Fotbal judetean

Fost prim divizionar lângă Modan: Cristi Cigan a acceptat oferta Crișului





Accidentarea lui Alin Mihai a determinat conducerea celor de la Crișul Chișineu Criș să se orienteze spre un atacant, lângă golgheterul ediției trecute a Ligii a IV-a. „Cristian Cigan e fotbalistul de care aveam nevoie lângă Modan. Antrenorul Zsolt Muzsnay și l-a dorit mult, fiindcă l-a mai avut elev la FC Bihor și Luceafărul Oradea, iar astăzi am parafat actele”, a transmis Daniel Cherecheși, managerul „alb-albaștrilor”, care a împlinit chiar azi 37 de ani.

Cigan a fost debutat chiar de Zsolt Muzsnay în Liga 1 la vârsta de 16 ani, în tricoul celor de la FC Bihor. Se întâmpla pe finalul sezonului 2003-2004, când actualul antrenor al Crișului le-a urmat pe banca tehnică lui Ionuț Popa și Țiți Dumitriu. Era – însă – prea târziu pentru a mai salva echipa de la retrogradare. Revenind la fiul fostului internațional, Sorin Cigan, acesta a adunat zece echipe în cariera sa, evoluând și peste hotare, în Italia (la Gallipoli și Sambenedettese), în Ungaria (la Sopron, în prima divizie) și în Austria, la formația de eșalon inferior, Hollenburg, de unde – de fapt – a și venit la Criș. Meciuri în primul eșalon din România a adunat la FC Bihor, Dinamo, Gaz Metan Mediaș și, mai ales, Voința Sibiu. În acest moment, fotbalistul de 30 de ani este cotat la 75 de mii de euro pe transfermarkt.

De mâine, Cristi Cigan se alătură noilor săi colegi în cantonamentul centralizat de la Chișineu Criș. Muzsnay are programate două antrenamente zilnice, folosind inclusiv TRX-ul, metodă nouă pentru vicecampioana județeană, prin care se formează și se întreține masa musculară și forța fizică a fotbaliștilor. Tot de mâine, Alin Pavel și Petrică Huțanu vor părăsi mini-cantonamentul și asta pentru că Nedavul are nevoie de ei la turneul final al campionatului național de mini-fotbal, din weekend, de la Bacău.

FOTO: Viorel Musca

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button