National Sebis

Sentința scrisă amânată cu o săptămână în „speța Keita”, dar, verbal, membrii Comisiei de Displină a FRF le-au dat punctele Sebișului!





La finalul partidei Performanța Ighiu – Național Sebiș, scor 3-1, conducerea oaspeților a contestat dreptul de joc al lui Souleymane Keita pe motiv că a fost legitimat nelegal. Se întâmpla pe 19 noiembrie 2016, iar de atunci, Camera Națională de Soluționare a Litigiilor cam bătut pasul pe loc. De abia pe 2 februarie 2017 a dat decizie favorabilă grupării de pe malul Crișului Alb, după care Comisia de Recurs a respins acțiunea clubului din județul Alba. S-au pierdut alte 7 săptămâni până la ședința de astăzi a Comisiei de Displină din cadrul FRF, care, cu sentințele pe masă nu a mai avut prea multe de comentat.

În fața lui Călin Cojocaru, managerul Naționalului și a avocatului Cosmin Ursu, membrii Comisiei de Disciplină le-au dat dreptate verbal sebișenilor. Cu mențiunea că ar fi fost bine ca factorul sportiv să primeze și să rămână rezultatul de pe teren, Marin Daniel Cernat, președintele de la Disciplină și colegii săi, au recunoscut că, strict pe regulament, folosirea unui fotbalist legitimat nelegal aduce de la sine pierderea meciului cu 3-0. Ce i-a împiedicat pe cei de la Comisia de Disciplină să dea o sentință azi? Absența celeilalte părți, respectiv clubul Performanța Ighiu, care ar fi fost convocată prin fax astăzi la Casa Fotbalului, fără să existe, însă, și o confirmare de primire a acestuia de reprezentanții clubului ighian.

Prin urmare, federalii intenționează să afișeze pe site-ul oficial al FRF un convocator oficial pentru Ighiu, în așa fel încât, săptămâna viitoare, pe 17 mai, să dea un verdict final în prezența ambelor părți implicate în litigiu. În fine, în întrevederea de aproximativ 40 de minute, dintre reprezentanții Sebișului și membrii Comisiei de Disciplină, s-a vorbit și despre posibilitatea ca și celelalte divizionare terțe împotriva cărora Performanța l-a folosit pe senegalezul Keita să câștige la „masa verde”. Concluzia clară a lui Cernat a fost că această variantă e exclusă în absența unei contestații făcute imediat după meci.

Contactați de ziarulunirea.ro, cei de la Performanța Ighiu susțin că nu puteau fi judecați în lipsă, întrucât nu au fost citați pentru a se prezenta astăzi la FRF. „Indiferent de deznodământ voi face recurs, iar dacă Performanța Ighiu este considerată că nu este de bună credință, vom merge și la TAS”, a precizat Armando Popescu, finanțatorul Performanței Ighiu.

Așadar, dacă – într-adevăr – Sebișul primește cele trei puncte peste o săptămână și, bineînțeles, o bate pe Millenium Giarmata vineri, revine pe primul loc în clasament. Și asta chiar cu două zile înaintea manșei retur cu…Ighiul, ce se va aprinde și mai mult în aceste condiții.









Un comentariu

  1. nu va suparati dar asta e bataie de joc…………azi is bat joc de Sebis/
    si nu uitati maine isi bat joc de UTA……….se retrage suceava sa avanseze sepsi//ajuta si brasovul ca vor juca la ei

    0
    0
  2. Cand sa se anunte verdictul ,,amanat,,de ne e greata,hop ca invinuitii nu au fost citati pentru astazi….si iar amanare pentru 17 mai !Primare Feies ce-ti spune literele MOV,adica mielul,oul si vinul care sunt din belsug in…. si miticii papa orice…..!D-l investitor……poate mai lucreaza la Biotera din Dostat unde sunt lacuri de pesti,vaci si carne ori preparate din carne,iar stapanul Miron a acestora, locuieste in Brasov si vine la ,,mosia sa,,cu avionul sau….si viziteaza pe rudele sale, Ocner.Si Ighiul e tare in vinuri si carnuri,pricepeti sebiseni si ameninta ca merg chiar la TAS, de vineri pierd…..!De urmarit acest caz !

    0
    0
  3. federalii din romanica de tot rahatul asa ceva numai la noi se intimpla ,interese si interese ,daca sebis nu ia cele 3 puncte e o facatura a frf ,dl burleanu o da mereu ca e corect ,dl primar din sebis ar trebui sa ia atitudine fata de cele ce se petrec.

    0
    0
  4. Sebisul nu are nicio sansa sa castige deoarece n-a facut contestatia inaintea jocului.Vezi art 25 alin 3 din ROAF: -„Echipele au dreptul de a introduce contestatii astfel:
    a)inainte de inceperea jocului:
    -daca se contesta dreptul de joc al unuia sau al mai multor jucatori din echipa adversa,inscrisi in raportul de arbitraj,aratandu-se motivele in mod concret…”
    Astfel chiar daca se dovedeste ca Ighiul se face vinovat de legitimarea neregulamentara a lui Keita(putin probabil,fiind culpa AJF Alba),Comisia de Disciplina nu va da un verdict favorabil Sebisului ,deoarece contestatia a fost facuta dupa joc(viciu procedural).In aceste conditii,cu siguranta va ramane rezultatul din teren!

    0
    0
    1. da, asa se apara IGHIU … vom vedea ce va hotari comisia ..

      art 25 are si punctul b) in care se spune ca se pot face contestatii si la pauza si dupa meci inainte de a se lua carnetele daca SE CONTESTA IDENTITATEA unuia dintre jucătorii înscrisi pe foaie … aici se incadreaza contestarea legitimarii, adica acel jucator nu trebuia sa fie pe foaie …

      0
      0
  5. Alo microbist,sa stii ca e documentat d-l Lucian !Daca Sebisul facea contestatie inainte de meci,cei de la Ighiu putea inlocui pe Keita sa nu joace,dar au facut contestatie la finalul meciului ca ei sa fie prinsi cu mata-n sac….Gurile rele spun ca Dorinel Munteanu cu selectiile sale record… are sanse de promovare si apoi Ripi…!Nu va lasati d-le primar Feies !

    0
    0
  6. Aici e problema,asa era normal,regulamentar si moral sa-l conteste inainte de joc si Keita sa nu joace.Asta daca Sebisul era de buna credinta si nu dorea sa-si creeze un avantaj!Ei in schimb au lasat ca jocul sa se desfasoare cu Keita in teren titular din min 1,iar la final rezultatul nefiindu-le favorabil au facut contestatia.

    0
    0
  7. Keita a fost titular in acel joc,deci n-a intrat pe parcursul primei reprize ca sa fie contestat la pauza,sau pe parcursul reprizei a doua,ca sa fie contestat la finalul jocului.Asta spune Regulamentul la Art 25 pct b:
    „…b)in pauza sau dupa terminarea jocului,inainte de restituirea carnetelor de legitimare de catre arbitru:
    -daca se contesta dreptul de joc al jucatorilor de rezerva intrati ulterior in joc;
    -daca se contesta identitatea unuia sau mai multor jucatori inscrisi in raportul de arbitraj”
    Sebisul a contestat in mod evident dreptul de joc al lui Keita,nicidecum IDENTITATEA acestuia.
    Cazul e mai mult decat clar,100 % ramane rezultatul de pe teren!
    Oricine e interesat poate intra pe http://www.frf.ro ,sectiunea Regulamente(inclusiv dl.Primar Feies) sa citeasca in ROAF articolul 25 si se va lamuri.Nu trebuie sa fii avocat ca sa intelegi Regulamentul si sa nu-ti faci iluzii desarte!

    0
    0
    1. daca era asa simplu cum scrii tu, le respingea contestatia la sebiseni din prima sedinta …
      sebisenii au contestat dreptul de joc pe motiv de legitimare nelegala …
      identitatea unui jucator este data de carnet, adica de legitimare … ala este buletinul fotbalistic si ala s-a cerut, nu daca Keita este acelasi cu poza lui din buletin … cum ar veni, Keita are drept de joc in baza unui carnet obtinut nelegal ( dovedita de comisia de solutionare a litigiilor si intarita la recursul pierdut de ighiu) si deci nu are identitatea fotbalistica legala si prin urmare clubul nu a fost de buna credinta si nu merita sa ramana cu scorul din teren …

      0
      0
  8. Sunt aici doua lucruri diferite:
    1.Legitimarea neregulamentara a lui Keita constatata de CNSL.
    2.Sanctiunea disciplinara pentru incalcarea regulamentului(care va fi pronuntata de Comisia de Disciplina),poate fi:
    a)3-0 pentru Sebis,daca sunt intrunite simultan doua conditii:
    -contestatia s-a facut regulamentar(conform,art.25 din ROAF)
    -culpa(vina) pentru legitimarea lui Keita apartine lui Ighiu
    b)ramane rezultatul din teren,daca este intrunita CEL PUTIN UNA din cele doua situatii:
    -contestatia s-a facut neregulamentar
    -culpa(vinas) pentru legitimarea lui Keita apartine AJF Alba
    Legat de termenul de IDENTITATE ,domnule Lucian,regulamentul nu poate fi rastalmacit,referindu-se la subsituirea identitatii unui jucator cu un alt jucator(asa numitul „joc pe fals”).Ori in acest caz pe Carnetul de legitimare a lui Keita a jucat chiar Keita(si nu Popescu sau Ionescu)
    Oricum eu nu sunt „Avocatul diavolului”,am dorit doar sa arat ca Sebisul se bazeaza nejustificat pe cele 3 puncte si ca FRF nu are argumente de a da o solutie favorabila lor.
    Asa cum am mai scris Regulamentele(ROAF si Regulamentul Disciplinar) se pot citi pe http://www.frf.ro si oricine isi poate face o parere!

    0
    0
    1. deci in opinia ta, daca IGHIU a obtinut o legitimatie prin mijloace DOVEDITE A FI NELEGALE de doua instante de judecata sportiva este in regula pentru ca poza este a lui Keita si a jucat chiar Keita in persoana?
      identitatea unui jucator inseamna doar poza si omul? nu conteaza ca tricoul cu numarul 8 (de exemplu) a fost purtat NELEGAL de Keita care NU AVEA VOIE SA-L POARTE? unde scrie ca identitate inseamna doar jucator pe fals? identitate inseamna carnetul de joc si Keita are unul NELEGAL. Daca identitate insemna doar jucător pe fals, ce facea comisia? chema parintii lui Keita sa vada daca fiul lor este cel din poza și joaca cu adevarat?
      Ighiu este in culpa. nu a avut la timp dreptul de munca ce era obligatoriu la FRF si l-a legitimat la AJF Alba unde aia s-au facut ca nu vad ca este jucator extracomunitar. Fiind clubul in culpa, nu mai poate ramane scorul din teren pentru ca incalca principiul Fair-Play.
      Despre asta este vorba, sunt avocati implicati, sebisenii stiau dinainte de meci situatia lui Keita pentru ca a jucat la National in primavara, si-au luat avocat, cel mai bun avocat pe litigii sportive ( este cel care a rezolvat speta din Cupa Romaniei cand UTA lui Roli Nagy a facut 4 schimbari si tot a avut dreptate la comisii si a mers mai departe in Cupa!)
      daca era asa cum spui, nua r fi acceptat observatorul ca Sebisul sa scrie pe raport contestatia sau li se respingea contestatia imediat la comisia de disciplina, nu avea rost sa mai ceara lamuriri cu privire la legitimare, era pierdere de timp doar…

      sa vedem, sigur ca traind in Romania, orice este posibil si nimeni nu poate fi sigur de nimic 🙂

      0
      0
  9. Nu e vorba de faptul ca suntem in Romania si orice e posibil.E vorba de Regulamentele din fotbal.Pe de alta parte se poate merge la TAS daca vreuna din parti e nemultumita de solutiile din Romania.Probabil se va ajunge la aceasta situatie daca Sebisul cu acele puncte devine campioana.

    0
    0
    1. de regulamente ziceam si eu, si nu cred ca scrie undeva ca poti sa joci cu carnet de joc obtinut NELEGAL, eludand obligativitatea unui jucator extracomunitar de a a avea drept legal de munca in Romania … de aici pornim discutia, nu de la interpretarea cuvantului IDENTITATE, ca nu suntem la evidenta populatiei …

      o vezi tu pe ighiu cheltuind banii de bareme de arbitrii pe un an ca sa invete regulamentele direct de la TAS? sau sugerezi ca cineva nemultumit cu locul 2 va plati distractia?

      0
      0
  10. Sugerez doar ca daca una din parti nu are incredere in solutia data de instantele FRF se poate merge la TAS,acolo unde influenta FRF este zero.Daca se va ajunge acolo nici nu mai are importanta cine va plati distractia,ci doar cine promoveaza!

    0
    0
  11. Apropo de plata,cel care pierde procesul suporta toate toate cheltuielile ,inclusiv onorariul avocatului partii adverse!

    0
    0
    1. sansa Ighiul este la comisia de disciplina penru ca la TAS exista deja cateva cauze similare rezolvate cu 3-0 cum este si cea dintre Rapid-Poli și de aceea cred ca Ighiu pierde sigur si deci suporta cheltuielile in loc sa plateasca baremele pe anul viitor … acolo fi sigur ca nu intreaba judecatorii ce-i aia IDENTITATE si cand o sa citeasca manevra facuta de IGHIU cu legitimarea unui extracomunitar o sa inchide cazul in 5 minute … pentru ca acolo, prima regula este FAIR PLAY si nu e cazul la Ighiu …
      deschdierea actiunii este de 25.000 de euro …bani pe care trebuie sa-i puna Ighiul din prima in contul TAS … de aia ziceam ca poate o sa fie altcineva interesat, Ighiul cu sau fara cele 3 puncte, tot in liga 3 joaca la anul, dar sa arunci pe geam atatia bani … o sa plaetasca oare consilierii din Ighiu suma? ma indoiesc … abia ce au asigurat un minim de buget pentru retur …

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button