Pariuri sportive, gaming și casino

Astra Giurgiu – FC Voluntari, o finală puțin așteptată a Cupei României la fotbal





Sâmbătă, 27 mai, de la ora 20:40, formațiile Astra Giurgiu și FC Voluntari se întâlnesc într-o finală mai puțin așteptată de către suporterii echipelor și de către microbiști.

Steaua, Dinamo, CFR Cluj sau Universitatea Craiova au fost scoase din competiție

Dacă pentru Astra Giurgiu, ocupanta locului 6 la finalul play-off-ului Ligii I, cu 27 de puncte, din 10 partide, golaveraj negativ, 10-17, prezența în finală nu este atât de neașteptată, echipa reușind să câștige trofeul în urmă cu trei ani, surprinzătoare este totuși accederea în finală a ilfovenilor.

Adversarea sa, echipa ilfoveană, ocupă locul 3 în play-out-ului Ligii I, cu 2 etape înainte de încheierea sa, cu 36 de puncte, 6 victorii, 3 remize și 3 înfrângeri, golaveraj 16-14.

Club înființat în 2010, FC Voluntari este revelația acestui sezon al Cupei României, reușind calificarea, în premieră, în ultimul act al competiției.

Dacă giurgiuvenii s-au impus în mod categoric împotriva echipei lui ACS Poli Timisoara, 7-1 scor general, elevii antrenați de fostul dinamovist, Claudiu Niculescu, au reușit o calificare spectaculoasă. Ilfovenii au reușit o victorie frumoasă în deplasare, împotriva Universitații Craiova, învingându-i pe olteni cu 1-0 și o „remiză albă” în returul disputat pe 18 mai, pe stadionul din Chiajna.

O finală „rapidistă”, cu Astra favorită la casele de pariuri

Potrivit jurnaliștilor de la digisport, se pare că finala de anul acesta ce se va desfășura pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești este una în care protagoniști principali vor fi nouă fotbaliști ce au activat în trecut la Rapid.

Finala Cupei României: Astra – Voluntari sâmbătă, 27 mai, (Digi Sport 2), ora 20:45

Nu mai puțin de nouă fotbaliști cu trecut rapidist vor fi pe teren în finala Cupei României dintre FC Voluntari și Astra Giurgiu care se va disputa pe data de 27 mai, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești.

Portarii Mircea Bornescu și Dragoș Balauru, fundașul Vasile Maftei și mijlocasul Costin Lazăr, au evoluat în trecut în Giulești, ei făcând parte actualmente din formația din Voluntari.

De cealaltă parte, Astra Giurgiu vine cu 5 nume mari, în frunte cu fostul antrenor și jucaător rapidist, Marius Șumudică. Alături de acesta, în formația giurgiuveană se află alți 5 jucători ce au evoluat la echipa de sub Podul Grant: Săpunaru, Daniel Niculae și Felipe Teixeira, fiind numele cele mai cunoscute.

Astfel, daca ar fi să privim datele statistice, aceasta este prima finală din istorie în care evoluează cei mai mulți jucători care, în decursul timpului, au jucat în cadrul aceleași echipe.

Se anunță un meci strâns

Deși experiența giurgiuvenilor este evidentă, valoarea jucătorilor este net superioară în cazul celor de la FC Voluntari. Astra este prezentă pentru a doua oară în istorie în finala Cupei României, pe care au și câștigat-o.

Totuși, Astra nu este în cea mai bună formă, reușind doar o singură victorie în play-off-ul Ligii I.

Echipa din Giurgiu se clasează pe locul 4 în topul celor mai ofensive echipe, cu o medie de 1 gol marcat pe meci. Apărarea a fost punctul slab al formației, defensiva având 1.7 goluri primite pe meci,  potrivit LPF si flashscore. FC Voluntari are o medie de 1.3 goluri marcate și 1.16 primite pe meci, potrivit acelorași surse.

Parcursul slab din play-off poate fi estompat printr-o victorie a baieților lui Sumudică, miza finalei fiind una mare: calificarea în preliminariile Europa League. Astra are de înfruntat un atac care a fost mai bun în ultimele meciuri și trebuie sa fie atentă la apărare, care a primit destule goluri în ultimele 10 meciuri.

La casele de pariuri sportive, Astra este echipa favorită. Bookmarkerii oferă o cotă de 1.60 pentru o victorie a giurgiuvenilor în întâlnirea de sâmbătă. Șanse foarte mari de câștig au pariorii care mizează pe victoria formației din Ilfov sau pe o remiza. 4.75 este cota pentru o victorie a echipei antrenate de Claudiu Niculescu, în timp ce un rezultat de egalitate este cotat cu 3.75.

La pariurile “șansă dublă”, agențiile de pariuri sportive oferă o cotă de 1.60 pentru victoria Astrei și un rezultat de egalitate, în timp ce remiza și victoria echipei din Voluntari sunt cotate cu 2.20.

O absență notabilă din această finală se pare că va fi cea a mijlocașului Florin Cernat, confirmată de însuși tehnicianul ilfovenilor, Claudiu Niculescu, citat de prosport. Mai mult, acceași sursă confirmă că antrenorul echipei FC Voluntari își dorește să aibă tot lotul valid pentru finala Cupei.

Potrivit FRF, Cupa României a fost câștigată, până în prezent, de 14 orașe românești, iar lider detașat este Capitala. Steaua, Dinamo, Rapid și Progresul au adunat, împreună, până acum, 49 de trofee, Craiova si Cluj cu câte 6 trofee, Timișoara și Ploiești, cu câte 4, respectiv 3 trofee, se află pe următoarele locuri.

Cel mai tânăr marcator este fostul dinamovist Marius Niculae, care a înscris primul său gol la 18 ani și 11 luni, conform aceleași surse, în timp ce liderul incontestabil al trofeelor câștigate este Steaua București, cu 22 de cupe ale României. Locul 2 este deținut de Dinamo și Rapid, la egalitate, cu câte 13 finale câștigate, iar pe locul al treilea se află Universitatea Craiova, cu 6 trofee. Fotbaliști din peste 20 de țări au ridicat, deasupra capului, Cupa României, în decursul timpului!









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button