Fotbal judetean

Bilanț și proiecte la AJF Arad. Lucaci: „Sunt optimist, trăim într-un un leagăn al fotbalului românesc”





Chiar dacă mai sunt trei, respectiv două etape de disputat în cele două serii ale Ligii a 5-a, stagiunea 2016-2017 în fotbalul județean poate fi considerată încheiată. Marți, la Pîncota, Cupa a luat pentru a treia oară consecutiv drumul Lipovei, câștigătorii primind trofeul și medaliile din mâna conducerii Asociației Județene de Fotbal. „Vă felicit pentru performanța de a câștiga a treia Cupă în trei ani de zile, dar și pentru că în decurs de numai patru zile vă premiem din nou. Pentru noi este evident că la Lipova sunt oameni ce iubesc fotbalul, dar sunt și buni manageri. Vă dorim mult succes la barajul de promovare în Liga 3-a”, le-a transmis Adrian Lucaci „șoimilor” de pe Mureș.

Totodată, președintele Asociației Județene de Fotbal a acceptat provocarea sportarad.ro pentru un scurt bilanț al stagiunii fotbalistice județene, referindu-se apoi și la proiectele ce urmează a fi puse în practică.

– Odată cu această finală, puneți punct întâlnirilor din elita județeană, ca să spunem așa. Cum a fost în mare acest an? 

– Cu bune și cu rele, cred că am dus la bun sfârșit un sezon destul de bun din punct de vedere valoric, calitativ. Sigur, mereu e loc și de mai bine și sper ca anul ce vine să avem cu toții satisfacții și mai mari. viitor să fie mai bine, și cel mai important este că mergem înainte. Lăsând la o parte organizarea și evoluția echipelor ce sunt în creștere, este îmbucurător că apar oameni în diferite locuri în județ care iubesc fotbalul, se implică și vor să facă performanță. Un exemplu este Lipova care a avut răbdare să construiască și au dovedit că sunt oameni capabili acolo care știu ce trebuie să facă. E timpul să arate că pot și mai mult decât cele trei Cupe și campionatul. Este o provocare pentru ei să meargă mai sus, le doresc asta din suflet, știu că pot să reprezinte Aradul cu cinste.

– Dacă în Liga 4-a am încheiat cel de-al doilea sezon consecutiv fără abandonuri, ultimele fiind cele ale Gloriei și Sebișului II în ediția 2014-2015, mai jos încă mai avem astfel de probleme.

– Într-adevăr, în ligile inferioare s-au mai retras câteva echipe, dar acest lucru este – oarecum – normal – până la urmă, atâta timp cât au fost inclusiv divizionare secunde și din eșalonul trei care au aruncat la un moment dat prosopul. Dar, oricum stăm bine față de alte părți. Trăim totuși, într-o zonă cu potențial economic mai ridicat, un leagăn al fotbalului românesc și sunt optimist privind spre viitor. Doar Timișul stă mai bine decât noi, sunt acolo multe echipe și oameni care iubesc fenomenul și care investesc. Dar, vor apărea echipe noi, iar noi încercăm să le încurajăm. Nu stăm degeaba, venim cu proiecte.

– Și am ajuns la proiecte, suntem siguri că aveți câteva pe „țeavă” pentru fotbalul județean…

– În curând, mai precis în luna iulie, se va juca fotbal în Cupa Satelor. Este o competiție motivatoare pentru comunitățile ce s-ar putea înscrie fără probleme și în Liga 6-a. Apoi, proiectul depus la Centrul Cultural Județean pentru plata arbitrajelor l-am câștigat deja. Se acoperă o parte din cheltuieli, vom vedea cum îl implementăm. Vom încerca să depunem și alte proiecte, dar suntem limitați atât de cei 10% pe care trebuie să-i punem noi, cât și de fondurile disponibile la Consiliul Județean. Avem planuri mari, pe lângă Cupa Satelor, ar mai fi Cupa Cetăților și ceva senzațional, mai precis un turneu pentru clasele 1-4, cu echipe mixte, formate din trei fete și trei băieți. Acțiunea am demarat-o deja în municipiu cu ajutorul unor profesori de sport interesați, iar ideea a prins foarte bine și la Federație. Din toamnă, vrem să reluăm acest gen de competiții școlare. Din această vară, încercăm să dăm drumul și unui campionat de futsal și un turneu de fotbal feminin junioare. Vrem să creștem de jos, iar dacă observăm că lumea, comunitățiille, copiii se implică, vom continua să dezvoltăm aceste proiecte. Sportul de masă nu implică neapărat să câștigi ceva, ci să participi, să practici sportul. Scopul final este sănătatea oamenilor.

– Cum stă Aradul fotbalistic la capitolul schimbul de mâine?

– La nivel de copii și juniori, avem, zic eu eu, al doilea club ca mărime din țară, după Viitorul Constanța. Vorbesc despre Atletico Arad, în combinație cu UTA, plus celelalte cluburi specializate ce trebuie luate în considerare, Viitorul Arad și Academia Brosovsky. Perspectivele sunt bune, căci și aici sunt oameni care investesc și au dragoste față de fotbal. Rezultate bune am avut și anii trecuți, dar acesta a fost, parcă, și mai bun. Chiar dacă nu s-a luat un trofeu, UTA Under 19 a disputat o finală de Cupă și o finală mică în campionat, pe care a câștigat-o, iar UTA Under 17  a luat, de asemenea, bronzul pe țară. Când ajungi printre cele mai bune trei echipe din țară, înseamnă că există valoare din partea jucătorilor și pasiune, din cea a antrenorilor.

– Ca și Lipova, Unirea Sântana a făcut hattrickul la competiția județeană de juniori A1…

– Faptul că în cele două serii sunt înscrise și echipe ce nu au neapărat o formație de seniori în Liga 4-a e un lucru foarte bun. Înseamnă că există interes cel puțin la copii și juniori în unele comune și sate, iar aceste generații, dacă nu se pierd, pot forma echipe de seniori puternice într-o zi. Despre campioana ultimelor trei ediții, Unirea Sântana, nu am numai cuvinte de laudă, cred că merge la zonă cu speranțe mari de accedere la fazeele superioare. Copiii au crescut mult în joc și pentru că mulți dintre ei au deja unul, doi, poate chiar și trei ani în spate în Liga 4-a, iar clubul și antrenorii merită felicitați pentru curaj.

– Ultimul cuvânt vă aparține…

– Le mulțumesc tuturor pentru implicare, sper ca împreună să facem progrese an de an. Vrem să creștem sănătos, iar când ne întâlnim să ne privim în ochi, să ne strângem mâinile satisfăcuți de munca pe care am depus-o. Le doresc de pe acum tuturor un campionat viitor mai bun decât cel care s-a încheiat.

Ce este mai exact Cupa Satelor?

Asociația Județeană de Fotbal Arad a dat startul înscrierilor la cea mai proaspătă competiție, Cupa Satelor. Pot participa echipe formate din jucători nelegitimaţi şi legitimaţi, cu vârsta de peste 14 ani, cu menţiunea că toţi componenţii lotului trebuie să aibă domiciliul în localitatea pentru care evoluează (inclusiv cu domiciliul flotant aplicat pe o perioadă mai mică de un an). Dosarul de înscriere va conține un tabel cu maxim 20 jucători, la care vor fi anexate copiile xerox ale cărţilor de identitate și adeverințe medicale cu mențiunea APT PENTRU EFORT FIZIC. Viza medicală va fi aplicată pe tabel în dreptul fiecărui jucător şi va avea semnătura, parafa medicului şi perioada pentru care a fost acordată. Înscrierile se fac la sediul AJF până pe data 23 iunie 2017.

 În funcţie de numărul echipelor ce se vor înscrie, AJF Arad va publica sistemul de desfăşurare, regulamentul, formularele de înscriere. Pentru mai multe detalii pot fi contactaţi: Andras Mako (tel. 0742.316 680) și Gheorghe Sfăt (tel. 0745.701 896).
Mai jos vă oferim tabelul ce trebuie completat pentru Cupa Satelor 2017








Un comentariu

  1. Innebuniti lumea cu proiectele astea, numit-o sponzorizare, ca sa sune frumos, insa astea nu sunt proiecte ca sa primesti de-a moaca niste echipament de la Consiliul Judetean, ori sa ti sa plateasca arbitrajul. Altfel, pe langa faptul ca nu sunt decat niste donatii (nicidecum proiecte, chiar daca tu inaintezi un dosar sub forma de proiect), prind bine la public, sunt populiste (insa si politice), una peste alta, fac mai mult rau decat bine, ca asa ne place noua sa primim mereu de-a moaca din fondurile publice.
    Nu vreau sa fiu rau, insa m-am cam lamurit cu proiectele lui Lucaci, asa a facut si la Pecica ani de-a randul, doar vorbe-vorbe si vorbe si nimic nu s-a facut, doar s-au consumat fondurile primariei.

    P.S.
    Cel mai bun proiect al AJF-ului e sa delege ziaristul la cate doua meciuri in fiecare week-end, daca se poate, iar alti fosti arbitrii sa nu primeasca niciun meci…asa, ca sa se spele o mana pe alta.

    0
    0
    1. Un proiect nu este o donatie.
      Un poriect inseamna ca se depune un dosar in care se prezinta o actiune, detaliata, foarte concreta si cu sume de bani care reprezinta exact ce se doreste a fi platit, mai mult decat atat, solicitantul contribuie cu minim 10% din suma proiectului. Nu se pot folosi la altceva dacat scrie in proiect.
      E urat sa-l acuzi pe Lucaci de asa ceva.
      Ma mir de ce ai scris, mai ales ca stiu cine esti …

      0
      0
      1. Ai dat definitia la ce inseamna in proiect, merci pentru asta…si pentru ca, de fapt, ai confirmat ceea ce am afirmat eu.
        Precum ai spus, in proiect e pentru o actiune, actiunea e pentru a infiinta ceva (in scop social, in speta aici social-sportiv), ori in a consolida ceva care aduce rezultate in acest domeniu social-sportiv. Unde este aceasta actiune in asa-zisele proiecte AJF ?
        Tocmai am auzit de in roman ajuns in Canada. El a facut lupte, a fost sportiv. A deschis o scoala care a devenit cunoscuta si foarte bun lucrativa acolo in Canada, a atras mult tineret in a practica sportul, iar dupa o perioada, a primit fonduri de la guvern/oficialitati locale ca sa le foloseasca pentru a atrage si antrena copiii strazii si tineri cam certati cu integrarea in societate. Deci, acesti bani sunt o investitie, un proiect social al acelor oficialitati (si al scolii participante) de a atrage in nou numar de tineri in sport si a-i opri in a cadea in droguri si criminalitate (in care poate deja erau). Dupa in timp, se va putea cuantifica rezultatul acestui proiect in cati copii neintegrati au fost antrenati (si redati societatii, sa zicem asa).
        Aici ce cuantificare a rezultatelor asa-ziselor proiecte putem avea ? Ca nu s-au desfiintat nu stiu cate echipe, fiindca nu avea bani de echipament si arbitraj ?
        Ca sa dau un alt exemplu. Cineva are activitate economica si doreste sa dezvolte, are nevoie de fonduri (fie ele europene sau de alt tip). Inainteaza in proiect pentru asta, insa in niciun caz nu va putea cere sa cumpere echipament de protective pentru personalul angajat sau sa platesca diurna sau transportul pentru ei. Un proiect e daca deschide o activitate noua, infiinteaza noi locuri de munca, produce ceva util pietei, etc. in aditie la ce a avut pana atunci.
        Proiect nu este sa donezi tuturora ceva, fiindca unii dintre ei n-au bani.
        Proiect nu e sa platesti arbitrajul din fonduri publice judetene, donatii obtinute prin bunavointa politicului, ca sa se mai faca ceva propaganda si pe aceasta cale.
        E interesant de stiut din ce fonduri a dat (cel putin) 10% AJF-ul ? A devenit asa de inavutit ori lucreaza asa bine pe profit ? (Mai era in alt proiect, cica sa se construiasca in stadion, acolo vor fi sume mult mai mari, de unde acel 10% acolo de la AJF ?)
        Vorbesc de bla-bla-bla-uri, nu acuz persoane…asa am facut si cu sectorul de copii si junior de la Sebis (asa de mult trambitat in sportarad, remember ?), asa am zis si de celelalte multe proiecte pe termen scurt, mediu si lung trambitate de la Pecica de catre Lucaci…da-mi in rezultat din toate astea ca sa ma infirmi.

        0
        0
        1. Sa ne tii la curent cu canada … sa ne scrii peste cativa ani cati dintre cei luati de pe strada s-au tinut de sport …

          Proiecte nu pot depunde decat asociatiile NON PROFIT, deci fara SRL, SA si cluburi care apartin de o institutie gen primarie
          Daca nu ar fi acesti bani pentru astfel de proiecte care finanteaza concret activitati si plati diverse, ALTELE DACAT SALARII, multe sporturi si cluburi ASTAZI NU MAI EXISTAU. Multe participari la competitii interne si externe, organizari de cupe sau turnee depind de acesti bani, si e vorba de toate sporturile, nu doar de fotbal.

          Atletico primesc an de an sute de mii de lei, altfel nu puteau sa existe astazi si sa dea jucatori la UTA, club care iarasi fara cei aproape 1 milion de euro pe an primiti pe astfel de proiecte, astazi jucau cu Cermeiul in liga a treia. Intrun fel e o concurenta neloiala la juniori intre un club care primeste sume foarte mari de la buget si cele cateva proiecte private care incep sa scoata capul in Arad …

          Sebisul are grupe de juniori doar la grupele de copii care participa in campionatele organizate de AJF Arad si nu au toate grupele pana la 19 ani. Sunt doar doua grupe coordonate de un sportiv de la echipa mare si un profesor de sport si practic in fiecare an vin copii noi iar cei care ies din varsta pleaca altundeva sau se lasa. Orasul nu are conditii de cazare pentru copii, gen internat cum are Ineul si de aici apar probleme mari in a organiza un centru de juniori cu toate grupele de varsta. Motiv pentru care Sebisul nu a considerat ca pot face fata la un asemenea proiect.
          In zona incearca sa faca un proiect de mare anvergura Ineul, vom vedea peste cativa ani rezultatele.

          Abandonul este foarte mare in randul copiilor care se apropie de 19 ani, din diverse motive, astfel ca e foarte greu sa ai juniori foarte buni pentru echipele de la liga 3 in sus unde sunt pretentii mari de tot fiind 3 sub 19 ani permanent in teren.
          Atletico si UTA duc copii si din alte zone, astfel ca aradenii incep sa fie tot mai putini in loturile de juniori.

          Intrebi de rezultate … simplul fapt ca mai exista sport, asa cum e el, este un mare rezultat …

          AJF a supravietuit atorita lui Adi Lucaci, ma mir ca te faci ca nu stii, sunt sigur ca ai citit la noi pe site, dar poate tu ai ceva cu el de pe vremuri cand te ocupai cu juniorii la Pecica … AJF nua re profit ca este NON PROFIT, dar are surse proprii din care e posibil sa se poata plati si participari de 10% la anumite proiecte. Nu sunt sume chiar asa de mari.

          0
          0
      2. Ca sa completez, vad ca singurul lucru de care n-ai fost deranjat e ceea ce am scris in „P.S.” din primul coment.
        Fa te rog o statistica (reala) a delegarilor de observatori la meciuri, vezi daca gasesti ziaristi sa fi primit (mult) mai multe meciuri decat fosti arbitri…asta ar fi in subiect de presa, pune statistica pe site.
        Ma cam doare in cot de ce faceti pe-aci (vorbesc de sportul aradean), insa tot va incurajez sa nu va furati caciula singuri.

        0
        0
        1. stai ca nu stii despre ce vorbesti, compari mere cu pere … sunt doi observatori la o partida de fotbal … unul este de joc si unul de arbitri … cei de arbitri sunt doar fosti arbitri, intre cei de joc sunt si doi ziaristi sportivi dar unul dintre ei care il vezi tu mai des ca este delegat a fost admis si in lotul de observatori de Liga 2 … dupa ce anid e zile a fost de liga 3 … dar nu pre aprinde delegari pentru ca sunt multi pe lista FRF si atunci se multuemste cu judetul …

          0
          0
    2. Cucule, bati campii in stil barbar! Pentru unele echipe conteaza si un rand de echipament, si poate mai ales, plata baremului de arbitraj! Acum vreo 4 ani, am vazut o echipa al carei portar nu avea manusi, jucatorii (nu toti) erau in tenisi, pe teren de iarba, dar…jucau fotbal! Isi reprezentau comuna cu capul sus si cu burta goala, dar faceau miscare! Pana acum, care presedinte al AJF a avut macar bunavointa sa incerce sa ajute echipele macar cu plata arbitrajului? Ti-e dor de Cura sau de Salajan?

      0
      0
      1. Portarul care nu avea manusi si jucatorii in tenisi din ce plateau cartonasele ? Pentru alea aveau bani ? Oare nu ar trebui sa mai faca Lucaci un „proiect” ca sa se plateasca si cartonasele din fonduri publice ?

        Ar fi echipe foarte sarace si n-au mijloace de subzistenta ? Sunt toti someri ori orfani ? Ei, daca gasesti asa ceva, atunci s-ar preta la cate in proiect social.

        0
        0
        1. Sunt multe cluburi care chiar nu au bani de echipament si platesc cu greu baremele de arbitri si cartonasele … poate nu-ti vine sa screzi, dar asa este, sunt si acum cluburi cu datorii la AJF pentru astfel de lucruri si ele s-au desfiintat intre timp …

          Ca sa intelegi un pic situatia, tu fiind plecat de ceva vreme in tara aia ploioasa care nu mai vrea in europa noastra …
          Ca sa joci in liga 4 ai nevoie de minim 100.000 lei, in liga 5 de macar 50.000 lei … O primarie de comuna medie din Arad are un buget anual de vreun milion de lei. Un procent de 5 % din buget inseamna 50.000 lei. Deci, daca un club din comuna Craiva ar vrea sa rupa mingea prin judet, poate primi doar maxim 50.000 lei si ar putea juca maxim in Liga 5. Restul bugetului ar trebui sa vina de la privati … care nu prea sunt … Daca este clubul primariei, poate primi oricat, dar cine isi permite un procent de 10-15-20% din buget doar pentru o echipa de fotbal de amatori, ca nu putem vorbi de performanta jucand doar prin judet?

          Acum asa ca o informatie … nu cred ca ai observat ca Hagi are doar clubul de fotbal organizat ca si firma, Societate pe actiuni … Academia Hagi este un NON PROFIT, separat … ca si ATLETICO, UTA si altele … de ce crezi ca e asa?
          Acum, celelalte cluburi de liga 1 vor dori sa faca la fel, vor schimba regulamentul pentru a putea sa aiba separat centru de copii, sau sa nu aiba deloc si sa colaboreze cu unul existent intrun oras mare a carui primarie isi permite sa dea bani la sport la astfel de asociatii NON PROFIT si sa creasca acolo copii, pe bani publici cum ar veni, apoi jucatorul ajunge la clubul profesionist care il va vinde sau va juca cu el intr-o societate pe actiuni, care produce profit …

          0
          0
  2. Primo.
    Raspuns gresit cu observatorii: la liga a 5-a si a 6-a nu sunt doi observatori, iar acolo nu se face diferenta ca, vezi bine, unii observatori ziaristi au fost admisi si-n liga a 2-a sau a 3-a. Si ai spus bine ca „au fost admisi”, adica au gasit usi deschise=propte si acolo, probabil dupa ce au fost recomandati de catre AJF.
    Adica, nu e nimic anormal (pentru tine), ca in ziarist sa primeasca doua delegari la meci de liga 5 sau/si liga 6, Sambata si Duminica, pe cand observatori fosti arbitri sa nu primeasca nimic in acel week-end. Ti-am spus, fa statistica (reala, nu mintita de catre AJF) si pune-o pe site.
    Asta era doar in mic aspect, un exemplu la cum sa ne descurcam si sa ne facem relatia buna cu presa.

    Secundo.
    Iti multumesc inca o data pentru descrieri si detalii. Ai infatisat destul de clar cum romanul are mereu abilitati sa gaseasca sa se lipeasca la bani publici, ca sa-i transfere in privat (si in profit privat, daca e posibil), ca sa cladeasca o imagine buna si un cv cuiva, daca e posibil…toate astea posibile daca stii sa te aciuiesti la un sprijin politic. Daca stii sa le mai dai si in titlu pompos si sa iesi in fata cu ele, atunci inseamna ca esti bun, bravo.
    Ai descris foarte bine, in toate descrierile tale te referi numai la primarii si bugetul lor, nu vorbesti de participarea comunitatii si de sponzori…de aici se vede orientarea, doar cum sa facem sa ne descurcam sa folosim bani publici, noi (unii) mergem doar sa mancam seminte, sa injuram si sa mai facem cate-un scandal, important e sa fie finantata din bani publici, sa ne dea primaria bani, sa ne dea judetul bani…apoi injuram ca nu ne fac drumurile, canalizarile si altele.
    Exemple ca Ripensia nu ne inspira, chiar nu sunt vazuti prea bine (la valoarea la care ar merita), pentru ca ei nu joaca dupa regulile generale, fac exceptie ce deranjeaza pe unii, pe noi ne intereseaza doar sa-i evidentiem pe cei care se descurca sa „extraga” bani publici, nu stim sa vorbim decat de primarii si bugetele lor.
    Si uite asa, nu facem altceva decat sa urmarim cine iese primar aici, cine iese primar acolo, pe cine sa alegem la AJF, cine are sprijin politic ca sa aiba niste usi deschise si sa ne faca rost de ceva banuti publici.
    Noi, presa sportiva incurajam aceasta cale (nici nu vedem alta, doar asa reiese din decrierile tale), iar cine reuseste sa se descurce, iesim cu titluri pompoase si il laudam. Astea se numesc Proiecte.
    Nu afirm ca a lucra cu fondurile primariei e o culpa, da, conditiile de moment din Romania sunt de aceasta natura, nu contest ca unii chiar satisfac o cerinta social-sportiva locala (iata exemplele Chisineu-Cris si Lipova, care si-a tras si respectiv isi va face o baza sportiva frumoasa), insa e cale lunga pana la a avea pretentia ca toate in sport sa se faca numai din bani publici si sa „sterpelim” din buget cat mai mult posibil, mai mult de atat, sa dam cadouri de-a moaca (din impozitele cetatenilor) prin clientela mea politica, ca sa le numim proiecte si sa facem populism din care e menit sa castige cei care au dat, atunci cand va veni ziua votului.
    As mai avea niste detalii, pentru un cv plin de proiecte pe termen scurt, mediu si lung, pe cand nu faci nimic decat le trambitezi, trece vremea si nimic rezultate (fals sa spui ca ar fi disparut fotbalul de acolo…altfel, marile proiecte au fost trambitate nu sa mentina fotbalul de acolo ca sa nu moara, ci sa-l dezvolte, nu se punea problema de disparitie), dar nu insist (chiar ma lasa rece, nu stiu cum sa-ti explic).

    Bune explicatii de la tine, cu o (alta) greseala mare insa: „compari mere cu pere”, dupa cum iti place sa spui, nu poti compara finantarea Atletico si UTA, ori ICIM (sporturi de performanta, participante la competitii importante interne si externe…iata, UTA a participat la juniori la 3 finale, 2 mici si una mare) cu finantarea AJF pentru tricouri si plata arbitraj.
    Vai de mine, mari proiecte prin care eu imi dau mana cu sprijinul meu politic ca sa aruncam cozonaci (a se citi bani publici) la masa de oameni, presa popularizeaza fain, iar la sfarsit chiar facem ca echipa cucuietii din deal nu s-a desfiintat, stau in picioare (nu stiu daca sunt atarnati ca sa dea numai impresia ca stau in picioare), nu stiu cum o sa plateasca cartonasele, o descurcam noi impreuna cumva (poate le dam in premiu de sportivitate ca sa compenseze plata cartonaselor), dar traiesc si i-am salvat, bun la cv si bun la voturi ! Hai sa fim seriosi, va furati singuri caciula.

    Altfel, vad ca ti-ai ascutit limba, asa faci tu cand e in „atac extern”, reactie invatata din populism. Ma afecteaza deloc, chiar ma distreaza sa vad cum unii traiesc in trecut.

    0
    0
    1. observatorii au fost admisi in urma unui concurs, altfel se chema ca sunt respinsi …

      daca te referi la observarile de liga 5 si 6 sunt sigur ca e bataie mare pe delegari pentru cei vreo 100 lei cu tot cu transport pe care ii ia un fost arbitru sau ziarist pierzandu-si dupa-mese de weekend pe drumurile judetului… mai ales iarna, este de vis … este o comisie la delegari, nu stiu cine se ocupa si cum se fac …

      Ripensia este un club privat sprijinit de cateva firme si care atat are, o echipa de liga 2 din vara, nu creste jucatori, nu are centru de copii … si au depus in fiecare an cereri de donatii cum le zici tu la proiecte la primaria timisoara si la consiliul judetean timis … ca sa-ti faci o idee, au cerut la primaria Timisoara un mizilic de 728.540 lei pentru un proiect cu titlul promovarea sportului de performanta inc adrul structurii CS Ripensia si au primit doar 150.000 lei pentru mareata performanta pe care au facut-o …
      pentru conformitate, ai link aici

      au adunat o echipa buna care a fost destuld e constanta in rezultate atat in tur cat si in retur dar asta numai dupa ce au incasat de fiecare data cate 5 goluri de la National Sebis …

      am citit o descriere plastica despre Ripensia a unui timisoarean polist care suna cam asa: nu are nimic altceva decat un buletin vechi de la o persoana decedata cu care ia pensia spunand ca e vie … sau parca zicea ca tine bunica imbalsamata in geam ca sa ia pensia … ceva de genul asta oricum

      nu stiu ce model poate fi ca nu produce bani decat din tricouri la suprapret si consuma bani de la sponsori si luati pe proiecte … asa ca mai usor cu pianul pe scari …

      0
      0
      1. „…nu stiu ce model poate fi ca nu produce bani decat din tricouri la suprapret si consuma bani de la sponsori si luati pe proiecte …”

        Vezi ca ti-a cazut pianul pe picior.
        Ce ura proletara simt !
        Ce produce (in afara de bani putini) ? A produs performanta, performanta pe care, de exemplu, Sebisul nu reuseste s-o faca desi se chinuie de sezoane bune consumand bani publici cu duiumul !!

        E jenant (la cum vorbesti fara substanta). Ti-am spus ca traiesti in trecut, de s-ar reinstaura regimul trecut, ai fi un om de baza.
        E jenant sa tot port discutie, iar tu mereu trebuie sa te faci ca nu vezi ceva, mereu trebuie sa sari in apararea unor cauze pierdute, pentru singurul motiv ca astea-s conditiile concrete de aici (si ca nimic nu le poate modifica), ca voi mancati salam cu soia si sa nu vina altul sa va dea lectii.
        Continuati voi cu practicile vechi, altfel nu va simtiti sanatosi. Dati si faceti fratilor „paine si circ”, ca asta merge bine.

        P.S.
        Denis tata, ai grija ce mai vezi pe la echipele de la sate, poate se mai gaseste ceva ca sa se mai faca in proiect, dar in primul rand, ai grija ca cei ce au primit cadourile, pardon proiectele, sa nu uite de binefacatorii lor (nu, binefacatorii nu sunt platitorii de taxe, ci cei ce au reusit sa ciupeasca ceva de la buget), binefacatorii de la AJF si cei politici.

        0
        0
        1. eu ti-am explicat situatia de facto, nu povesti cum trebuie sa fie pe motiv ca asa e la altii … nu-mi da tu mie lectii de cluburi private, eu am tinut pe banii mei personali, fara ajutor de la bugetul nimanui, timp de 10 ANI un club in liga 4 și a cincea, am crescut copii, majoritatea joaca si astazi și stiu exact situatia din fotbalul romanesc … nu te fa ca nu observi cum au falimentat cluburi private mari si au renascut pornind de la un grup de suporteri si autoritati locale … altfel, astazi am fi avut 10 cluburi de fotbal in toata tara … mai e mult pana economia romaneasca va putea sustine sportul de performanta total din bani privati … pana atunci, e bine ca exista cu acesti bani de la bugete si chiar se face performanta pe ici pe colo, de exemplu la handbal, CSM București …

          0
          0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button