de clasament cu Sepsi Sfântu Gheorghe și Juventus București, dar acestea nu au valoare dacă nu vor fi urmate de alte victorii în etapele ce urmează. Având cu un punct mai puțin decât formația covăsnană, arădenii nu sunt nici măcar la mâna lor pentru pentru locul 2, direct promovabil, așa că nu sunt permiși pași greșiți.

În runda intermediară a ligii secunde, mâine, de la ora 17 (Digi și Dolce Sport), UTA o întâlnește la Șiria pe Olimpia Satu Mare, echipa ce i-a oferit un debut negativ lui Laurențiu Roșu pe banca „roș-albilor”. „E clar că nu am uitat meciul de debut, a fost o înfrângere dureroasă. Dar a trecut, a fost acum mult timp, acum mă gândesc cum să pregătim cât mai bine meciul de mâine, să ne menținem în primele echipe. Nu mă gândesc la tur, e istorie”, spunea azi tehnicianul, cu ocazia conferinței de presă săptămânale, de la reprezentanța Auto Tehnic Ford.

În toamnă, „Oli” era bine înfiiptă în lupta pentru promovare, dar a dat cu piciorul la tot în ultima lună și jumătate. Au coborît până pe poziția a 7-a, dar asta nu o face mai puțin periculoasă marți. „Au pierdut ultimele cinci meciuri din campionat, așa că sunt sigur că vor veni motivați și vor încerca să demonstreze de ce au fost mult timp între primele locuri. Chiar dacă le-au plecat câțiva jucători, rămân o echipă puternică de liga a doua. Satu Mare joacă agresiv și pune presiune, au și destui jucători interesanți în toate compartimentele, ca Heil, Pop sau Kalanos, dar noi abordăm meciul la victorie, ca și până acum, nu contează adversarul sau terenul. Despre adversarul de mâine am vorbit și cu Muntean, e normal, fiindcă el își cunoaște mai bine fosta echipă”, a adăugat Roșu.

Într-adevăr, în tur, pe  16 octombrie 2016, Olimpia a învins UTA cu scorul de 3-0 prin golurile ex-ului Dumitru Muntean (27), Fl. Mureşan (74) şi Vasile Pop (90+7). Însă, față de confruntarea din toamnă lipsesc Daminuță, Anca Trip, Onicaș și Iuhas, dar nu și Bogdan Andone care a revenit asupra demisiei pe care și-a dat-o dimineață în fața jucătorilor. De altfel, fostul internațional de tineret nu a urcat în autocarul echipei spre Arad. „Am rămas la Satu Mare pentru că am avut de discutat nişte lucruri, de pus la punct. Asta a fost, trebuiau discutate şi rezolvate astăzi, despre situaţia mea, a echipei, situaţia financiară a clubului în momentul de faţă. Au fost nişte discuţii în care a trebuit să particip cu Consiliul Director al clubului, oameni care, la rândul lor, au luat legătura cu primăria şi Consiliul Judeţean. Am primit garanţii că lucrurile se vor regla în zilele următoare. Cu siguranţă voi participa la meciul cu UTA. Mâine la prima oră o să fiu în Arad. A fost o perioadă dificilă, datorită ultimelor rezultate, care au venit şi pe fondul unor nemulţumiri din partea jucătorilor, care, practic, în momentul de faţă, cu aprilie, vor închide a patru luni în care nu şi-au luat banii”, a declarat Andone pentru liga2.ro.

Legat de meciul cu UTA, „principalul” Olimpiei a adăugat pentru aceeași sursă. „Întâlnim o echipă foarte bună a campionatului, cu jucători periculoşi, cu jucători cu experienţă. Ne aşteaptă un meci foarte dificil din care eu sper şi sunt convins că, dacă vom ajunge la ora jocului concentraţi şi conectaţi la miza lui. E un derby, un derby al Ardealului, un derby de tradiţie al Ligii a 2-a, mai ales pentru zona de Vest. Sunt convins că, dacă jucătorii vor fi concentraţi 100 la sută, vor face un meci bun şi un rezultat bun. Eu sper să fie motivaţi, pentru că le-am transmis şi ieri şi alaltăieri, şi astăzi, când am discutat puţin cu ei, că tot ce încerc să fac e pentru ei. Acum, eu sper ca la rândul lor să înţeleagă acest lucru şi în aceste şase meciuri rămase până la finalul sezonului pentru noi, să scoatem maximum posibil, să terminăm sezonul cu capul sus”.

Sătmărenii contează și pe mijlocaşul Raul Krausz, refăcut după o accidentare, dar și pe juniorii Cocian şi Chitaş, promovați de la Elite.

Formații probabile:

UTA: Miron – Adili, Manea, Gligor, Copaci – Strătilă, Chindriș, Tănase, Andor – Petre, Curtuiuș.

Olimpia: Şuta – Ciul, Mureşan, Heil, Bura -Villand, Pană – Rus, Erdei, Ursu – Kanaloş.

Arbitri: Florin Marcu (Oradea) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Nicolae Chițoiu (Timișoara). Rezervă: Rareș Vidican (Oradea)

Observatori FRF: Cornel Corocan (Reșița) și Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea)

Vă reamintim că transportul tuturor spectatorilor tur-retur pe ruta Arad – Șiria – Arad este gratuit și se vor efectua cu autocarele. Acestea vor pleca din fața fostei cofetării Mimoza, de la Podgoria, începând cu ora 15:45. Ultimul autocar va pleca la ora 16:15. Autocarele pentru întoarcerea la Arad vor pleca din fața stadionului de la Șiria. Primul va pleca la ora 19:00, iar ultimul la 19:15. Cei care doresc să-și achiziționeze bilete o pot face la casieria stadionului „Otto Greffner” din Șiria, cu două ore înainte de meci.

 









Un comentariu

  1. Ce concentrati ba Andoane !!! Va da UTA. de uitati si de voi pe ce planeta sunteti !!! De la 2-0 in sus va da UTA. !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button