UTA Arad

La Clinceni, Roșu dă piept cu un fost coleg la Steaua! Lincar – „uns” antrenor la Academica înaintea meciului cu UTA





Ciuca bătăilor în campionat, Academica Clinceni, ajunsă pe locul 14 în Liga 2, a decis cu cinci etape înainte de finalul sezonului că e timpul să schimbe ceva în cadrul echipei. Astfel, cu trei zile înaintea meciului de pe teren propriu cu UTA, de duminică, de la ora 11,30, conducerea ilfovenilor a bătut palma cu antrenorul Erik Lincar (38 de ani), liber de contract de la finalul anului trecut, când s-a despărţit de Luceafărul Oradea.

Lincar a preluat de astăzi pe FC Academica Clinceni, formaţie unde a condus primul antrenament. Fostul stelist îl înlocuieşte în această funcţie pe Adrian John Ene, care oricum era doar în actele ca antrenor principal, deoarece el se ocupa de pregătirea portarilor, iar secundul Ştefan Odoroabă decidea tactica. Ştefan Odoroabă şi Adrian John Ene vor rămâne oricum la Academica şi îi vor fi secunzi lui Lincar.

Erik Lincar și Laurențiu Roșu au fost colegi la Steaua timp de trei sezoane, între 1997 și 2000 și se revăd după mulți ani cu ocazia partidei de duminică. „Am avut o relație bună cu el, ne-am înțeles bine. Ca fotbalist era foarte determinat, punea serios osul la treabă, conform postului pe care-l juca. Parcursul său ca antrenor nu-l cunosc, dar sunt sigur că jucătorii de la Clinceni se vor motiva și mai mult în meciul cu noi, pentru a-i demonstra noului antrenor ceea pot. De obicei, schimbările de antrenor produc șocuri pozitive la echipă, dar noi trebuie să jucăm și să câștigăm în orice condiții. Altă variantă nu avem”, ne-a declarat antrenorul UTA-ei.

Echipa fanion a Aradului a învins în acest sezon o echipă antrenată de Erik Lincar. Se întâmpla în toamnă, la Sânmartin, acolo unde golul lui Petre a fost decisiv în Luceafărul Oradea – UTA 0-1.

În cariera sa de antrenor principal, Erik Lincar a mai pregătit pe Inter Clinceni, Viitorul Toporu, Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, CS U Craiova, CSM Râmnicu Vâlcea şi Luceafărul Oradea, în plus, fiind secund şi la Concordia Chiajna, în Liga 1. Lincar a reuşit două promovări în Liga a 2-a ca antrenor, cu Callatis şi Damila.

Academica Clinceni este în acest sezon la al treilea antrenor principal. A început cu Mugur Bolohan, a continuat cu Adrian John Ene şi acum cu Erik Lincar.

Un comentariu

  1. Nu este bine ca a venit Lincar la Clinceni, dar nu-i nimic, UTA. tot va trebui sa stranga randurile si sa castige. Atentie la Mioveni care v-or profita de problemele mari ale brasovenilor si v-or incerca sa castige , meci in care trebuie sa iasa 1x, bunpt. UTA. Secuii , fanii, care au facut galerie la Targoviste si au injurat in limba maghiara pt. ca nu au castigat meciul,sper sa ii urce pe garduri sucevenii si sa plece invinsi de Foresta !!!

    0
    0
  2. Ba da ,este bine ca au schimbat antrenorul Linkar vine cu alt sistem de joc ceea ce jucatorilor le va fi greu sa puna in practica inca de la inceput! Uta va profita si va zdrobii clinceniul scor final 4-1 !

    0
    0
  3. Dascale !!! Sa te auda Dumnezeu si sa ai gura aurita , eu nu zic 4-1 ci si cu un gol diferenta, numai victorie sa fie !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button