Fotbal feminin

Piroș Security, prima echipă arădeană promovată în acest sezon! Piroș: „Fete minunate, antrenor dedicat, rezultatul ne obligă să ridicăm ștacheta”





Odată cu victoria cu 7-0 la Baia Mare, contra celor de la Venus Maramureș, echipa de fotbal feminin a Aradului a obținut promovarea matematică în Liga I feminin. Este, practic, prima formație din județul nostru care urcă un eșalon în sezonul 2016-2017 în competițiile organizate de FRF.

„Leoaicele” vor sărbători efectiv promovarea după ultimul meci al sezonului, de peste două săptămâni, de la Șiria, împotriva celor de la Atletic Drobeta. „O să pregătim ceva surprize pentru fetele noastre, căci merită cu prisosință. Au fost minunate, s-au autodepășit într-un campionat în care nimeni nu ne dădea nicio șansă la început. Pe undeva, era și normal, ținându-se cont de faptul că eram o echipă nou înființată, iar contracandidatele noastre aveau și trei – patru ani în spate în aceeași formulă. Dar, așa cum am spus, au dat dovadă de devotament, pasiune, au făcut și sacrificii, căci nu e simplu să faci deplasări lungi, precum cele de la Râmnicu Sărat, Roman sau Onești. Bineînțeles, un mare merit are și antrenorul Gigi Cameniță, foarte dedicat clubului și muncitor, în condițiile în care are niște probleme de sănătate destul de grave. Îi mulțumim și dânsului, îi urăm multă sănătate și poate fi sigur că va conduce această echipă mult și bine atâta timp cât și el își dorește. Nici ca și conducere, finanțare, nu ne-a fost tocmai ușor, dar satisfacțiile sunt pe măsură. Și cred că nu doar pentru noi, ci pentru întreg fenomenul fotbalistic arădean, care, iată, are din nou o echipă de fete ce face cinste orașului”, a menționat Pavel Piroș, președintele AC Piroș Security Arad, aflat la a patra promovare cu o formație arădeană, după cele două cu Șoimii Pîncota și una cu AS Vladimirescu.

Deși stagiunea nu e încheiată oficial, Piroș susține că gândul său și al antrenorului Cameniță zboară deja spre eșalonul secund al fotbalului feminin. „Rezultatul ne obligă să ridicăm ștacheta. Deja am demarat discuțiile cu câteva jucătoare pentru a întări lotul, în principal arădence care evoluează la alte echipe din țară. În plus, nici nu ne gândim să renunțăm la vreuna dintre fetele care au dus greul, chiar dacă unele dintre ele au atras deja atenția formațiilor de primă ligă. 80% din lot va fi păstrat, iar în locul fetelor ce nu fac față noilor pretenții vor veni altele. Echipa va fi mult mai competitivă și, cine știe, dacă vom fi mai buni ca alții, vom încerca să ajungem în Superligă. Federația Română de Fotbal sprijină mult foltbalul feminin, chiar am lucrat excelent cu specialiștii de la Casa Fotbalului pe partea aceasta, spre deosebire de cei cu care aveam tangență la băieți, Șoimii Pîncota. Chiar simt că putem face performanță la fete în județul Arad, iar în acest sens o să insist la AJF Arad să ia în calcul înființarea unui campionat județean de fete, în care să le dăm posibilitatea tuturor jucătoarelor din județ să iasă în evidență, sau să-și descopere vocația”, a adăugat omul de afaceri arădean.

AC Piroș Security a apărut pe firmamentul sportului arădean și național în luna august a anului trecut, iar duminică a sărbătorit primul rezultat important din istoria clubului.

FOTO: Ciprian Petcuț









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button