UTA Arad

Destule umbre la ultima repetiție: Mako – UTA  2-2





UTA s-a deplasat peste graniță, la Mako, pentru ultimul amical al verii, înainte de startul sezonului 2017-2018 al ligii secunde. Aici a așteptat-o formația locală proaspăt promovată în eșalonul trei, ce avea să ofere o replică destul de bună. De la ultima repetiție înainte de deplasarea de la Târgoviște a lipsit Ștefan Grigorie, care a acuzat o problemă la gambă și are nevoie de două-trei zile de repaus. În schimb, și-a revenit Burlă, care și-a reluat locul său pe banda stângă, pentru ca Asani să ajungă din nou la închidere.

Sistemul de joc ales de Adrian Mihalcea pentru primele 45 de minute a fost 4-1-4-1, cu Cârstocea și Jorza în spatele vârfului Dan Romand. Apoi, Strătilă și Stahl au schimbat benzile, cu juniorul roș-albilor în dreapta.

Pe cocheta arenă de la Mako, pe un gazon excelent și în fața a aproximativ 100 de spectatori, meciul a început – practic – de la 0-1. În chiar primul minut de joc, Jorza a ajuns pe dreapta, pe linia de fund, a pasat în spate, în mijlocul careului mic, de unde Roman a pus latul. Imediat după, Strătilă a tras tare, din unghi închis, dar portarul gazdelor a respins. În mintul 12, Mako a reușit egalarea prin Kristof, care a bătut pe colțul scurt o lovitură liberă de la marginea careului lateral dreapta, iar Grahovac nu a putut împiedica golul de lângă bară. După alte 5 minute, Strătilă a semnat o mare ratare, cu o reluare slabă, pe lângă colțul scurt, în condițiile în care a fost găsit liber în 5 metri de Stahl. Până la urmă, Strătilă avea – totuși – să împingă mingea în plasă pentru 1-2 (min. 32), după o nouă acțiune la care au participat juniorii Stahl și Jorza. Până la pauză, tot Stahl a avut un șut bun la capătul unei contre de manual a oaspeților cu goal-keeperul maghiarilor reținând de la colțul lung.

La reluare, tehnicianul Bătrânei Doamne a schimbat în 4-2-3-1, cu Tănase lângă Asani și Prună în spatele atacantului Marius Curtuiuș. Acesta din urmă a avut o primă finalizare, în cros, din 14 metri, prinsă de portar, însă, de partea cealaltă, Gemes nu a greșit ținta. O minge pierdută de Prună la mijlocul careului a dezvoltat o fază simplă pentru Mako: pasă pe culoar pentru vârf, care a scăpat singur și a trimis cu latul pe lângă Grahovac: 2-2 (min. 55). După 10 minute, UTA a avut o acțiune mare de a prelua din nou conducerea. Izet a pasat pe jos de pe stânga, Prună a lăsat pentru Strătilă, care a tras de la 13 metri, cu stângul, însă portarul a respins cu un reflex bun. Polgar și-a încercat și el șansa de la marginea careului, dar balonul trimis din întoacere s-a dus pe lângă colțul lung.

Cu 5 minute înainte de final, Dinculescu a obținut un penalty după o pătrundere pe stânga, dar portarul maghiarilor a ghicit colțul și a respins șutul puternic de la punctul cu var al lui Curtuiuș.  Același atacant al UTA-ei a întârziat finalizarea după o nouă acțiune și o pasă frumoasă a lui Dinculescu și a fost blocat în cele din urmă.

Astfel, partida s-a încheiat la egalitate, la capătul unei evoluții aproximative a arădenilor, care a au arătat destule carențe în special pe faza defensivă, dar și la construcția jocului. Iar peste o săptămână urmează derby-ul primei runde a campionatului ligii secunde, cu Chindia.

UTA a evoluat în formula: Grahovac (61 Barna) – Adili (59 Polgar), Scutaru (80 Iuga), Ciucă (64 Manea), Burlă (80 Dinculescu) – Asani – Stahl (46 Izet), Jorza (46 Prună), Cârstocea (46 Tănase), Strătilă (70 Toma) – D. Roman (46 Curtuiuș).









5 comentarii

  1. Acum e la moda să-ți faci echipa in timpul sezonului oficial. ! Nu putem fi noi altfel .Curaj multa munca și mai cu seamă NOROC !!! HAI UTA !!!

    0
    0
  2. Nici acuma nu este bine , ca are carente la mijlocul terenului, ba in defensiva etc, etc., si ca vezi doamne se scrie ca, urmeaza meciul cu CHINDIA , vezi doamne parca ar fi o sperietoare pt. UTA. acest meci , parca ar juca cu Real Madrid !!! Hai sa fim seriosi, chiar credeti ca Chindia s-au celelalte echipe din liga2a sunt cumva mai valoroase !!! O sa vedeti cei ce sunteti atat de pesimisti ca, UTA. nu va pleca invinsa de la Targoviste si chiar va pute obtine victoria. UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  3. Meciuri amicale, unde se incearca diferite chestii si la pauza se schimba mai bine de jumatate de echipa. Vom vedea adevarata fata a echipei in meciurile oficiale.

    0
    0
  4. Mako nu este o echipa de lepadat. Acum cativa ani a obtinut acelasi rezutat de egalitate, 2-2, cu Ferencvaros!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button