Fotbal judetean

Medalie de campion pentru Damian Șoltesz: Voința Macea – Frontiera Pilu 3-0





Trupa lui Lucian Ciba și-a atins obiectivul chiar după derby-ul cu Frontiera Pilu, formația ce i-a produs singura înfrângere turul campionatului. Atunci, în toamnă, pe teren pentru măceni se afla și Damian Soltesz, fotbalist ce a avut apoi un destin tragic. S-a stins în luna decembrie a anului trecut la doar 31 de ani, moment în care colegii i-au promis că-i vor duce o medalie de campion al Seriei a A a Ligii 6-a la locul de odihnă veșnică.

Bucuria titlului a fost trăită duminică, după 3-0 cu o formație a Frontierei întărită în iarnă cu câțiva fotbaliști importanți de la Socodor, precum Noaică, Zekany sau Tulcan. A fost 2-0 după 20 de minute, după reușitele semnate Săcui și Botaș, golul cu numărul trei fiind semnat de rezerva Pinți pe final de meci. Paul Șoltesz, fratele regretatului Damian, a închis poarta, încasând – de altfel – în tot returul doar trei goluri.

„A fost o zi frumoasă, dar în același timp, tristă. Ne doream să fie și Damian cu noi, să sărbătorim această promovare de pe primul loc, dar tot ce putem face este să-i ducem medalia la mormânt. Chiar dacă eram promovați matematic deja, ne-am motivat pentru acest titlu de campioană, doream să ne respectăm promisiunea făcută după tragedia din iarnă. Băieții au fost foarte receptivi, au avut o participare foarte bună la cele două antrenamente săptămânale, plus că au făcut sacrificii pentru a veni în cantonamentul de iarnă. Pentru toate astea, eu zic că am meritat să fim primii, iar în derby-ul cu Pilu, o echipă bună, am demonstrat de ce suntem în stare. Le mulțumim primarului Ciprian Otlăcan și președintelui Vasile Schmidt pentru că ne-au oferit toate condițiile, dar le transmit de pe acum că ambițiile noastre sunt și mai mari decât Liga 5-a. De fapt, ei știu deja, rămâne să batem în cuie planul pentru sezonul următor”, ne-a declarat Lucian Ciba, antrenor și, la nevoie, jucător al măcenilor.

Formații:

Macea: P. Soltesz – Pîncotan (C. Androne), Cojocaru, I. Botaș, Șt. Ardelean – Sîrbu, Rad, Tipel, G. Trf (Fl. Buda) – I. Rus (Teacă), Săcui (Pinți)

Pilu: Algeorge – Ienciu, Cioncioiu, Maier, Buliga (Bursache) – C. Faur (A. Puie), Buruiană, A. Zekany, Saba – R. Tulcan (Fl. Rojdaș), Noaică (D. Rășdaș)

Arbitri: Călin Mateuț, Cristian Cășuț, Sergiu Cîrmaci

Mesaj sfâșietor al soției lui Damian

După plecarea prematură a lui Damian Șoltesz din familia Voinței, soția Gianina a fost cea care i-a ținut locul. Însoțită deseori de micuța Anya, Gianina a participat la câteva dintre partidele primăverii pentru măceni. Nu putea lipsi nici duminică, când Damian a rămas în tribuna din Ceruri. ”Hmm..Felicitări campionilor!!….Astăzi m-ați făcut sa îmi pierd cuvintele! Mulțumesc e cam puțin..dar spun totuși…Mulțumesc! Că m-ați făcut sa ma simt parte din voi, ca nu l-ați uitat, că v-ati ținut de promisiune!Astăzi ați jucat în 12 sunt sigură..El a fost acolo..pe teren..pentru el asta ar fi însemnat enorm..a pus mult suflet în echipa asta! Vă mulțumesc! Pentru cine nu mă cunoaște, sunt Gianina…soția lu Damian!!” a fost mesajul sfâșietor postat de soția lui Damian Șoltezs pe pagina de Facebook CS Voința Macea.









Un comentariu

  1. Sigur ca nu îl vom uita vreodată nici noi, prietenii din copilarie și, de fiecare data când vom juca fotbal, va fi și pentru el.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button