Baschet

Revolta unui părinte la adresa antrenoarei fetiței sale: ”Învață că respectul se câștigă, nu se impune!”





Olivia Brosovzsky a postat în această dimineață un mesaj destul de dur pe site-ul de socializare Facebook, adresat antrenoarei de baschet, Ildiko Seres. Din cele scrise mai jos, ne dăm seama că Olivia, la rândul ei cadru didactic de sport, nu agreează deloc metodele prin care Seres se impune în fața elevelor sale, printre care și fiica Oliviei, Antonia. Bineînțeles, demersul e susținut și de tatăl lui Toni, Attila Brosovzsky, vicecampion național la polo cu Astra, actualmente manager sportiv la Timișoara Saracens. Iată în intregime mesajul complet al celor doi părinți:

”….Imi cer iertare Toni,copilul meu…imi cer iertare pentru ca am fost lasa…nu am avut puterea sa ma opun agresiunilor verbale si psihice la care ai fost supusa de- a lungul anilor in care ai practicat baschet….trebuia sa spun mult mai demult STOP ….asa nu se poate ( cu atat mai mult cu cat si eu sunt cadru didactic ) ! Am fost complice, impreuna cu toti celalti parinti din club si nu am luat niciodata o atitudine ferma pentru ca am fost pusi in situatia in care trebuia sa va retragem din activitatea sportiva care ati indragit-o atat de mult ! Doamna profesor ILDIKO SERES PRISACARIU pe acest fapt a si mizat !!! ,,Daca nu va convin metodele mele luati fetele, eu nu stiu altfel sa lucrez ! ”…..Stia ca este singura antrenoare de baschet fete din Arad , generatia 1999-2002, stia ca nu avem alta alternativa pentru voi…acceptam sau va retragem !!!

Am incercat de cateva ori, ce-i drept foarte rar sa vb cu ea….nu in calitate de mama, ci ca si o colega de breasla, profesor de sport …sa o atentionez ca nu e deontologic cum procedeaza….nu acesta este rolul nostru …sa indepartam copiii de salile de sport….nu am avut cu cine sa vorbesc si am acceptat tacit tot ceea ce a urmat !

Imi cer iertare, Toni ,daca timp de 5 ani de zile nu am facut mai mult sa iti ridic moralul si psihicul atunci cand seara dupa seara, antrenament dupa antrenament veneai acasa plangand !!! Nu ai fost singura…unele fete au rezistat, altele au renuntat !!!

Nu te-ai calit , eu stiu, ci te-a facut sa iti fie sila sa mai pui mana pe o minge de baschet….si din nou..nu esti singura !!! Sper ca vei depasi acest moment si placerea de a juca , de a intra pe parchet, sa revina in timp ! Iarta-ma , Toni !!!!

Doamna ILDIKO SERES, ti -am vorbit deschis in fata de nenumarate ori, ma adresez acum public,in scris si imi asum tot ceea ce declar…….esti cadru didactic in primul rand si dupa aceea antrenor…Iti repet inca o data…..Noi, profesorii , suntem in primul rand educatori, modelam caractere ! Cum te simti cand o mana de fete ( atatea cate au mai ramas din cele 30_32) nu te mai respecta ca antrenor ? Sau crezi ca mint ? Nu ai stiut niciodata ceea ce se petrece cu adevarat in vestiar !!!! Cel mai usor este sa arunci cu mocirla fara a vedea mizeria din propria ograda !
Pacat….ti-ai batut joc de 2 generatii de baschetbaliste …Toate fetele care au plecat ( si au fost 15_20 ) au plecat din cauza batailor, a agresiunilor verbale ! Ai ,,alergat” doar dupa rezultate si nu te-a interesat ca frangi aripile atator fete !

Nu asa se face performanta !!!! Se face in primul rand prin antrenament stiintific, prin pregatire fizica,cu mult studiu din partea antrenorului in ceea ce priveste inovatia in sport, cu multa daruire si corectitudine !

Esti tanara…mai ai multi ani inainte de invatat ….invata si cere sfatul …nu este o rusine…nu suntem atotstiutori !!!! Invata sa colaborezi constructiv pentru echipa nu in interesul tau personal, invata ca antrenorul este modelul echipei ,invata ca in timpul concursului/ meciului nu ii poti calca in picioare pe jucatori pentru lucruri pe care tu nu le-ai exersat in antrenamente, invata ca aroganta nu face cinste nimanui,invata ca nu toti oamenii din jurul tau au coloana vertebrala,  invata sa fii cinstita…toti muncim pentru a ne asigura un trai mai bun , invata ca respectul se castiga nu se impune !

Si pentru ca , contrar parerii tale, sunt totusi un om bun ….iti doresc ca fiul tau sa nu dea vreodata peste un antrenor la fel ca mama lui”.

Seres-Prisăcariu: „Nu vreau să comentez, pentru mine vorbesc rezultatele”

Contactată pentru a-și exprima părerea cu privire la cele susținute de Olivia Brosovzsky, Ildiko Seres-Prisăcariu s-a limitat să spună doar atât: „Nu doresc să intru în detalii și să comentez pe marginea acestui subiect. Părinții au dreptul să spună orice, pentru mine vorbesc rezultatele, venite după o muncă de ani de zile. Eu și așa o să mă mut cu catedra la București, alături de soțul meu, nu cred că mai reprezint o așa mare problemă…”.

Trebuie să spunem că, cel puțin deocamdată, părinții celorlalte baschetbalistelor de la LPS (generația 1999-2002, în fotografie alături de Ildy Seres) nu susțin întru totul demersul Oliviei Brosovzsky. În schimb, jucătoarele sau părinții acestora, care nu mai au tangență cu echipa pregătită de Ildiko Seres-Prisăcariu, au trimis primele mesaje de sprijin.

În fine, Marcel Urban, președintele Univ. Goldiș ICIM Arad, club pentru care Seres-Prisăcariu a activat ca antrenoare la echipa a doua, spune că el și clubul pe care-l reprezintă nu a avut probleme cu cea pusă sub acuzare de Olivia Brosovzsky.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button