National Sebis

(Doar) prezența pe podium, miza în Lugoj – Sebiș! Siminic și Bozian își mobilizează colegii pentru „bronzul” stagional





Ceea ce trebuia să fie meciul promovării Sebișului în Liga 2-a s-a transformat într-o simplă finală mică, pentru locul 3 în clasament. Pierzând pe teren returului cu Ighiul și neavând siguranța că va primi la „masa verde” punctele din toamnă din meciul cu aceeași formație din județul Alba, practic, trupa lui Cojocaru își linge rănile în runda finală. Șanse teoretice de primul loc ar mai fi, dar nimeni nu crede în minuni în Ripensia – Pandurii II și Reșița – Poli II.

Așadar, vineri se va decide echipa ce va lua „bronzul” stagional, iar Lugojul are multe argumente în favoarea sa. Alături de Ripensia, e echipa ce a mers din victorie în victorie în ultima lună și jumătate, regretul pentru unele puncte pierdute în tur fiind mare. „Vorbim doar despre trei meciuri în care am avut victoria în mână și am fost egalați sau bătuți pe final. Mă refer la remizele de 2-2 cu Ripensia și Alba Iulia și eșecul, 2-3, cu Poli II. Practic, am scăpat aiurea 6-7 puncte printre degete, dar, din păcate, nu mai putem da timpul înapoi. Oricum, rămâne un campionat bun făcut de noi, pe care dorim să-l încheiem pe podium. Fie că primesc sau nu puntele cu Ighiul, sebișenii pot rămâne în afara primelor trei locuri dacă îi batem vineri. Nu avem nimic cu ei, nici ca echipă, nici eu personal, ca fost jucător acolo timp de patru sezoane, doar că vrem să terminăm cu o victorie sezonul și să avem satisfacția acestui loc 3. Sigur, ne-ar fi plăcut ca miza să fie și mai mare la acest meci, dar poate se va întâmpla la anul, căci după cum îl cunosc eu pe domnul Feieș, primarul Sebișului, nu se va da bătut. Cum și noi, la ce lot bun avem, sigur vom lupta pentru primele locuri”, a spus Bogdan Bozian, care se va revedea doar cu Susan și Merșca, dintre foștii săi colegi de la Sebiș.

„Decarul” Lugojului ar putea avea și ținta titlului de golgheter al seriei, înaintea ultimei runde fiind la egalitate cu senegalzezul Mediop, cu câte 19 reușite fiecare.  „Nu fac un scop în sine din acest titlu de golgheter, mă interesează doar dacă îmi ajut echipa cu golurile mele. Altfel, e doar o mică satisfacție personală, de care mă lipsesc atâta timp cât echipa mea nu câștigă”, a adăugat experimentatul mijlocaș, originar din Nădlac.

Atmosfera la Sebiș e destul de încărcată după eșecul ce a tăiat aripile spre Liga 2-a. Ighiul s-a răzbunat pe teren pentru punctele pe care – probabil – le va pierde la „masa verde”, așa că și sebișenilor nu le rămâne decât să lupte pentru o poziție pe podium ce nu-i încălzește prea mult. „Aș vrea să spun că mai avem speranțe, dar trebuie să fiu și să fim cu toții realiști. Din păcate, nici punctele din tur, cu Ighiul, nu ne-ar mai ajuta să promovăm, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne facem datoria până la capăt. Cu o înfrângere am putea cădea chiar pe locul 5, iar victoria ne asigură podiumul. Cu toții suntem dezamăgiți, vestiar și conducere, dar și suporteri, se pare – însă – că atât s-a putut. E tardiv să vorbim despre puncte pierdute cu ultimele clasate, până la urmă, înainte de etapa trecută, încă eram la mâna noastră. Asta e, mergem la Lugoj să încheiem onorabil sezonul”, a punctat Gabi Siminc, căpitanul Sebișului, coleg la UTA cu „lugojanul” Lazea.

Formații probabile:

Lugoj: Păduraru – Precupanu, Miculescu,  M. Drăghici, Roșie – Zurbagiu, Lazea – E. Olariu, Bozian, Z. Radu – Silaghi.

Sebiș: Fișteag – Rosenblum, Bîrsănel, Stupu, Siminic – Suciu, Fuchs – Săulescu, Avramescu, Iuga – Cocină.

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button