UTA Academie

Nicio șansă în „Groapă”, arădenii joacă finala mică la Elite Under 19: Dinamo – UTA 6-1





Sub privirile selecționerului României, Christoph Daum, juniorii mari ai UTA-ei s-au prezentat ca mielul la tăiat pe arena principală din Ștefan cel Mare. Cu câte trei goluri pe repriză, Dinamo a defiltat în fața „roș-albilor”, lipsiți de aportul mai multor fotbaliști opriți de Laurențiu Roșu la prima echipă: Copaci, Jorza, Tănase, Stahl și Petre. În plus, Dorin Toma lui Dorin Toma avea să-i sară umărul după nici 20 de minute de joc, fiind înlocuit cu Țurcanu.

Dacă, în tur, arădeniii s-au jucat cu ocaziile, azi, la Bucuești, „câinii roșii” au fost extrem de pramatici. Au și beneficiat de erorile mari din defensiva utiștilor, în special la primele trei goluri. 1-0 s-a făcut încă din minutul 5, când D. Lazăr a degajat un balon în Iuga și Mara a fost bătut. 7 minute mai târziu, un balon trimis de la 25 de metri, a fost atins ușor cu capul de L. Gheorghe și scorul era deja 2-0. Costin a obținut un penalty, iar G. Pop a trimis în stânga lui Eșanu pentru 2-1. În minutul 62, Neicuțescu a majorat diferența pentru bucureșteni, pentru 3-1 la pauză.

În repriza secundă, Dinamo avea să fie stăpână totală a meciului și Mara a mai scos de trei ori mingea din plasă. Neicuțescu (54), Fl. Vasile (56) și Mihaiu (69) au fost autorii golurilor pentru un scor de tenis, destul de rușinos la acest nivel.  „Nu vreau să mă plâng de faptul că nu am avut jumătate dintre titularii grupei de 98-99, căci, până la urmă, satisfacția cea mare este că ei sunt la prima echipă și ar putea juca într-un derby cu Poli la seniori. Ceea ce am remarcat a fost oboseala destul de mare acumulată de băieți, cred că nici noi nu i-am ajutat prea mult deplasându-i cu autocarul la meci cu o zi înaintea meciului. Din păcate, nu am avut reacție la golurile făcute cadou de noi în primele 15 minute, dar asta și pentru că am avut ghinion cu accidentarea lui Toma. Problema lui Dorin pare una destul de gravă, nu cred că-l vom avea pentru finala Cupei cu Viitorul. Diferența s-a mai făcut și la pragmatism. Noi, în tur, am ratat 7-8 ocazii clare, azi Dinamo le-a dat toate. Dar, acesta e fotbalul, până la urmă trebuie să învățăm și din înfrângeri,”, a spus Cristi Păcurar, antrenor la UTA Under 9, alături de Dan Oprescu, Adi Ungur și Vasile Sin.

Utiștii vor juca pentru bronz la turneul final Elite, în compania celor de la LPS Satu Mare, care au pierdut returul semifinalei cu Viitorul, cu 4-2.

Formații: 

Dinamo: Eşanu – Anghel, Ciobotariu, Grigore, Negotei – Vl. Vlad, Liviu Gheorghe –  Fl. Vasile, I. Gheorghe, Codreanu – Neicuţescu. Au mai jucat: Mihaiu, Drugă, Giuga, M. Vlad.

UTA: Mara – D. Lazăr (75 Lezeu), R. Iuga, Rogojan, Dinculescu (60 Revesz) – G. Pop, Brănișteanu – Mager (46 Vasile), Toma (20 Țurcanu), Mandache (46 Iova) – Costin.

Arbitri: Florin Macovei (Galați) – Ionuț Bobe (Videle), Ionuț Babdac (Alexandria)

Observator FRF: Ștefan Poenaru (Botoșani)









Un comentariu

  1. cred ca strategia uta-ei privind acesti juniori, cu joaca in mai multe campionate nu a fost cea mai buna. de altfel si in campionatele in care au jucat sunt codase sau chiar retrogadate.

    0
    0
  2. Pai nu dar aici au jucat semifinala pe țara cea ce deja e performanța !Daca erau și cei de prima echipa care sunt juniori probabil sau sigur se caluficau dar așa rezerverele nu prea fac fata!saltul la seniori e mai important ca o semifinala pe țara cred eu ca suporter

    0
    0
  3. parinte dati numele daca tot vorbesti de altii si dai nume fara sa sti cine este dani sau cum lo chema si taran esti tu frustratule

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button