Alte sporturi

Murray, prea puternic pentru Copil! Tenismanul arădean a părăsit Openul de la Madrid, dar de luni va intra în Top 100 ATP





Arădeanul Marius Copil, ocupantul locului 104 în clasamentul ATP şi beneficiar al unui wild card, a pierdut, marţi, scor 4-6, 3-6, meciul jucat cu Andy Murray (Anglia, 1 ATP) în turul doi al turneului de la Madrid (Spania), dotat cu premii în valoare totală de 5.439.350 de euro.

Copil a început destul de bine, şi-a construit jocul în spatele primului serviciu şi, surprinzător, a reuşit să facă faţă în schimburile lungi de rever impuse de Murray. Pe finalul setului, la 5-4 pentru scoţian, românul şi-a cedat serviciul, dar a rămas pozitiv şi a stat aproape de liderul ierarhiei mondiale până la 2-3 în setul secund, când Murray a mai făcut un break, apoi a închis meciul.

Partida dintre cei doi sportivi a durat o oră şi 24 de minute. Copil şi Murray au oferit un prim set echilibrat, a cărui soartă s-a decis în ultimul game, când liderul mondial a profitat de greşeala la serviciu a lui Copil şi s-a impus, scor 6-4, în 47 de minute.

Actul secund a luat sfârşit în 37 de minute, scor 6-3 în favoarea lui Murray, după ce liderul ierarhiei ATP a profitat de singura greşeală pe serviciu a lui Copil, venită în game-ul şase, când s-a distanţat la 4-2 pe tabelă.

Un fapt hilar s-a consumat la mijlocul setului doi. Mingea pornită din racheta lui Marius Copil a lovit pământul, după care ajuns în capul lui Manuel Santana, fost lider ATP în anul 1966 și câștigător al turneelor de la Wimbledon, Roland Garos și US Open. De altfel, complexul unde se joacă turneul din Capitala Spaniei, îi poartă numele fostului mare tenisman. Arădeanul Copil și-a cerut scuze chiar după lovitura neintenționată și deloc dureroasă, dar care a stârnit zâmbete în tribune, inclusiv din partea partenerei de viață a lui Santana.

În turul următor, Andy Murray va juca împotriva câştigătorului meciului Borna Coric (Croaţia, 59 ATP) – Pierre-Hugues Herbert (Franţa, 88 ATP)/Lucas Pouille (Franţa, 13 ATP).

Pentru participarea în turul secund al turneului de la Madrid, Copil va încasa un cec în valoare totală de 35.855 de euro şi 45 de puncte în clasamentul ATP, cu ajutorul cărora va intra pentru prima dată în top 100 ATP. Forul mondial de tenis de câmp va da publicității lunea viitoare noul clasament, prilej cu care Marius Copil va și susține o conferință de presă la Arad.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button