Fotbal judetean

Nădlăcanii caută soluții pentru a onora promovarea în Liga 4-a: „Am pus suflet, am tras de noi, dar dacă nu avem buget, nu ne facem de râs mai sus”





Ultima echipă promovată s-a decis după ultima rundă a Seriei din Liga 5-a. Lupta a fost palpitantă, căci nu mai puțin de trei echipe păstrau șanse pentru locul 1 înaintea ultimelor 90 de minute din campionat. În cele din urmă, favoriții și-au tăiat partea leului cu un succes cu 3-2 în fața celor de la Turnu. „Am avut un meci greu în ultima etapă, am condus cu 2-0, am fost egalați și mai erau 20 de minute.  Am reușit să dăm noi golul de 3-2, dacă marca Turnu eram trei pe primul loc, cu câte 60 de puncte. În acest caz, ar fi promovat Zădăreniul, care ne-a bătut de două ori, iar în fața Șeitinului aveau golaveraj mai bun”, spune Rudolf Lakatos, antrenorul celor de la CS Victoria Nădlac.

Într-adevăr, „vameșii” și-au câștigat dreptul de a reveni pe scena primului eșalon după mulți ani de absență, iar performanța lor nu e de neglijat. „A fost un campionat cu destule sincope pentru noi, pe unde normale. Jucătorii noștri nu au fost plătiți, fiecare a venit când a putut la fotbal. Aveau servici, familii, când aveau nuntă, mergeau la nuntă, de multe ori am jucat și cu portar de rezervă în teren. Dar, ne-am mobilizat și ne-am propus să câștigăm fiecare meci, am pus suflet și am tras de noi. De abia pe finalul campionatului am revenit la zilele noastre bune. Am avut și 17-18 jucători la meciuri, am făcut față cu brio, cu toate că am avut și absențe importante. Fiul meu s-a operat de menisc, pe Puie l-am pierdut în favoarea celor de la Pecica, iar Vlad este polițist de Frontieră și nu poate lipsi când este în tură”, a mai spus antrenorul Nădlacului.

Așadar, Nădlacul este una dintre echipele nou promovate în primul eșalon județean, dar, la această oră, nu știe dacă va putea onora participarea în noua ediție de campionat. „Am urmărit Liga 4-a, știm cam ce ar trebui să facem. Am nevoie de 4-5 jucători cu care am și luat legătura și am discutat în principiu, revine și fiul meu pe teren, poate și Puie, dar ne trebuie și ceva bani de salarii pentru jucători. Primăria nu poate suporta decât cheltuielile de competiție și ne-a asigurat pe mai departe de susținerea ei chiar și în Liga 4-a. La capitolul bază sportivă, stăm bine, atâta timp cât s-a jucat și în Liga 3-a în urmă cu 10 ani. Avem și grupe de copii, care cresc de la an la an și e păcat să nu aibă unde să joace, ci să fie nevoiți să facă naveta spre alte echipe din Liga a 4-a pentru a face ceva performanță. Este clar că trebuie să atragem ceva sponsori lângă echipă. Altfel, dacă știm că nu putem face față, nu ne vom înscrie. Dacă nu avem buget, nu ne facem de râs mai sus. Am avea nevoie și de un cantonament, trebuie să putem alerga. De exemplu, sunt condiții bune și la un preț acceptabil la Batania, unde am mai fost și am fost foarte mulțumiți. Cred că într-o săptămână lămurim situația, să mai treacă entuziasmul promovării. A fost presiune mare în aceste ultime etape și încă ne revenim și ne bucurăm pentru ceea ce am reușit să facem în acest sezon”, a concluzionat Rudy Lakatos.

Lotul de jucători pe care Nădlacul s-a bazat în returul sezonului 2016-2017 al Ligiia 5-a a fost format din: Grațian Pătean, Gabriel Taloș, Adrian Moț. Ioan Nagy-Gyuris, Casian Bălaș, Valentin Aldea, Ștefan Gyebnar, Zoran Bohancanu, Ioan Coriteac, Robert Sinkovicz, Ioan Simion, Patrick Mocriș, Bogdan Vlad, Flavius Bondea, Cătălin Bondea, Sergiu Falticska, Alin Goldiș, Sergiu Lăpușan, Peter Harazin, Flavius Falticska și Rudolf Lakatos jr. Golgheterul echipei este Ioan Coriteac, cu 24 de reușite.

 

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button