National Sebis

Dacă punctele din tur se joacă (și acum) la comisiile federale, Sebiș și Ighiu se bat, mâine, pentru „potul” primăverii





Fiecare divizionară a treia mai are de jucat 180 de minute în ediția de campionat 2016-2017. În seria a IV-a, cinci dintre combatante încă joacă cu gândul la promovare, printre ele aflându-se și Național Sebiș. În acest moment, ea are a treia șansă la victoria finală, doar că punctele ce trebuie să le primească de FRF în „speța Keita” măresc și mai mult miza. Iar acest lucru se întâmplă în abele sensuri, căci adversara „alb-albaștrilor” e chiar formația aflată în culpă, Performanța Ighiu. „Ciocnirea” se produce mâine, la ora 18, pe Crișul Alb.

Totuși, unul dintre punctele fixe ale lui Călin Cojocaru susține că totul depinde de evoluția echipei sale. „Suntem conștienți că litigiul o să-i ambiționeze și mai mult pe cei de la Ighiu, dar asta nu ar trebui să ne sperie. Atâta timp cât ne facem jocul și tratăm partida serios, așa cum le-am tratat și pe precedentele, ar trebui să ne apropiem victoria. Ar fi fost bine să aflăm verdictul din partea Federației înainte de acest meci, dar cu el, sau fără el,  știm foarte bine că nu avem decât o singură variantă, dacă mai mai vrem să ne ajute la ceva acele trei puncte. Ighiul nu mai este formația din tur, s-a schimbat în proporție de 80% și, din câte am observat, traversează o perioadă fastă. Nu au mai pierdut demult, însă orice început are și un final”, a precizat Cornel Suciu, autorul singurului gol al Naționalului în partida tur, cu ocazia acelui 3-1 ce e de așteptat să devină 0-3.

Performanţa Ighiu se prezintă în „fieful” dușmanului cu o serie de 9 jocuri fără eșec. Dacă tot va pierde la „masa verde” punctele din tur, formația din județul Alba își propune să taie „aripile” spre promovare ale echipei noastre. Totuși, antrenorul ighienilor nu e pe poziții războinice. „Întâlnim o echipă ce luptă pentru a accede pe a doua scenă, cu jucători experimentaţi şi condiţii foarte bune pentru acest nivel. Noi sperăm să ne continuăm seria pozitivă şi să ne întoarcem cu puncte din această deplasare. Va fi un meci ca oricare altul de campionat, în care ne urmărim scopul. Nu ne interesează cine va promova, noi o să ne comportăm la fel ca în duelurile cu celelalte pretendente, CNS Cetate Deva, CSM Şcolar Reşiţa sau Industria Galda de Jos. Ne propunem să jucăm la Sebiş atât cât putem de bine în acest moment, fără a conta atât de mult decizia FRF în litigiul cu Keita”, a spus Mihai Manea pentru ziarulunirea.ro.

Dacă în tabăra gazdelor lipesc Siminic, Moise (ambii accidentați) și – bineînțeles – Velici (plecat de la echipă cu direcția Dunărea Călărași), în cea a vizitatorilor, e indisponibil Oniche.

Mai trebuie spus că cele două echipe s-au mai întâlnit odată la Sebiș, în acest sezon, în turul trei al Cupei României. Naționalul a câștigat cu 3-2, revenind de la 1-2.

Formații probabile:

Sebiș: Munteanu – Rosenblum, Bîrsănel, Basic, Stupu – Suciu, Avramescu – Săulescu, Mihuța, Iuga – Tulcan.

Ighiu: Zăvoi – Miroiu, Potopea, Iclănzan, Ad. Mărginean – I. Grozav, M. Cristea – Fetiţa, Circov, Tineiu – Seiwerth.

Arbitri: Vlad Inoan (Florești-Cluj) – Ștefan Lar, Răzvan Soporan (ambii din Baia Mare)

Observatori FRF: Iulian Spătaru (Timișoara), Teodor Biriș (Hunedoara)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button