Liga a 2-a

Burleanu deschide ușa Ligii 1 pentru echipele de tradiție ale fotbalului românesc





Aflat la o întâlnire la Botoșani cu oameni implicați în fenomen, președintele FRF a spuns că vrea ca, din sezonul 2019/2020, Liga 1 să aibă 16 echipe, astfel încât primul eşalon să aibă şi câteva echipe de tradiţie care au mulţi suporteri. Acum, prima ligă e formată din doar 14 echipe.

„Dorim încă de anul acesta să stabilim ca din sezonul 2019/2020, Liga 1 să pornească cu 16 echipe, să fie suficient spaţiu pentru echipele de tradiţie. Au început să vină din urmă, susţinute de suporteri”, a spus Răzvan Burleanu.

Mărirea numărului de echipe din liga întîi nu înseamnă o mărire a numărului de echipe din liga a doua ci din contră: „Este exclus să revenim la două serii. Liga a 2-a va rămâne cu o singură serie de 18 echipe. Situaţia economică a României solicită acest lucru. Din punct de vedere sportiv, ai nevoie să coagulezi jucătorii în cât mai puţine echipe ca să facă pasul către prima ligă”, a declarat Răzvan Burleanu, care simte că alte două echipe din al doilea eșalon vor arunca prosopul în vară din cele potențial 20 care ar urma să participe în sezonul următor.

Totodată, nu renunţă nici la ideea ca o parte din drepturile TV de la Liga 1 să ajungă la echipele din ligile inferioare, invocând principiul solidarităţii financiare și mizează și pe două branduri importante care să își alăture numele la denumirile eșaloanelor 2 și 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button