Fotbal judetean

Șoimii, peste urmașii vulturilor în drumul spre titlu: ACS Socodor – Șoimii Lipova 1-3 + foto





După ce a produs surpriza etapei trecute, câștigând la Pecica, urmașii „vulturilor” au dat miercuri piept cu „șoimii” lipovani, în încercarea de a mai pune la păstrare punct(e) și  a-și ajuta indirect vecinii din Chișineu Criș.

Dar socotelile nu le-au ieșt, fiindcă, pur și simplu, liderul s-a dovedit prea puternic pentru ei. Practic, echipa lui Sabău și-a arătat colții încă din minutul 3, când Trabalka a fost găsit precis în careu, i-a pasat inteligent înapoi la Vasinc, iar șutul pe jos al acestuia a trecut printr-o pădure de picioare în drumul său spre plasa lui Vîrzob. Socodorul a ripostat rapid, dar Pîslariu a trimis mingea, cu capul, puțin peste transversală. Apoi, mai precis în minutul 20, vizitatorii au facut 0-2, prin lovitura de cap a lui Trabalka și cam își clarificau din timp situația. Mai mult, „șoimii” și-au permis și luxul de a rata un penalty prin Filimon, cel faultat în careu fiind tot el.

De abia la scorul de 0-3, stabilit la 10 minute de la reluarea părții secunde, de șutul plasat al lui Vasinc din 10 metri lateral stânga, Lipova a mai redus din motoare. Cu acest prilej, gazdele au echilibrat puțin ostilitățile și chiar au prins avânt în ultimul sfert de oră. Mai mult decât atât, Socodorul a redus din diferență, prin D. Ardelean, care a prins un voleu frumos de la marginea careului mare. Același jucător crescut de UTA i-a mai dat ceva emoții lui Bujor, cu un șut peste poartă din interiorul careului.

S-a încheiat 1-3, liderul trecând fără mari eforturi de valul cu numărul 26, fiind deja cu gândul la duelul de sâmbătă, cu Pecica, una dintre cele două echipe pe care nu a putut-o bate în acest campionat.

La 51 de ani, Ioan Cristea (foto, în dreapta) e surpriza absolută a Ligii a 4-a, mai ales că evoluează pe un post, cel de mijlocaș central, unde efotul e maxim. „S-a văzut valoarea, dar nici noi nu ne-an lăsat, mai ales pe final am avut două mari ocazii. Eu cred că nu avem probleme cu retrogradarea, mai facem puncte și merităm să rămânem în Liga 4-a. Avem o bază materială bună, facem două antrenamente pe săptămână, majoritatea lucrăm, este mai greu să fim prezenți chiar la toate pregătirile,  dar ne străduim. Referitor la cariera mea prelungită, pot spune că am legitimație de peste 30 de ani și, cu excepția a 2 ani petrecuți la Sepreuș, când nu am avut echipă, am jucat pentru Socodor. Joc cât pot și cât este nevoie. Sigur că mi-e foarte greu să joc 90 de minute, dar o repriză trag de mine. Sper să fiu sănătos și să pot să mai dau o mână de ajutor și în campionatul viitor”, a spus „veteranul” lui Tibi Darazs.

Prezență constantă în primul „unsprezece” al lipovanilor pe postul de fundaș dreapta, Robert Kocsis (foto, în stânga) s-ar putea întoarce în Liga a 3-a la anul, după ce sezonul trecut juca pentru CS Ineu acolo. „Am reușit să ne facem jocul ușor așa cum ne-am propus, să avem posesie și să ne menajăm pentru meciul de sâmbătă. Primul gol a venit foarte repede, adversarul a trebuit să se desfacă și am mai dat rapid un gol. Nu s-a pus problema învingătoarei, am mai avut ocazii multe și nu le-am dat adversarilor prea multe șanse de a ajunge la poarta lui Bujor. De când m-a repatriat Flavius Sabău, am știut că are nevoie de mine pentru a acoperi banda dreaptă. Mi-a cerut să urc mult în atac, practic ambii fundași de bandă facem un efort mai mare pentru a ajuta colegii la faza de atac. Am fost mult timp pe locul 2, dar dacă cineva a putut să ne facă să credem în șansa noastră, acela a fost antrenorul nostru, care ne-a ținut mereu în priză, ne-a motivat și ne-a pregătit de la acea înfrângere din tur ca să ne luăm revanșa. Acum am ajuns la mâna noastră. Trebuie să mai câștigăm patru partide, următoarea etapă avem un meci greu cu Pecica, dar credem în noi și vrem să terminăm pe primul loc”, a spus fotbalistul de 25 de ani.

Formații:

Socodor: Vârzob – Licker, Pîslariu, Gherheș, Bragea -Deloreanu, Sulea (80 Mariș), Cristea (46 D. Ardelean), Prescură (46 Molcuț) – Flueraș – S. Mako.

Șoimii Lipova: Bujor – Kocsis, Calvin (67 Bercu), Pașcu, Tomuț – Piț (60 Gherghel), Bier, Popa, Filimon (67 Orza) – Vasinc, Trabalka (46 Simion).

Arbitri: Alexandru Gornic – Florin Vesa, Sergiu Burcă.

Observatori AJF: Mircea Bondar, Daniel Scridon.

Pentru galeria foto, dați click pe linkul  ACS Socodor – Șoimii Lipova









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button