Fotbal judetean

Arbitrii din Timiș, peste cei din Arad la a 16-a ediție a Cupei Prieteniei! Hațegan a făcut premierea





Într-o zi de luni când sunt programate doar câteva meciuri de juniori, cavalerii fluierului din județele învecinate, Arad, Timiș, Bihor și Bekes (Ungaria) și-au făcut timp să joace fotbal în cadrul ediției a 16-a a Cupei Prieteniei. Vorbim despre un „patrulater” organizat de două ori pe an de selecționatele implicate, azi venind rândul Comisiei Județene de Arbitri Arad.

S-a jucat în sistem „fiecare cu fiecare” meciuri de câte 30 de minute,  pe sinteticul „Șega”, rezultatele competiției fiind următoarele:

Arad – Timiș  0-1

Bihor – Bekes 0-2

Timiș -Bihor  1-1

Arad – Bekes   0-0

Bekes – Timiș 1-4

Arad – Bihor 3-2 (pentru gazde au marcat S. Mako – 2, L. Bogdan)

Când s-a tras linia, timișenii lui Nicolae Grigorescu, prezent și el la Arad, au intrat în posesia trofeului, în formula: Filip – Botaș, Hecico, Vărzan, Gaitin, Niculescu, Roman, Brădău, Matiș, Laslo, Pop și Cioară. Vicecampionii arădeni,  convocați de Răzvan Cadar, Marius Alexa, Romulus Tănăsescu și Corneliu Tiulea și struniți de pe margine de Doru Herțeg i-au aliniat pe: Cășuț – M. Ardelean, R. Sandu, L. Bogdan, Hărduț, Iacob, Mateuț, S. Mako, Băbuția, Olariu, Rus, Bălă, Buda, Saladea. „Fluierașii” din Bekes, cu cea mai numeroasă delegație vizitatoare, condusă chiar de președintele Asociației Județene, Bandi Rabootka, a luat bronzul, în timp ce Bihorul lui Radu Bitea (președinte AJF) și Ioan Pirtea (șeful arbitrilor) nu a prins podiumul de această dată. Au existat și câte trei arbitri meci de meci dintre cei care nu au intrat la minge din cele patru selecționate, Emil Arsa fiind campionul „baremurilor”.

Pentru repriza a treia, delagațiile s-au „cazat” la Hotelul President. Aici, Ovidiu Hațegan, cel mai bine cotat arbitru român, a înmânat premiile. Maghiarul Bence Hanyecz a luat două trofee, de golgheter și de cel mai bun jucător al turneului, iar Sergiu Nicoară (Bihor), pe cel de cel mai bun portar. Masa, felicitările și relaționarea s-au terminat pe întuneric, arădenii promițându-le colegilor din Timiș că-și vor lua revanșa în toamnă, la Oradea, locația celuilalt turneu al anului onorat de „fluierașii” din cele patru județe.

Ca și în cazul altor proiecte, Adrian Lucaci a fost cel care s-a zbătut pentru obținerea finanțării. „Fiindcă e o acțiune unică, trebuia să fim la înălțime la această a 16-a ediție a Cupei Prieteniei. După cum îi spune și numele, pe teren și în afara lui, s-au reîntâlnit prieteni din diferite generații, specialiști în ale arbitrajului. Sperăm că a fost un turneu reușit, iar pentru asta trebuie să le mulțumim celor de la Centrul Cultural Județean pentru sprijin, cu o mențiune specială pentru Sergiu Bâlcea, vicepreședintele CJA”, a spus șeful Asociației Județene de Fotbal Arad.

Deși la un moment dat ar fi dorit să intre pe teren, Răzvan Cadar a rămas pe margine pentru oficiile de gazdă. „Schimbul de experiență între cele patru județe la nivel de arbitraj s-a transformat an de an într-o relație indestructibilă de prietenie și respect. Sperăm că a fost o ediție reușită și invitații s-au simțit bine. Singurul aspect negativ a fost pierderea trofeului câștigat în toamnă la Bekes de arbitrii noștri. Au fost și ceva indisponibilități, sperăm ca în septembrie, la Oradea, să ne luăm revanșa și să aducem din nou titlul la Arad. Aș vrea să le mulțumesc pe această cale lui Adrian Lucaci și Vasile Rad pentru implicarea în organizarea acestui turneu, Centrului Cultural Județean Arad, dar și lui Ovidiu Hațegan, pentru că și-a făcut timp să fie alături de noi”, a menționat șeful Comisiei Județene de Arbitri Arad.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button