UTA Arad

Se poate opune UTA convocării lui Petre la naționala de tineret? „Tricolorii mici” au meci oficial pe 13 iunie!





Selecționerul Daniel Isăilă a anunțat lotul de jucători pentru partida cu Liechtenstein, programată pe 13 iunie, la Vaduz, de la ora 19. Printre convocați este și Adrian Petre, atacantul de 19 ani al UTA-ei, care – însă – va avea treabă la începutul lunii viitoare la echipa de club. După eșecul de ieri, cu Baloteștiul, „Bătrâna Doamnă” a rămas să-și joace promovarea în Liga 1 la baraj, partidele tur-retur cu o prim divizionară urmând să aibă loc exact în perioada în care arădeanul ar trebui să onoreze convocarea „sub tricolor”.

Este de la sine înțeles că șefii grupării arădene vor face o adresă oficială la FRF, în care vor solicita rămânerea lui Petre la Arad, dar  șansele de reușită sunt greu de prevăzut acum. Federalii pot invoca faptul că barajul de menținere/promovare în Liga 1, disputându-se după regulile echipei de eșalon superior, nu necesită neapărat prezența golgheterului utist în lotul lui Laurențiu Roșu. Echipa arădeană va fi obligată să folosească un singur fotbalist Under 21 și nu trei cum a fost în eșalonul doi, așa că Roșu ar avea la dispoziție destule variante.

Situația este destul de complicată și datorită faptului că reprezentativa de tineret a României e în fața unui meci oficial și nu a unui stagiu de pregătire, legat cu unul-două amicale. Pe de altă parte, adversarul de pe 13 iunie nu este unul de speriat. Meciul cu Liechtenstein reprezintă debutul în campania de calificare la Euro 2019, competiție care se va desfășura în Italia și San Marino. Tragerea la sorți s-a desfășurat la finalul lunii ianuarie, la Nyon, iar selecționata lui Isăilă a fost repartizată în Grupa 8, alături de Portugalia, Elveția, Țara Galilor, Bosnia Herțegovina și Liechtenstein.









Un comentariu

  1. Uta are sanse sa castige barajul dar tineretul sa se califice nu are sanse ce meci tare cu lictenstain si oricum petre nu joaca titular la tineret

    0
    0
  2. Acum se va vedea – asa cum sustin unii comentatori pe aici ca FRF-ul vrea sa promoveze UTA -, daca aceasta il va lasa la echipe pe Petre sau il va lua cu arcanul la nationala …

    0
    0
  3. oricum la lot va fi rezerva, titulari in atac sunt florin coman de la hagi si puscas de la benevento (inter milano)

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button