Fotbal judetean

Au Faur(it) surpriza: Victoria Zăbrani – Șoimii Șimand 3-4





Chiar dacă a dat semne de revenire odată cu succesul la scor de tenis cu UTA III, Șimandul pleca cu șansa a doua pe terenul Zăbraniului, o echipă solidă, foarte experimentată, de la care nu te aștepți să comită erori de grădiniță, precum cele de azi. Asftel, „șoimii” au zburat fără mari probleme peste arena „Iosif Scheirich”, producând și „ieșirea în decor” a lui Bebe Mitu, eliminat după ultimul fluier pentru injurii la adresa arbitrilor.

Și, totuși, partida a început perfect pentru gazde cu golul de 1-o marcat după numai 2 minute de joc. Zele a tras bine la poartă, Vaida a respins în față și C. Apostol a înscris din apropiere. Fără nicio explicație logică, Zăbraniul s-a pierdut în detalii, a slăbit ritmul, iar în apărare a fost de nerecunoscut. O neințelegere între Irimia și Cati i-au permis lui Faur să înscrie pentru 1-1, în minutul 32. Câteva secunde mai târziu, același puternic vârf al oaspeților a beneficiat de o pasă execlentă a lui Mărcuș și marcat cu ajutorul barei. Pauza nu a venit până ce Marius Faur (foto) nu a realizat hattrickul, după ce a reluat din prima în plasă o centrare a lui Covaci ce i-a lăsat spectatori pe toți fundașii gazdelor.

Se părea că Șimandul poate controla ostilitățile, însă accidentarea destul de gravă a lui Tolan, a dezechilibrat puțin compartimentele. Rotirea de cadre i-a prins pe picior greșit pe „șoimi”, iar Zele a egalat după ce a fost lansat cu mingi lungi, perpendiculare pe poarta lui Vaida (min. 69 și 80). Era 3-3, dar Berar nu a fost de acord cu scorul de pe tabelă și a scris concluzia partidei după o combinație cu Mărcuș și un șut de la 15 metri, ce l-a păcălit cam ușor pe Irimia. Zele putea realiza și el „tripla”, dar a nimerit doar bara.

Ce a luat pe mere la Mailtat, Zăbraniul a dat pe pere cu Șimandul. „Suntem foarte inconstanți, de la meci la meci, de la o repriză la alta. Se părea că vom avea meci ușor după golul de 1-0, însă am făcut greșeli impardonabile după aceea, iar Șimandul ne-a taxat. Am abordat cu o cu totul altă atitudine repriza a doua, am presat, am reușit să egalăm, dar, din nou, o mare eroare, ne-a condamnat la înfrângere. Se pare că nu a fost ziua noastră, cu toate că în repriza a doua am jucat destul de bine”, a spus Adrian Abrudean, antrenorul principal al formației de pe Mureș.

Profesorul Mărcuș, ajutat de Cristi Țigan, a pus pe linia de plutire Șimandul, după despărțirea de Ioan și Jany Ruska. „Există înțelegere, unitate și chiar și valoare la Șimand. Ne bucurăm că legăm rezultatele bune, că ne sacrificăm unii pentru alții, cum s-a întâmplat azi, când, după accidentarea lui ionuț Tolan, ne-am schimbat pe rând pe mai multe posturi. Omul meciului a fost fără îndoială Faur, care, pe lângă goluri, a jucat și mijlocaș și atacant și fundaș, unde a fost nevoie de el”, a precizat Dani Mărcuș. „Nu ne așteptam să batem la Zăbrani, dar ne-am mobilizat și am știut să profităm de toate greșelile adversarilor. Suntem în obiectiv și jucăm un fotbal plăcut ochiului și asta e cel mai important”, a spus și Ciprian Berar, mijlocașul Șoimilor.

Formații:

Zăbrani: Irimia – Strango, Cati, Francescu, Dragu – D. Crișan, Zele – C. Apostol, Olariu, Topai (35 D. Mitu) – Iorgovan (46 Corlățeanu).

Șimand: Vaida – Rechițan (50 Țigan), Tolan (61 Cuc), Engelhardt, Cătană –  Mărcuș, Măcinic, Balogh, Covaci – Berar, Faur.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Alina Mihoc, Dan Hanyecz. Observatori AJF:  Romulus Tănăsescu, Ioan Hamza.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button