UTA Arad

Mihalcea are așteptări mai mari de la jucătorii cu experiență: „Trebuie să joace mai mult în spiritul echipei”





După succesul de la Târgoviște, UTA pornea mare favorită în fața nou promovatei, Metaloglobus București. La Șiria, arădenii nu au reușit să desfacă defensiva atentă a vizitatorilor, având probleme evidente la construcția jocului, în special pe zona centrală a liniei de mijloc.

La final, Adrian Mihalcea a recunoscut că fotbaliștii săi de creație nu au prins o zi prea bună. „Cârstocea a avut o evoluție slabă, trebuie să recunoaștem chestia asta, dar nu doar el este în discuție. În general, de la jucătorii cu experiență mă aștept mult mai mult. Toți trebuie să înțeleagă că se dorește mult de la ei și trebuie să joace mai mult în spiritul echipei. Pe Asani l-am schimbat și pentru că avea cartonaș galben, dar și pentru că ne-am dorit mai mulți jucători în careu, dar așteptam la mai multe pase filtrante și nu am avut. Ei s-au închis foarte bine, iar noi, doar prin centrări de pe benzi, am mai reușit sporadic să-i desfacem”, a spus tehnicianul „roș-albilor”.

Întrebat ce loc ocupă coordonatorul de joc în concepția sa tactică, Mihalcea a adăugat: „Nu există niciun coordonator de joc. Am jucat cu doi oameni în fața apărării, practic doi mijlocași centrali, care pe momentul tranziției negative trebuie să cadă om pe om la mijlocașii lor centrali , care, de altfel, erau și cei mai periculoși. În mare parte, i-au închis, dar trebuiau să participe și la atac. Ca să vin cu un răspuns și mai concret, eu nu mă bazez pe doar un jucător sau doi, ci pe echipă, pe tot blocul funcțional, din care fac parte, bineînțeles, și mijlocașii centrali. Dar, nu avem un anume coordonator de joc, un jucător de tipul <<Dați-mi mie mingea că vă rezolv eu tot>>”.

Cel puțin la Dunărea Călărași, dar și în debutul pregătirilor la UTA, Adrian Mihalcea a optat în special pentru sistemul de joc 4-1-4-1. În primele runde de campionat, „Bătrâna Doamnă” a început în 4-2-3-1 și a terminat în 4-4-2. „Mi-am dat seama că nu avem fotbaliști care să evolueze în acest sistem (n.a. 4-1-4-1) și e normal să încercăm să jucăm în funcție de calitățile jucătorilor. Dacă i-aș fi cerut, de exemplu, lui Cârstocea ca azi să joace în spatele vârfului, dar să și coboare la cei doi mijlocași ai adversarului, ar fi fost dezastru. În plus, am avut impresia că pe final am căzut și puțin fizic. Deci nu e vorba de sistem, ci de interpretarea lui, cu mențiunea că în orice așezare în teren am avea trebuie să alergăm”, a mai spus „principalul” arădenilor la conferința de presă de după meciul cu Metaloglobus.









4 comentarii

  1. Mihalcea are exact problemele lui DICA la Steaua cu avantajul de a nu-l avea patron pe GIGI !! Sa vedem care se descurca mai repede !!

    0
    0
  2. Lumea fiind cătrănită după ultimul rezultat îmi permit să mai adaug .Când era după un rezultat negativ ,suporterii nu mâncau 2 zile și tot 2 nu vedeai jucătorii prin oraș !!Acum! apare unul dintre ei și zice. Așa e fotbalul,mergem înainte !!Foarte bine !Așa eram noi mai naivi !Dar tocmai suferință și naivitatea asta iiindarjeau și remontau pe ei !Sa sperăm că și acum de întîmplare la fel intr’o mai mică sau mai mare măsură .HAI UTA !!

    0
    0
  3. Deci pana la urma tactica lui Mihăileanu e da alergam și noi am căzut fizic în min 60!!! Pai în Austria nu am jucat, am alergat și ac cădem fizic???

    0
    0
  4. Vai,vai,vai!Un Ionescu Gavrila,ne da lectii,de pe alte meleaguri!Nostra-Damus,profet!
    Un altul,Andrei,i-i cumpara mielul lui Mihalcea!Zice ca „Mihaileanu”,ca sa va dati seama…
    Ca ce scriu unii bine informati,critic sau constructiv,care intr-adevar stiu ce misca,se pun in umbra unor chibiti,fara nici o legatura!
    Am spus si am cerut de multe ori,ca aceste comentarii,sa se faca pe baza seriei de abonament!Sau verificarea IP!Este atat de greu?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button