Fotbal judetean

Când „balamalele” cedează, Capătă et. comp. nu iartă: Cetate Săvîrșin – Unirea Sîntana 3-5





Golaverajele combatantelor din intermediara de la Săvîrșin vorbeau de la sine despre ce fel de meci vom avea parte. 50-91 pentru Cetate v.s. 80-42 pentru Unirea, adică o partidă deschisă, cu multe faze de poartă și, implicit, multe goluri. Am adăuga și ceva suspans, dar asta numai până când gazdele au mai avut suflu în fața unui adversar mai bine pregătit fizic și destul de agil, ținând cont de cei cinci fotbaliști Under 21 cu care Dinu Donca a început partida.

S-a jucat cu garda joc încă din start, iar în aceste condiții deschiderea scorului s-a lăsat așteptată doar 15 minute. Pe o contră rapidă, mingea a ajuns pe stânga la Bolba, acesta a pasat în fața porții, iar oportunistul Capătă și-a făcut treaba. Gazdele nu s-au descurajat, dimpotrivă. Au jucat la fel de dezinvolt și, în minutul 33, au restabilit egalitatea. Veteranul Pavel a primit o minge peste apărarea „roș-negrilor”, și a trimis direct cu exteriorul piciorului drept în vinclu.

Nici bine nu s-a reluat partea a doua, că lui Bogdan i-a mai reușit una dintre intrările sale de pe banda dreaptă în interior și șutul plasat ce a făcut destule victime în acest retur. Era 2-1, însă minutele mai erau multe până la final, invers proporționale cu resursele fizice ale elevilor lui Neamț. Cam după minutul 60, aceștia au cedat total inițiativa, prilej pentru Sântana să arate cine e șeful. Stanciu a procurat singur o lovitură de la 11 metri din duelul cu portarul Dagău, iar Capătă a transformat pentru 2-2, pentru ca același jucător să scape singur pe centru și să-l execute simplu pe goal-keeperul gazdelor (min. 68). A venit rândul nou intratului Stanciu să-și pună în valoare calitățile cu o pătrundere de pe stânga și o finalizare printre picioarele lui Dagău, care – de altfel  – a acuzat și mici probleme medicale. Josan a fost cel de-al doilea junior al trupei vizitatoare care și-a trecut numele pe lista marcatorilor cu zece minute înainte de final,dar linia s-a tras de abia după ce Neamț a executat un penalty scos tot de el din duelul cu Bodea.

S-a încheiat 3-5, iar concluzia lui Cătălin Neamț e legată de condiția fizică a jucătorilor săi. „Atâta timp cât am putut alerga, le-am pus probleme, i-am și condus pe tabelă, apoi ca de atâtea ori în acest campionat, filmul s-a rupt. Nu era o surpriză pentru noi pregătirea lor mai bună, în plus îl mai au și pe Capătă, care nu te prea iartă. Eu, însă, mă bucur că echipa joacă și, cel mai mult, că suntem în obiectiv, departe de retrogradare”, a punctat antrenorul-jucător al Săvîrșinului.

Ca de fiecare dată în această primăvară, Dinu Donca a avut destule absențe. De data aceasta, pe lângă jucătorii mai vechi accidentați, Lanțoș și Istin, plus „dezertatul” Popa, au mai absentat Peia și Mateiu.  „Cam de la eternele probleme de efectiv pleacă durerile noastre de cap. Nu reușim să aliniem aceeași echipă două etape la rând, schimbăm jucătorii de pe un post pe altul, pe undeva e normal să existe fisuri în jocul nostru, așa cum s-a întâmplat și azi la Săvărșin. În plus, se pare că ne place să fim conduși și reacționăm doar atunci când suntem conduși. Azi, am întâlnit o formație bună, incomodă, dar cu ceva probleme de ordin fizic, ce ne-a permis să revenim după primele 60-70 de minute, dar nu va fi mereu așa. Trebuie să învățăm să fim consistenți și concentrați din primul până în ultimul minut de joc și să ne adunăm totți măcar la jocuri”, a afirmat și antrenorul Unirii Sîntana.

Formații:

Cetate Săvârșin: Dagău – A. Popa, Bontea, Sandu, Cotuna – I.T. Bogdan (90 Petrean), Fl. Pavel, Silviu Iștoc, N. Marc – Neamț,  Oprea (65 Dumitrescu).

Sântana: Csurka (87 Matiș) – Toader, Martin (56 Stanciu), Vidac, Paven – Vuin, Bodea, Josan, – Al. Ginghină (78 D. Marc), Capătă, Bolba (70 Vârciu).

Arbitri: Cristian Coroban – Gabriel Hărduț, Paul Ardelean.

Observatori AJF: Dan Ologeanu, Vasile Rad.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button