UTA Academie

UTA și Viitorul se bat pentru Cupa României la Under 19: „Ca și în Supercupă, individualitățile pot face diferența”





Echipele ce-și dispută Cupa României la juniori Under 19 au pus în scenă unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale anului 2016 în fotbalul românesc. În Supercupa României, Viitorul a condus cu 2-0, apoi UTA a întors la 4-2, apoi, la 4-4, Petre realiza „pokerul” pentru 5-4, iar Stanciu, portarul arădenilor, apăra o lovitură de la 11 metri.

Chiar dacă câțiva dintre protagoniștii partidei din urmă cu un an au ieșit din vârstă, există destui fotbaliști capabili să facă spectacol și sâmbătă după-amiază, la Ploiești, în deschidere finalei mari, dintre Astra și FC Voluntari. Vorbim în special despre „bomberul” UTA-ei, Adi Petre și „perla” lui Hagi, Florinel Coman. Totuși, ultimele informații sunt că acesta din urmă, dar și Casap, fotbaliști cu destule prezențe în Liga 1, nu vor evolua sâmbătă.  Însă, Ciobanu (foto – debutant și el în primul eșalon și cu destule goluri în Youth League) Dumitrescu, Kilyen, Mățan sau Ene, din tabăra constănțenilor, sau Stahl, Tănase, Jorza sau Copaci, din cea a arădenilor sunt și ei garantul unui un ultim act de calitate pe arena ploieșteană, „Ilie Oană”.

Totuși, „roș-albii” par puțin dezavantajați de programul încărcat al celor menționați mai sus. După derby-ul de duminică seara, de la Timișoara, Petre și colegii săi sunt angrenați și azi în UTA – Balotești, din cadrul etapei a 36-a a Ligii a II-a. De abia de mâine, antrenorii de la Under 19 vor avea la dispoziție tot lotul, pe care, de altfel, îl vor deplasa la București în două tranșe. Utiștii au găsit bilete de avion doar la cursele Tarom și Blue Air, de la Oradea. Prima pleacă în cursul dimineții, iar a doua după-amiază, așa că de abia mâine, la orele serii, în nocturna de la Mogoșoaia (locul unde e cazată delegația „roș-albă”), Cristian Păcurar și Adi Ungur (Dan Oprescu și Vasile Sin rămân la Liga 3-a și fac deplasarea la Ploiești în ziua jocului) ar putea conduce un antrenament cu echipa ce va înfrunta clubul „Regelui” Hagi.

„Viitorul, o industrie de fotbaliști”

Toma este în continuare incert după accidentarea suferită în semifinala campionatului, cu Dinamo, dar va fi inclus în lotul de 18. „Cu incovenientul asumat de a nu fi putut pregăti așa cum ne-am fi dorit acest meci, adică având la dispoziție măcar două-trei zile în plus toți jucătorii, mergem să jucăm și să câștigăm această finală. Când te bați pentru un trofeu în 90 sau 120 de minute dai totul din tine, iar când mai și evoluezi în fața oamenilor de fotbal care vor asista și la finala mare, ar trebui să fi și mai motivat. Despre adversar, multe de adăugat nu sunt. E o industrie de fotbaliști la Viitorul, de la 12 până la 18 ani, grupele de copii se specializează în două formule de joc, 4-3-3 sau 4-2-3-1, pe care le schimbă în funcție de adversar. Se știe că o parte dintre jucătorii de 98 au debutat deja în Liga 1, așa cum ai noștrii sunt piese importante la Liga 2-a. Vor fi destule individualități pe teren sâmbătă și, cred eu, acestea ar putea face diferența, așa cum s-a întâmplat în meciul de Supercupă, de anul trecut. Pe de altă parte, Viitorul a pierdut în campionat de două ori cu Dinamo în acest sezon, echipa pe care noi am dominat-o copios la Arad în prima manșă a semifinalei, deci au și puncte slabe. Sperăm să profităm de ele și să păstrăm Cupa la Arad”, a spus Cristian Păcurar.

„UTA, adversar redutabil, ofensiv”

Fiindcă în primul weekend din iunie, Viitorul are programată finala campionatului național cu Dinamo, cu miza calificarea în competiția internațională de juniori, Youth League, lotul pentru finala Cupei cu UTA va fi lipsit de câteva dintre vârfurile Academiei lui Hagi. „O finală de Cupă e importantă, dar trebuie să recunoaștem că finala campionatului e și mai importantă pentru noi. De aceea, nu dorim să expunem accidentărilor unii jucători, mai ales pe cei care au avut o semi-vacanță după terminarea Ligii 1, dar asta nu înseamnă că nu vom avea un lot competitiv la Ploiești. Avem destui fotbaliști care pot aduce Cupa în premieră la Constanța, deși este clar că UTA va fi un adversar redutabil. Ne-a bătut anul trecut, practicând un fotbal ofensiv, se aseamănă cu noi din acest punct de vedere. Cred că va fi o finală spectaculoasă, cu multe goluri, pe un stadion frumos, cu multă lume bună în tribune”, a menționat și Nicolae Roșca, antrenorul Viitorului.

În finala Cupei Elite, ce începe sâmbătă, 27 mai, la ora 17 (în direct pe Sport.ro) am putea avea față în față următoarele distribuții:

UTA: Mara – D. Lazăr, Iuga, Copaci, Dinculescu – Jorza, Tănase – Costin, G. Pop, Stahl – Petre.

Viitorul: Dur – Kilyen, Băluță, Ghiță, Rusu – Drăguș, Dumitrescu, A. Pop – Mățan, Ciobanu, Ene.

Un comentariu

  1. HAI BAIETII !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA . VICTORIE !!!, UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTRA UTA UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button