Fotbal judetean

Drumurile se despart la Crișul: Mihai Roșca nu va mai antrena vicecampioana județeană, Cherecheși: „Nu am reproșuri, doar că o luptă atât de grea te uzează”





Succesul convingător (5-0, „duble” Modan și Teșădan și reușita lui Selejan) cu echipa de pe locul 3, venită – de altfel – fără trei-patru titulari la Chișineu Criș, a fost unul destul de trist pentru formația lui Mihia Roșca. Aceasta a avut maxim de puncte până în etapa cu numărul 23, dar în două partide a pierdut – practic – titlul de campioană. Lipova a fost echipa ce a cules laurii astăzi, în timp ce vicecampioanei, ce a strâns și ea tot 85 de puncte, nu-i rămâne decât să o ia de la capăt din stagiunea viitoare, cu un alt corp tehnic.

Despărțirea de „principalul” Roșca și „secundul” Țamboi a fost oficializată la finalul victoriei cu Crișul și anunțată la stație chiar de managerul clubului. „Îi mulțumim profesorului Mihai Roșca pentru tot și-i dorim baftă pe mai departe”, spunea Daniel Cherecheși, care apoi a detaliat totul într-un scurt interviu:

– O victorie tristă azi, terminați campionatul pe locul 2, după ce l-ați condus pe aproape toată durata lui…

– Din păcate, așa este. E puțin frustrant să pierzi locul 1, având doar o înfrângere și un egal. Oricum, pentru noi a fost un sezon formidabil. Nu ne-am propus promovarea la începutul sezonului, dar rezultatele din tur ne-au făcut să ne gândim la ea. Din păcate, returul a venit cu un joc mai slab din partea noastră.

– Care au fost pe scurt cauzele acestor sincope față de prima parte a sezonului?

– În iarnă, nu am reușit să ducem un plus la echipă. Au venit câțiva jucători, unii au confirmat, alții nu. În plus, am avut multe accidentări și chiar meciul cu Lipova ne-a prins cam descoperiți. Turcuș era suspendat, Alin Mihai sau Ciornei au jucat cu probleme medicale, Selejan nu își revenise nici el încă. Am avut o bancă prea prea slăbită pentru a câștiga acel meci și campionatul.

– Personal, îți reproșezi ceva?

– Eu zic că am creat toate condițiile. Nu puteam știi dacă vor confirma transferurile din iarnă, asta a fost. Până la urmă am acumulat 85 de puncte, la fel ca Lipova, nu am reproșuri de făcut.

– Și, totuși, v-ați despărit de antrenorul Mihai Roșca…

– Decizia a fost luată în Consiliul de Administrație al clubului. O luptă atât de grea, cu un adversar de calibrul Lipovei, te uzează. Acest lucru stă la baza mutării noastre.

– Ați început deja discuțiile cu noul antrenor?

– Au fost ceva discuții, dar avem mai multe variante. Este timp să le căntărim bine și să luăm cea mai bună decizie.

– Ne poți spune care sunt și jucătorii de care vă despărțiți?

– Cu majoritatea vrem să continuăm, dar sunt câțiva care nu vor mai continua cu noi. De Asandului se știe deja, pe lângă ei ar mai fi Lavrincsik, Borșa și Selejan. Vor rămâne doar cei care își doresc cu adevărat asta, restul sunt liberi să plece.

– Aveți o mică satisfacție în faptul că dați golgheterul campionatului, pe Nicu Modan?

– Eu spun că suntem campioana morală a acestui sezon. În plus, avem cel mai bun marcator, am strâns același număr de puncte cu liderul, avem destule satisfacții.

– Contestați, oarecum, meritele Lipovei la câștigarea acestui campionat?

– Nici vorbă, au muncit, au crezut în ei, în faptul că pot recupera cele 5 puncte ce le aveau în spatele nostru între tur și retur. Sper să promoveze, să nu mai jucăm cu ei la anul. Noi rămânem să ne facem treaba în județ, chiar mai bine decât în acest sezon.

– Cum ar fi arătat un baraj de promovare în Liga 3-a Crișul – Diosig?

– Destul de greu pentru noi, în condițiile în care terminăm acest sezon cu destule probleme de lot, cea mai importantă fiind cea a lui Alin Mihai. Lipova e mai pregătită din acest punct de vedere să joace cu Diosigul sau orice alt adversar. Sper să aibă șansa din campionat, acea șansă și încredere în ea cu care a câștigat multe meciuri pe final. La un baraj contează forma de moment a combatantelor, noi le urăm baftă.

La rândul său, Mihai Roșca spune că nu are o vină în ratarea primului loc în clasament. „Am obținut o victorie frumoasă astăzi dar, din păcate, cu toate că am făcut un campionat excepțional, cu 85 de puncte acumulate, iată că am pierdut titul de campioană la meciurile directe. Felicităm echipa Șoimii Lipova și le dorim succes la baraj. Eu nu am reușit să ating obiectivul și e normal să părăsesc clubul, despărțirea e amiabilă. Nu am ce să-mi reproșez, asta este situația. În iarnă am insistat pentru doi-trei jucători, au venit ceva jucători care nu s-au ridicat la ce ne așteptam noi, s-au mai și accidentat unii… La derby-ul cu Lipova, patru jucători au fost accidentați, Turcuș era suspendat. Lipova a gestionat mai bine situația și campionatul s-a terminat cu ea pe primul loc”, a explicat antrenorul vicecampioanei județene.









Un comentariu

    1. Mai Aurelio de ce Vb așa ,o întrebare as vrea sa îți pun, de când nu a mai a promovat o echipa de liga 4 ?in afara de uta ….voi cei care comentați sunteți niște frustrați ,care nu ați realizat nimica…..

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button