UTA Arad

Todea analizează barajul: „Nu vom avea probleme cu motivația jucătorilor, dar Poli are cel mai bun lot dintre cele trei echipe cu care puteam juca!”





Arădenii și-au aflat, în această seară, adverarul de la barajul de menținere/promovare în Liga 1. Utiștii trebuie să treacă de vecinii de la ACS Poli Timișoara în dublă manșă, antrenați de arădeanul Ionuț Popa. Acesta promovase cu „Bătrâna Doamnă” în două rânduri, prima oară ca „secund” al lui Nicolae Dumitrescu, iar ultima oară, în sezonul 2001-2002, din postura „principalului”.

Atunci, „Mister” l-a avut printre elevi și pe Cristian Todea, antrenor secund al UTA-ei de astăzi. „Îl cunosc foarte bine, e un foarte bun pedagog, știe să gestioneze excelent un vestiar și ce să ceară de la fiecare jucător în parte. Are, după părerea mea, principalul merit că Poli a ajuns la baraj, în condițiile în care nimeni nu credea că echipa nu va retrograda direct, pornind de la -14 puncte în clasament. Îl respectăm, însă doar până la primul fluier al barajului, iar când totul va fi gata ne vom respecta din nou. Are o bogată experiență, dar nu cred că e avantajat de faptul că e din Arad și ne-ar putea cunoaște bine echipa”, a spus fostul căpitan al „Bătrânei Doamne”.

Legat efectiv de lotul celor de la ACS Poli, Todea a adăugat: „Au lotul cel mai bun dintre cele trei echipe cu care puteam juca. Nu au ajuns întâmplător până în finala Cupei Ligii și în semifinalele Cupei României, recuperând – totodată – și cele 14 puncte cu care au fost penalizați. Ultima oară i-am văzut pe viu etapa trecută, la Timișoara, în partida cu ASA Târgu Mureș. Au destui fotbaliști care pot face diferența și mă refer în special la Popovici, Bărbuț și Mailat. Sunt fotbaliști cu o viteză excelentă, cărora, dacă le oferi spații, pot fi letali. Va trebui să-i blocăm, iar asta e valabil și pentru restul punctelor lor forte, dar, în același timp, trebuie să ne facem și noi jocul”, a adăugat „Dulăul”.

În schimb, Todea vede cu ochi buni un duel Arad – Timișoara. „Fiind vorba despre Poli, nu vom avea probleme cu motivația jucătorilor noștri. Sunt sigur că vor da totul din ei. În plus de asta, ne întoarcem pe Dan Păltinișanu, acolo unde am jucat bine și am câștigat clar acum câteva săptămâni și unde ne pot însoți suporterii în număr mare”, a concluzionat „secundul” lui Laurențiu Roșu.

Cristi Todea și Ionuț Popa au fost adversari și în stagiunea 2015-2016,  când actualul tehnician al  „alb-violeților” o pregătea pe Șoimii Pîncota, în Liga 2-a.

Un comentariu

  1. Imi pare foarte rau, dar sortii au pus in fata acea echipa pe care nu trebuia sa fie, Timisoara !!! Sperante la acest baraj , de doi lei si spun asta cu strangere de inima . Am fost atat de aproape sa intalnim Pandurii,o echipa mult mai acesibila !!! Multi zic ca, Chiajna – Voluntari a fost blat pe fata si asa si este, dar la Medias, unde Gazul avea 2-0 si la cate ocazii mari au ratat prima repriza ,pute fi usor 4-5 la zero, dar dupa pauza, lucrurile s-au schimbat dintr-o data si dominau teritorial Timisorenii, deci ACTORIE CURATA !!! Si eu as vrea din toata inima sa promoveze UTA., dar avem lotul mult mai slab valoric decat al Timisorenilor !!!

    0
    0
  2. Inainte de razboi Timisoara duelul fotbalistic al Vestului a fost dominat de Timisoara (prin ,,Chinezul” si ,,Ripensia”)…dupa razboi UTA a devenit ,,Campioana provinciei”…Acum vom vedea care dintre cele doua orase e mai tare: Aradul, sau Timisoara! Haide UTA!

    0
    0
  3. Domnule Puiu din Sibiu, hai sa fim seriosi si realisti. Este o diferenta mare la acest meci de baraj dintre ACS Timisoara si UTA., vorbind valoric lotului de jucatori !!! Cat de utist sant eu, nu pot sa nu vad aceasta diferenta cu tot optimismul meu pt. UTA. La aia de la ACS, au jucatori care pot iti da goluri ,toti jucatorii de la mijloc si din atac, la noi, in afara de Petre si Cutuius si Stratila , nu ai cu cine !!!Bineanteles ca baietii v-or da totul pe teren dar nu suficient pt. ca totusi trebuie sa ai si valori cu experienta in echipa !!! Deci ,promovarea s-a pierdut in timpul campionatului pt. punctele pierdute aiurea pe teren propriu inesplicabil si acum noi vrem sa ingrasam porcul in ziua de ajun !!! La urmatoarea editie de campionat a ligii a2a, daca conducerea nu va schimba din temelii lotul actual si nu va face transferuri cu jucatori buni cat de cat valorosi ,ca vorba aia, nici Sepsi nu au avut jucatori de exceptie in afara de 2-3, dar totusi buni, au promovat !!! Daca nu se intampla asta, UTA. va sta mult si bine in liga2a !!! CONDUCEREA SA FACA BINE SA ADUCA PE GROZAVU ANTRENOR LA UTA . CA TOT ESTE LIBER DE CONTRACT !!!!

    0
    0
    1. Avem si noi jucatori buni,Miron ,Adili,SS si Petre in forma maxima trecem linistiti de cimisoreni! Ramane intrebarea obsesiva chiar dorim promovarea? Pe mine asta ma framanta cel mai tare,in rest am mare incredere in baieti ! Fortza UTA ,bafta la baraj !

      0
      0
  4. De Grozav poate , dar de Miriuta nu avem noi bani …legat de baraj ii dau dreptate lui Nelu , va fi greu daca nu imposibil din pacate . Doar cu o daruire si forma de moment maxima a baietilor care ar trebui sa constientizeze ca e o ocazie pentru ei de a se afirma in fotbalul romanesc . Am putea profita si de faptul ca mai mult ca sigur suntem priviti de sus de tot de catre adversari , iar asta sa speram ca ii va costa. HAIDE UTA !

    0
    0
  5. eu zic ca chiajna trebuie retrogradata sidaca se poate si voluntary=frf a facut blatul au pus meciul unde au vrut eu zic ca e incorrect //avantaj //sa-l fi pus la severin la Timisoara,oare nu se sesizeaza nimeni

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button