Fotbal juniori

Campioana județeană – calificată în etapa semifinală la juniori A1: Unirea Sântana – CS Zlatna 4 – 3





Manșa secundă a barajului interjudețean la juniori A1 a adus în tribunele din Sântana aproximativ 100 de privitori, încrezători în șansele de calificare ale favoriților după victoria cu 1-0 de la Zlatna. Unirea făcut un meci bun și, după doi ani de dezamăgiri, a obținut biletele pentru etapa semifinală.

Timp de cinci minute, oaspeții au stat cu fundașii la mijlocul terenului, au pus ceva presiune, iar Poghirc a fost nevoit să respingă in extremis un balon trimis în fața porții de L. Nistor.

Uniriștii și-au revenit rapid și, după ce Bud nu a reușit să profite de o greșeală a portarului advers, s-a deschis tabela. În minutul 17, Josan l-a deschis pe stânga pe Marc, acesta a pătruns în careu până în zece metri și a trimis cu latul pe colțul lung pentru 1-0. După alte trei minute, tabela s-a modificat din nou și tot în dreptul gazdelor, căci Balaban a pus latul din opt metri la pasa trimisă în spate de Stanciu: 2-0. Scorul de neprezentare s-a înregistrat deja în minutul 24, când Bud a pătruns pe dreapta în careu și a trimis pe lângă Iviniș, la coțul scurt: 3-0.

De abia după o jumătate de oră de joc formația din județul Alba a avut replică și încă una importantă, cu Kiraly reluând incredibil cu capul pe lângă din numai trei metri cu toată poarta în față. Văzându-se cu sacii în căruță, gazdele au făcut pasul înapoi, iar zlătnenii nu au stat să privească. Suturile extrem de periculoase ale lui Mărginean și Bustan au anunțat golul de 3-1. Acesta a venit în minutul 39, când același Bustan a scăpat pe stânga în careu și a trimis elegant pe lângă Matiș, scor cu care s-a încheiat prima parte.

Treziți puțin la realitate la cabine, jucătorii Sântanei au refăcut diferența de trei goluri pe tabelă la șapte minute de la reluare. Portarul Iviniș l-a faultat în careu pe Stanciu, iar Bud a transformat penaltyul acordat de ˝centralul˝ Neagoe: 4-1.

Între minutele 70 și 75 gazdele și-au bătut joc de trei ocazii mari de singur cu portarul irosite pe rând de Balaban, Toader și Stanciu. Legea nescrisă a fotbalului și-a produs efectul în minutul 78, când Bradu a primit o minge în gaură de la Mărginean și a șutat plasat pe lângă Matiș: 4-2.

Relaxarea Unirii din final a fost taxată cu golul de 4-3, venit din partea lui Cristea la capătul unui corner bâlbâit de băieții lui Vasi

Finalul s-a aprins, oarecum, neașteptat, cu un joc pe contre ce a mai adus o situație de fiecare parte. Mai întâi, Truță a tras de puțin pe lângă rădăcina barei, iar apoi Stanciu a tras în portar din apropiere, mingea i-a revenit lui Bud în 8 metri iar acesta a reluat mult peste.

Astfel meciul s-a încheiat cu victoria la limită, dar eficientă penru calificarea la etapa semifinală care se va desfășura între 16 -19 iunie 2017. Vor fi patru zone, trei cu câte patru combatante și una cu șase, alcătuite pe criterii geografice. Se joacă fiecare cu fiecare, iar câștigătoarele grupelor vor participa la etapa finală, ce se dispută între 22 – 23 iunie.

Formații:

Unirea: Matiș – Toader, Poghirc, Vîrciu, Politic – Bălăban, Diaconu ( 80 Neag), Josan, Marc  – Stanciu, Bud.

CS Zlatna: Iviniș – L. Nistor (65 Adam) , Dandea (46 P. Nistor), Pușcău, Tontea (25 Bradu), Bustan, An. Mărginean, Truță, Gîta (65 Cucu), Kiraly, D. Cristea.

Arbitri: Daniel Neagoe – Roxana Cismas, Mădălin Bulgărașu ( toți din Timișoara).









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button