UTA Academie

Puștii UTA-ei Under 17, în fața deciziei sezonului la returul cu CSU Craiova: „Doar ei știu ce finală vor să joace la București”





80 de minute îi mai despart pe jucătorii de 16-17 ani ai „Bătrânei Doamne” de turneul final de la București, adică manșa secundă a penultimului act cu CSU Craiova. „Duelul” se reia de la scorul de 2-1 în favoarea oltenilor, stabilit duminica trecută, după „dubla” lui Mihăilă și reușita lui Sabău.

De altfel, arădenii au fost cei care au deschis tabela și au și condus la pauză, eșecul puțin greu de digerat din această perspectivă. Dar: „Scorul poate fi destul de ușor întors cu o abordare corectă, cu determinare și spirit de sacrificiu. Craiova e genul de echipă ce poate fi bătută dacă ești concentrat pe ceea ce ai de făcut în teren, dar, la fel de bine, te poate bate și cu 4,5-0 dacă te prinde pe călcâie. Până la urmă, e decizia băieților. Noi i-am dus până aici, am pregătit și vom mai pregăti meciul în detaliu, dar când intră pe teren doar ei știu ce finală vor să joace la București. Cea mare sau cea mică. Nu vom pune presiune, nu le reproșăm nimic, până la urmă suntem până cele mai bune patru echipe din țară la acest nivel și merită felicitați. În mare parte, diferența va fi făcută de acum înainte la capitolul voință”, consideră Costel Bogoșel, antrenor al UTA-ei Under 17, alături de Mihai Petcuț și Sandu Țamboi.

Fostul fundaș recunoaște că anunțatul sprijin al galeriei UTA-ei ar putea fi importantă, chiar decisivă în stabilirea echipei calificate. „Și la Craiova, dacă nu veneau susținătorii primei echipe și nu i-ar fi încurajat pe copii la 0-1, ca și cum ei ar fi condus, era mai greu pentru ei să întoarcă rezultatul. Pentru niște puști, care nu avut parte până acum decât de susținerea părinților sau a rudelor, ar putea fi foarte important să simtă că au în spatele lor zeci de suporteri, cu tot arsenalul din dotare și încurajările lor. Sunt toate premizele să facem un meci bun și să obținem un rezultat pe măsură”, a adăugat Bogoșel.

Antrenorul formației de juniori sub 17 ani a CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoșanu, s-a arătat mulțumit cu victoria obținută în manșa tur, dar are și o mare dorință până sâmbătă. „Sper din tot sufletul să mai pot recupera din jucătorii accidentați, Ciutică și Vlădulescu, pentru că Nichifor e operat de apendicită, deci iese din calcule. Cu toate acestea, nu vom renunța la luptă. Va fi un meci dificil acolo, dar sper din tot sufletul să ne întoarcem calificați și să jucăm finala, pentru că fotbalistic cred că echipa noastră a arătat că are mult mai multă calitate în joc decât UTA. Ne propunem să câștigăm și la ei, nu mergem la egal. Noi ne-am propus să jucăm un fotbal ofensiv și să marcăm multe goluri, iar asta o arată și linia de clasament din campionatul regulat. Putea fi o victorie și mai clară în tur. Știam că întâlnim o echipă căreia îi plac atacurile directe și fazele fixe, pentru acest fapt le-am dat marcaj nominal și totuși am primit gol. Am fost foarte supărat, pentru că am lucrat mult la antrenament fazele fixe, dar s-au revanșat în repriza secundă. Merităm victoria, dar lupta pentru finală rămâne deschisă”, a precizat tehnicianul oltenilor pentru gds.ro.

Partida începe sâmbătă, la ora 14, pe arena din Sânnicolau Mic, cel mai probabil cu următoarele distribuții pe teren:

UTA: Zamfir – Deliman, Sabău, Onuțan, Frai – T. Bodri – Obrad, Gruiescu, Petcuț, L. Bodri – Faur.

Craiova: Bobonete – Niţuică, Constantinescu, Sima, Vadasis – Șerban, Dobre – Mihăilă, Albăstroiu, Gârbiţă – Zbona.

Arbitri: Florin Marcu – Rareș Lakatos, Ioan Corbu (toți din Oradea)

Observator FRF: Zaharia Ciev (Timișoara)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button