Cluburi polivalente

Vești bune pentru sportivi, s-a aprobat modelul cadru al contractului de activitate sportivă





După Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000 a fost aprobat şi publicat în Monitorul oficial modelul-cadru al contractului de activitate sportivă.

Acest contract de activitate sportivă ar trebui să elimine în mod normal problemele, atât Curtea de Conturi, cât şi ANAF să aplice legea unitar în toate judeţele. Până acum, cluburile au depins de modul de interpretare al inspectorilor în fiecare judeţ, cu unităţi de măsură diferite. În anumite localităţi, sportul a fost finanţat de la bugetul autorităţilor locale fără probleme, în alte localităţi lucrurile s-au complicat, iar multe cluburi au intrat în blocaje financiare şi chiar au dispărut.

Un aspect încă nespecificat este legat de taxele şi impozitele pe care le vor plăti cluburile în baza contractelor de activitate sportivă încheiate. Până acum, în urma încheierii unui contract individual de muncă, o entitate sportivă achita la stat 76% taxe şi impozite pe salariul oferit. Astfel, aproximativ 70% din bugetul unei echipe într-un sezon era ”consumat” pentru salarii, taxe şi impozite şi doar 30% pentru pregătire şi activitate competiţională.

Un alt aspect foarte interesant în urma apariţiei acestui contract de activitate sportivă, Regulamentul de Ordine Interioară (ROI) al unui club devine mult mai important, întrucât va ”legifera” multe aspecte ce vor ţine de ”bucătărie internă”.

Convenţiile civile încheiate de sportivii profesionişti aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentului ordin sunt aplicabile până la împlinirea termenului pentru care au fost încheiate.

Modelul-cadru al Contractului de activitate sportivă

 

sursa: prosport.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button