UTA Arad

UTA se poate întări din curtea rivalei de la baraj: Străuț și Ignea, cele mai calde nume





Evenimentele ultimei săptămâni au copleșit gruparea fanion a Aradului. Joi, s-a ratat promovarea în Liga 1 după returului barajului cu ACS Poli, în weekend s-a oficializat – practic – despărțirea de Laurențiu Roșu, pentru ca, miercuri, să înceapă ancheta Direcției Generale Anticorupției cu privire la presupusul sprijin al Forestei Suceava pentru confruntarea cu Sepsi Sfântu Gheorghe. După Alexandru Meszar și Codru Grădinariu, azi le-a venit rândul lui Florian Voinea și Claudiu Drăgan să fie audiați în această „speță” destul de artificial creată.

Dar, cel puțin la începutul acestei săptămâni, „oficialii” arădeni și-au putut îndrepta atenția și spre niște posibile nume de antrenori și noi achiziții. Vasile Miriuță încă nu a dat un răspuns final propunerii de altfel foarte avantajoase din punct de vedere financiar a utiștilor. Totuși, fostul tehnician al CFR-ului nu ar dori să coboare în Liga 2-a, mai ales la o echipă ce stă rău din punct de vedere al infrastructurii sportive. Adică, un teren bun de antrenament și altul de joc. Oricum, discuțiile rămân deschise, iar din informațiile noastre în acest weekend sau cel târziu luni s-ar putea chiar tranșa problema noului antrenor. Dacă Miriuță spune nu, utiștii mai au alte două „piste” la care lucrează.

Mai departe, se va purcede la campania de achiziții pentru sezonul viitor, un cuvânt greu de spus urmând să aibă și viitorul tehnician. Totuși, sunt deja jucători care ar putea fi abordați și, eventual, blocați puțin, mai ales dacă fac parte din rândul celora care ar putea avea destule oferte din Liga 2-a. De exemplu, ACS Poli, adversara de la barajul de menținere/promovare a UTA-ei, a făcut destule achiziții și, automat, s-a despărțit de alți fotbaliști. Mijlocașul Alin Ignea (28 de ani), fost căpitan la UTA în urmă cu șase sezoane, și-a luat chiar astăzi actele de la clubul de pe Bega și e liber să-și aleagă viitoarea destinație. Fundașul dreapta, Bogdan Străuț (31 de ani), e și el pe picior de plecare și ar putea fi o variantă pentru arădeni pe un post sensibil stagiunea trecută. Cei doi fotbaliști au fost colegi  și la Baia Mare, în campionatul 2015-2016, când s-au bătut pentru promovare până spre finalul play-outului. Tot de la ACS Poli pleacă și arădeanul Emanuel Vasi (20 de ani), însă, din informațiile noastre, acesta nu ar intra în vizorul echipei fanion a Aradului.

În fine, totul e la nivel de tatonări, propuneri, discuții, însă e clar că „Bătrâna Doamnă” trebuie să se miște și ea rapid pe piață dacă dorește să nu piardă jucători importanți, care ar putea-o ajuta în încercarea de a nu mai rata, pentru cel de-al treilea an consecutiv, promovarea în Liga 1.









15 comentarii

  1. Trebuie sa se miste d-ar sa nu ia ce arunca altii. Sunt jucatori batrini care nu se potrivesc pe politica clubului.

    0
    0
      1. Nu pleaca Adili, ci doar ca au expirat contractele lui Manea si Gligor, iar pana acum, din ce stim noi, nu li s-a propus reinnoirea. Iar Adili a fost adus initial pentru postul de fundas central la UTA, deci chiar ar putea juca acolo din campionatul ce vine.

        0
        0
  2. eu zic ca astia doi ar fi transferuri bune pt. UTA, ar mai fi buni la UTA un Kanda.. Hlistei..si alti de pe la pandurii si nu numai..da sint sigur ca cei din conducerea UTE-I stie cei mai bine pt UTA,,,..

    0
    0
  3. In orice caz , UTA. trebuie musai schimbat aproape jumatate din echipa si adusi jucatori buni cu personalitate , ramane de vazut ce va spune si noul antrenor care il va instala, de ce jucatori are nevoie !!!

    0
    0
    1. Problema cu dna ar putea afecta clubul sa te retrogradeze până în D.Pana nu se lămuresc apele e grav.

      0
      0
  4. Stai linistit Andrei ca, lucrurile se va rezolva , incepand chiar de saptamana viitoare, luni !!!

    0
    0
  5. Bozian trebuie neapărat să vina la UTA! Și tot la Lugoj mai este Precupanu un mijlocaș foarte tehnic!

    0
    0
  6. De acord cu @ manager, ca „Adili a fost adus initial pentru postul de fundas central”, apoi cel putin unul dintre Manea sau Gligor ar trebui sa plece (as prefera ramanerea lui Gligor). De Bogdan Straut , UTA nu cred ca are nevoie,poate de Ignea, ca o varianta la Chindris, care nu a progresat, de loc. Cred ca Miron, Adili,Gligor, Burla,, poate si Curtuius ar trebuie sa fie scheletul pe care se va construi. Se mai poate da o sansa lui Tanase, lui Jorza,,lui Sthal. Cu Petre, nu stiu daca mai are rabdare, dar daca ar fi lucid, inca un an ,la UTA i-ar face bine, asta daca cei din conducere nu sint si ei prea dornici sa il vanda, sa isi ia banii.. Logic ar mai trebui vreo 4-5, eu as marsa tot pe Hlistei si Rus, plus cativa din judet, Trabalka, in primul rand, poate chiar si Calvin. Sint destule variante, nu am pretentia ca ce spun este chiar perfect, trebuie, doar ca cei din conducerea UTA sa fie lasati sa lucreze…acum., caci peste o luna …va fi prea tarziu. PS Nu sint de acord cu gazonul artificial pe Motorul, cei implicati in fotbal stiu ca elel e rezistent, nu necesita ingrijiri deosebite, dar distruge gleznele si genunchii celor care joaca mult , pe el. Vad ca vajnicii suporteri utisti ( care au provocat mari daune clubului, prin amenzile, din cauza lor), acum…tac, cautionasndu-l pe Dl Falca

    0
    0
    1. @cosmin te ai intors omule estti pe langa total Gligor a fost cel mai slab dintre fundasi in ultimile meciuri el e depasit total poate in C mai face fata dar in B putine sanse mai repede ii dai sanse lui Manea dar nici el nu mai merita. Trabalka daca nu comenta aiurea acum ceva vreme cand pleca la Dinamo era la UTA acum insa la revedere cand gura vorbeste fara sa gandeasca, iar Calvin orce am zice la fel ca si Gligor nu mai face fata ligi a doua poate in liga 3 da

      0
      0
  7. bravo Cosmin pt ultima fraza..de la politicieni nici nu ne asteptam sa se gandeasca la integritatea sportivilor, ei calca si pe cadavre nu doar pe genunchi ori glezne, dar piromanii care nu dau niciodata inapoi tac , fiindca tot gogu (noi toti) plateste si amenzile

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button