UTA Arad

Adi Petre a plecat de la UTA: A semnat cu danezii de la Esbjerg! Suma de transfer – aproximativ 500 de mii de euro!





Așa cum cum vă relatam zilele trecute, una dintre echipele serios interesate de Adrian Petre era Esbjerg, prospăt retrogradată în liga secundă daneză,  dar cu cinci titluri de campioană și două Cupe în palmares. Transferul s-a realizat astăzi, la nici 24 de ore de când atacantul de 19 ani, care a marcat 34 de goluri în cele 42 de meciuri disputate pentru UTA sezonul trecut (aici incluzându-le și pe cele din Liga Elitelor) s-a prezentat la reunirea lotului Campioanei Provinciei. Chiar dacă oficialii clubului UTA nu au spus încă nimic, suma de transfer pe care echipa nordică a plătit-o pentru valorosul jucător arădean se învârte în jurul sumei de 500 de mii de euro. În plus, gruparea „roș-albă” ar trebui să ia 15% din suma unui viitor transfer al lui Petre. Mutarea a fost intermediată de impresarul fotbalistului, Cătălin Sărmășan, care a confirmat transferul printr-un mesaj pe Twiter: ”Sunt fericit să anunţ transferul lui Adi Petre de la UTA la Esbjerg. Un club foarte bun, cu un proiect foarte interesant. Adi Petre. Ţineţi minte acest nume”.

„Pe parcursul acestui sezon am avut propuneri de la cluburi importante. Ar fi o lipsă de respect sa mă folosesc acum de numele lor, dar presa a semnalat câteva dintre ele. Am cântărit fiecare dintre oferte și, împreună cu agentul meu, am hotărât sa alegem Esbjerg. Mi-a plăcut proiectul lor bazat pe jucători tineri și a contat că m-au dorit foarte mult. Nu sunt adeptul de a încheia acum un contract cu un club uriaș, doar de dragul de a semna și să-mi diminuez astfel șansele de a juca.  Sunt conștient că mai am mult de muncă până când să pot juca la cel mai înalt nivel și vreau să-mi construiesc cariera pas cu pas. De aceea, Esbjerg este cea mai potrivită alegere pentru stadiul actual al carierei mele. E un club unde vreau să joc constant și să mă perfectionez”, a spus Adrian Petre pentru Sport.ro.

”Azi începe o nouă etapă din cariera mea, în Danemarca. Sunt fericit să vă anunț că noua mea echipa se numeste Esbjerg fB, locul cel mai potrivit să-mi lansez cariera în fotbalul mare. Vreau să mulțumesc familiei mele și tuturor celor care au crezut în mine și m-au susținut!”, a scris fotbalistul pe pagina de Facebook Adrian Petre Official.

Din informațiile noastre, Petre și-a legat destinul de Esbjerg până în 2022 și va câștiga în jur de 7000 de euro pe lună. Va purta tricoul cu numărul 9, iar la finalul acestei săptămâni se va întoarce în Arad pentru câteva zile.

UPDATE! Cluburile UTA și Atletico mențin confidențialitatea

În stilul clasic, clubul UTA, la pachet cu Atletico, mențin sub „cheie” suma de transfer pentru care Adrian Petre a plecat în fotbalul nordic. În fine, de ce ar avea dreptul suporterii arădeni să știe chiar de la sursa ce face fotbal în special pe bani publici care e suma de transfer al celui mai prolific atacant arădean de după Revoluție?

În fine, vă relatăm mai jos comunicatul clubului:

”Clubul nostru anunță transferul lui Adrian Petre la gruparea daneză de ligă secundă Esbjerg fB. Conform contractului între cluburi, clauzele financiare sunt confidențiale. Este vorba de un transfer definitiv, pentru o sumă record pentru Liga a II-a, UTA și Atletico.

Îi mulțumim lui Adi Petre pentru tot ce a făcut pentru noi și îi urăm mult succes!”

 









37 comentarii

  1. Bravo Petre,mult succes ,sa ajungi unde ti-ai propus, in schimb oare cit la 100 din suma de transfer ajunge la UTA?

    0
    0
    1. Nu mai era jucatorul UTA-ei, i-a expirat imprumutul. La fel ca si in cazul lui Denis Man. Asa ca banii se duc la Atletico!

      0
      0
      1. cea mai tare chestie este ca prima data am aflat de la bucuresteni ca a plecat iar abia apoi au pus si uta comunicatul … in care se pomeneste despre clauze confidentiale, uta si atletico …

        0
        0
        1. Daca au dat 500000 de euro ,inseamna ca au multi bani astia de au scufundat Titanicul,fiind echipa de liga a 2-a.

          0
          0
      2. Asa este ati vazut cum se fac banii !!! Au imprumutat la Uta care a platit salarul din banii primariei si dupa au vandut !!! Banii 100% merg la atletico si in buzunarele prietenilor !! De ce uta nu a avut un contract mai solid cu el si atletico din care sa ia macar 25-30 % !! Va spun eu !!! Fiindca jucatorul principal este Dl Meszar care este sef si la uta si la atletico si la primarie sectia tineret si sport !!! Careva a scris din ce bani s-au facut transferurile,,,raspuns din nici un ban !!!!! Cine a venit pe bani la uta nimeni???? !!!! Au facut un schimb de jucatori sa zicem au plecat 7 au venit 7 pe salariile plecatilor deci nici un efort in plus !!! A plecat Rosu a venit Mihalcea … a plecat Copil a venit Grigorie …….etc !!! Toti au venit liberi de contract de la echipe care nu mai au bani !!! Asa ca nu mai visati cai verzi fratilor !!!! De ce nu este publicat contractul fiecarui jucator sa stim si noi ce are uta ce are atletico !!!?? Cati bani ce buget are uta la plecare ???!! Va spun eu 85 % primarie 12 % sponzorizari 3 % TV !!!!! Zero lei din vanzari de jucatori !!!! Ce a avut Uta sa dat gratis sa facem loc ptr altii ex Cipri Rus,,, Andor ,,,,Hlistei !!!!!! Nici pana acuma nu am auzit de ce au plecat ,,, mai bine zis au fost dati afara de la Uta !!!! Asa ca cum am zis <<<>>>

        0
        0
        1. Au fost vanduti jucatorii crescuti si imprumutati de la Atletico. Mercenarii au plecat gratis, nema interes.

          0
          0
  2. bafta multa!! ai fost mai inteligent ca Man Denis..am sa fiu suporterul acestei echipe de acum!

    0
    0
  3. Mulțumim adi Petre si bafta oriunde te vei duce!!!!!! Sper sa înscrii CIT mai multe goluri si sa cistigi trofee !!!!!!! Succes!

    0
    0
    1. prietene, liga a 2-a din danemarca dispune de un buget de 10 ori mai mare ca si la noi. asa ca 500.000 euro sunt fix pix pentru ei. la altii se cresc jucatori tineri, noi vindem ca fraierii !

      0
      0
  4. de ce este asa de important pt voi suma? in loc sa va bucurati pt copilul asta, care a mers la mai bine si prin plecarea lui asigura o oarecare liniste financiara clubului, care astfel poate, nu mai trebuie sa stea la cheremul baronului cu toane si ambitii de neam prost! iar daca va reusi sa urce mai sus din nou vor veni bani din procente care sunt sigur ca si le-au asigurat conducatorii aradeni! in sfarsit munca lor incepe sa de-a roade, iar asta e semn bun pt viitor, iar Petre va fi un exemplu care ii va ambitiona pe mai tinerii lui colegi care bat la portile echipei mari!

    0
    0
  5. Inteligenți cei de la atletico împrumuta jucători la uta își fac cota la uta si când ii vinde ii vinde atletico si uta nu ia nimic tot atletico pe cine urmează sa vanda atletico la anul ca de promovare nu poate fii vorba

    0
    0
    1. Iarasi avem plini de inteligenti pe aici , cu aceeasi placa ruginita , cu ce naiba crezi ca sunt platiti jucatorii care vin , cu boabe de fasole ? Foarte bine ca l-au vandut pe suma asta si cel mai bine e ca l-au vandut in strainatate . Banii merg la Atletico ? La UTA ? E important ? E clar ca se vor imparti procentual intre ele , dar din acesti bani se vor plati si salariile , si primele de joc in sezonul urmator . Ar trebui sa fii tampit sa nu iti dai seama ca in Liga 1 transferurile se vor face pe si mai multi bani , asa ca acesta e si scopul clubului . Ca o parare personala , cred ca Petre era deja blazat , iar gandul lui era mai mult la plecare , nu cred ca era o solutie pentru el tinerea cu forta la echipa

      0
      0
  6. ce e cu secretomania asta si ne mai miram ca ne cauta dna ! la o echipa finantata din bani publici sau petre nu a fost tranferat de uta ci de atletico ? cine ia bani uta sau atletico ? petre pt uta a dat 28 nu pt atletico

    0
    0
  7. E bun transferul nu neaparat la bani ,ci ca va juca in LII . Foarte inteligenta miscare ,Succes Adi Petre sper ca te om vedea la natională in curind ….nu inteleg dece e secreta suma de transfer dece ascundeti lucrul asta de suporteri ? Daca asa merg lucrurile propun primarului sa nu mai dea bani pt. fotbal sa va vad atunci nesimtitilor.

    0
    0
    1. Iar cand primarul va auzi ca dascalul cere audienta va pregati cafelutele : )) , dar ai dreptate , suma de transfer ar trebui sa fie publica

      0
      0
  8. In acest moment Stahl este titular incontestabil. Împreuna cu portarul Cauca și unul dintre Tanase si Jorza.

    0
    0
    1. Mai mult ca sigur vanzarea sa facut si cu scopul asta , a plecat Man sa ii fac loc lui Petre , a plecat Petre sa ii faca loc lui Stahl , va pleca si acesta dar sa plece din Liga 1…

      0
      0
  9. Daca tot a plecat Adrian Petre si antrenorul mai are nevoie de doi fundasi, un mijlocas si un atacant cred ca cei mai potriviti pentru posturile de mijlocas si atacant ar fi Hlistei si Ciprian Rus !!! Parerea mea !

    0
    0
    1. Depinde și câți bani cer aceștia. Ne-ar prinde bine amândoi. Cu siguranța au fost deja ofertați dar nu sunt convinși de oferta UTA-ei.

      0
      0
  10. Cu aradeni, pentru danezi. Ce mai ramane din ineptia lansata acum 3-4 ani? Cu aradeni, echipa aradenilor, pentru aradeni, etc.

    0
    0
  11. Ajung sa-i dau dreptate acelui lider de galerie mic si increzut , imi scapa numele lui…care zice ca nu meritam echipa ! Cu unii din voi nicicum nu e bine, in loc sa va bucurati ca vom avea un club stabil c um altii nu au, pe voi va tufe grija banilor, de parca ati fi actionari la club! Alte orase ca oradea, baia mare , brasov nici nu viseaza sa aibe asa club cu pepiniera proprie de viitor, voi tot placa zgariata cu atletico care profita de uta o puneti! Dar pe falca nu aveti tupeu sa-l intrebati cum cheltuie banii orasului, voi nu puteti dormi ca se imbogateste meszar si pacurar!

    0
    0
  12. Exact dupa modelul din politica: ,,a furat dar a si facut” sau ,,mai rau sa nu fie” ! Chiar ca ne meritam soarta.

    0
    0
  13. Cind a plecat Man , se auzea ca banii s-au impartit in doua UTA-Atletico . Acum de ce nu ar fi la fel !?!? Intreb si eu!

    0
    0
  14. Vreți explicații pentru transparență de la conducere? De la acea conducere care prin Grădinaru, la primul antrenament oficial al noului sezonului, afirma că cei care comentează pe forum la UTA sunt niște bețivi? De la acea conducere vreți voi explicații? Nu o să primiți nimic, poate doar niște cuvinte întoarse pe mai multe părți. Aceștia vor să pară că totul e roz, toată lumea să fie de partea lor, indiferent dacă e bine sau nu. Suporterii cer doar să fie transparență, atâta tot. Chiar e așa de greu sau imposibil de realizat acest lucru?

    0
    0
  15. Mai ,dar cata ura si frustrare la unii…Se stia ca Adrian Petre Tabarcea este ca si plecat.
    Si se stia si foarte bine unde.
    Restul au fost fitile neexplodate ca sa ii mai creasca pretul.
    Chiar nu-i inteleg pe acesti rautaciosi!
    In loc sa ne bucuram de succesul unui transfer bun,al lui Petre,deopotriva pt UTA ca si pt Atletico,incep unii sa faca pe contabilii si managerii.
    Pai exact pe acest algoritm se bazeaza sistemul.
    Pt necunoscatori,atat Atletico cat si UTA au fiecare pepiniere proprii,fara legatura,ba dimpotriva chiar o mare rivalitate intre ele,cand se intalnesc,rar!
    Copiii incep de mici,lucreaza fiecare in cadrul clubului lor,antrenori separati,grupe separate,terenuri si campionate diferite.
    In loc sa ne bucuram ca avem o echipa pe plan local,UTA,care i-i monitorizeaza si i-i promoveaza,i-i improscam cu noroi!
    De UTA si-au batut joc o gramada de asa spusi „investitori”(capuse),care au dus-o la faliment si dezafiliere!
    Nu UTA a ajutat Atletico ci noua BD,s-a recladit pe copii produsi acolo,pe FZ.
    De la Romvest-ul lui Lupas,Gandolfi si Tisza,Aradul nu a mai avut pepiniere serioase.
    La ce a produs Romvest si la ce a lansat tot prin UTA,se aseamana acum situatia!
    Asa este normal si trebuie acceptat!Bine ca UTA are de unde alege.
    Cat despre Stahl!Un copil cu reale talente,care isi croseteaza adversarii si da pase decisive.
    Dar,asa cum se stie,este prea crud pt a fi titular.
    Daca intra din primul minut si un fundas advers,i-i da de 2-3 ori omorul,se taie ca maioneza.
    Asa ca intra cand adversarul direct este obosit de catre Stratila.Un diamant crescut tot de catre Feri Tisza!
    Sunt sigur ca ne va imbucura acest copil,foarte modest si fara „fite” de vedeta!

    0
    0
    1. Nu se stia daca Petre pleaca sau nu, oricum pt noi era mai bine daca statea inca un an sau doi la UTA. Din punct de vedere financiar era riscul sa nu mai aibe performante similare de acea conducerea a vandut-o

      0
      0
    2. Te contrazic prietene! UTA se bazeaza doar pe pepiniera lui Atletico, copiii fiind imprumutati la UTA, la fel ca si seniorii. Centrul de copii si juniori UTA a fost desfiintat in 2014, exceptie grupele 2000 si 2001 care au ramas la club, in rest, copiii de la Atletico au trecut in corpore la UTA, pastrandu-si numele pana la un anumit nivel. Anul trecut UTA a inghitit si unele grupe de la CSS Gloria, mai putin si o sa avem in campionatul de juniori UTA 1, UTA 2, Atletico 1, Atletico 2 si cateva formatii din judet. Exact ca la Cupa Cotta. Asa, sa nu avem concurenta!

      0
      0
  16. Chestia ca Adrian Petre a semnat astazi cu echipa Daneza,este un BLUFF!
    Adica ieri s-a antrenat cu Mihalcea si astazi avea deja poze de prezentare in Danemarca?
    Dar ce naiba?S-a teleportat?A semnat demult,stati linistiti.Tucudean s-a antrenat toata iarna cu UTA,cu Rosu.Si?Credea cineva ca vine la Arad?
    Sa-i fie de bine si sa dea cel putin la fel golurile pe care le-a inscris pt UTA!
    Alegere buna,pt toate partile implicate!Mai ales pt el!
    Bafta multa!
    Decat coldus la oras,mai bine fruntas la sat!
    Nu urmaresc nici macar campionatul Angliei,dar voi urmari garantat Liga a 2-a din Danemarca!

    0
    0
  17. Giiiiiiirrrrrrooooo lasă-ne și du-te pe Aradon ca numai prostii vorbești …..duti copiluuu la antrenament la Atletico si scrie in alta parte tu ești ăla care cerți pe toată lumea într-un cuvint le stii pe toate dar nu stii nimic tot prostii vorbești!

    0
    0
  18. Succes Adi Petre!
    Chiar daca e in liga a 2-a (retrogradata acum, am inteles) au un stadion de 17500 de locuri, in conditiile in care orasul e cam la jumatate ca Aradul( la numarul de locuitori).

    0
    0
  19. Cred că a făcut o alegere bună, acolo va juca constant dacă convinge…bani buni s-au luat , el, din ce am ințeles, va lua in jur de 7000 euro/ lună…dacă face un sezon bun acolo s-a scos.
    Baftă Petre !
    Acum, să vedem ce vârf mai vine la noi in locul lui.

    0
    0
  20. ADI !!! Iti urez mult noroc si bafta la noua ta echipa si iti multumesc frumos pt. tot ce ai facut la UTA. pt. golurile frumoase marcate de tine si UTA. sa iti ramana in sufletul tau oriunde te-ai afla !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button