Fotbal juniori

Sântana lui Vasi, peste Zlatna lui Danciar ce dă un jucător la Academia lui United: „Calificare meritată, dar ne-am relaxat prematur” v.s. „A câștigat echipa mai experimentată și bună”





Spre deosebire de meciul tur, de joi (scor 0-1), manșa secundă a interjudețenei la juniori A1, dintre Unirea Sântana și CS Zlatna, a fost mult mai deschisă. Au câștigat din nou campionii Aradului, tot la limită, dar cu un spectaculos 4-3 ce-i duce în penultima fază înainte de turneul final.

„Roș-negrii” obișnuiesc să se concentreze până iau avans pe tabelă, după care riscă să strice tot ce făcuseră bun până atunci. „Sunt fericit pentru această calificare, prima pentru această echipă în faza zonală, semifinală. Din păcate, a doua repriză ne-am relaxat cam mult, prematur. La 4-1, am ratat trei-patru ocazii foarte clare de gol, dar, din fericire, am avut un avantaj bun luat pe tabelă și cei din Zlatna nu ne-au putut contesta calificarea. Cam asta am pățit și în finala județeană cu UTA. Am căzut în repriza a doua și spre final, vom încerca să lucrăm și la psihicul jucătorilor noștri în perspectiva fazei următoare. Sunt și ceva probleme de ordin fizic, pe care – însă – e clar că nu le mai putem rezolva acum. O să încercăm să ne autodepășim weekendul următor, să dăm tot ceea ce avem mai bun și, de ce nu, să câștigăm și turneul semifinal, dacă putem. Cert este că trebuie să învățăm din greșelile comise până acum, altfel, împotriva unor echipe și mai bune decât Zlatna vom avea viață grea, a punctat antrenorul Unirii, Alexandru Vasi.

Campionii județului Alba la nivel de juniori sunt antrenați de Ionel Danciar, fost director de competiții la UTA în ultimele sezoane de Liga 1 ale „roș-albilor” (2006-2007 și 2007-2008). „Echipa mai experimentată și chiar mai bună a câștigat această dublă. Dar, așa cum am mai remarcat și în alte ocazii, fără să folosesc asta ca pe o scuză, această echipă a mea este formată din jucători născuți în anii 2001 și 2002. Sunt cu trei ani mai mici decât categoria de vârstă la care joacă, dar asta nu îi împiedică să domine fotbalul din Alba la acest nivel. Anul trecut, am fost campioni la juniori C, am sărit peste competiția de juniori B, fiindcă ne doream să vedem cum stăm. Ne-am înscris la juniori A, iar competiția în Alba am câștigat-o lejer. Într-adevăr, când tu, la 16 ani, dai piept cu o echipă de 18-19 ani, e greu să-i ții piept, dar eu sunt mulțumit în special de jocul reprizei a doua, când câțiva copii chiar și-au dat drumul la joc. În debutul de meci, am fost puțin timorați, emotivi, dar sper să creștem, iar la anul să oferim prestații și rezultate mult mai bune”, a menționat Danciar, care are sub comandă și un mijlocaș ofensiv cu fizic execelent care va pleca pe 25 iunie în Anglia. „Într-adevăr, Andrei Mărginean a fost monitorizat de mai mult timp de cluburi din străinătate, iar peste două săptămâni va pleca la Academia lui Manchester United. Nu păcălim lumea, nu merge efectiv la puternicul club englez, ci la Academia lui”, a mai precizat orădeanul.

Nu crede în promovarea „Bătrânei Doamne”

Chiar astăzi, UTA a oficializat revenirea la „rădăcini”, respectiv la numele său, după ce a demonstrat în instanță că formațiunea la care a activat și Ionel Danciar, cea finanțată de Nicolae Bara și Sandu Ion, practic nu mai există. „Vă spun foarte, foarte sincer, UTA e clubul ce mi-a rămas în inimă și nu-l voi putea scoate niciodată de acolo. Am iubit-o cât am lucrat acolo și o iubesc și acum, dar îmi pare rău de ceea ce se întâmplă cu această echipă. Nu mă întrebați ce, doar spun că e dureros. Din păcate, nu cred că va promova, deși mi-aș dori enorm să mă înșel, dar nu văd cum. Motivele pentru care nu se va promova în acest an sunt cele care au fost și anul trecut”, a opinat Danciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button