UTA Arad

Braț de fier între UTA și Gligor: Fostul căpitan a atacat la FRF rezilierea unilaterală a contractului, clubul l-a speriat cu un cantonament la Mallnitz





Despre „cazul Gligor” s-a mai scris câte ceva în mediul online, în special pe forumul destinat suporterilor Campioanei Provinciei. Fiindcă fotbalistul nu are dreptul, conform regulamentului de ordine interioară semnat odată cu contractul ce-l leagă de UTA până în vara lui 2018, să vorbească public, iar, la rândul ei, conducerea grupării arădene nu a expus nicio o poziție oficială până astăzi, sportarad.ro a evitat să abordeze acest subiect. Dar, astăzi, a venit un comunicat oficial din partea șefilor „roș-albilor”, înaintat presei de Codru Grădinariu, directorul general al  UTA-ei, ce spune următoarele:

”Gligor Alin este singurul jucător din fostul lot al echipei care nu a fost de acord cu rezilierea contractului, ca şi toţi (!) ceilalalţi jucători. Jucătorul a muncit până în 15 iunie la club şi a fost remunerat până în data de 30 iunie 2017, inclusiv. Jucătorul a apelat la comisiile federale pentru a solicita încă 12 salarii (!!!) pentru perioada 2017 iulie – 2018 iunie, solicitare cu care, bineînţeles, nu suntem de acord. Conducerea clubului nu poate plăti pe nimeni fără ca angajatul să muncească, nu am făcut-o niciodată şi nici nu o vom face, indiferent despre cine este vorba. Este un gest tocmai al jucătorului de la care nu ne aşteptam, acesta fiind arădean şi căpitanul echipei. Acest litigiu este pe rol şi aşteptăm pronunţarea comisiei”.

Luarea de poziție a UTA-ei este una normală, dar puțin incompletă în sensul în care nu explică pentru ce Gligor a apelat la judecata Federației. Nedorind, într-adevăr, să mai achite niciun salariu peste cele muncite de fotbalist, gruparea arădeană s-a prevalat de o clauză din contractul semnat, de altfel, de fotbalist și i-a reziliat acestuia unilateral înțelegerea ce-i expira vara viitoare. Din informațiile noastre, după ce s-a sfătuit cu avocații experți în litigii sportive, fostul căpitan al „Bătrânei Doamne” a aflat că acea clauză e puțin ilegală sau cel puțin bună de atacat la comisii. Și asta a și făcut. Ca la FRF, cazul se tergiversează de o lună și jumătate, cu amânări peste amânări, de pe o joi pe alta și tot așa.

Ajungem și la numărul de salarii și munca ce ar trebui prestată pentru ele. Este clar că în cazul în care Alin Gligor câștigă la Federație, practic el rămâne jucătorul UTA-ei până pe 30 iunie 2018 și atunci e normal să-și ceară cele 12 salarii conform contractului. Bun, ce prestează pentru ele? Clubul a încercat să se ocupe și de acest aspect în sensul în care l-a chemat la pregătire pe fotbalistul arădean încă de acum o lună de zile. Doar că Gligor, după ce a fost examinat de medici a fost declarat inapt pentru efort. Se știe, de altfel, că experimentatul fundaș a evoluat în ultima parte a campionatului cu infiltrații în zona mușchilor lombari, așa că, până la începutul acestei săptămâni, a stat pe bară.

Situația s-a schimbat de ieri încoace. Aflând că Alin Gligor a fost declarat bun de antrenamente de medicul sportiv, conducerea UTA-ei l-a convocat în această dimineață, la club, pentru a-l trimite în cantonament! Și unde? Tocmai în Austria, la Mallnizt, iar pentru asta i-a pus la dispoziție antrenor licențiat, pe Ioan Herman și pe Miky Tomescu,  în calitate de asistent medical. Cei trei au plecat cu un microbus 8+1 spre Țara lui Mozart, dar un telefon al conducerii arădene i-a întors din drum, în apropiere de Budapesta. Motivul? Stafful tehnic are alte planuri pentru fotbalistul de 33 de ani. Mai pe românește, ar fi bune și ședințele de pregătire de la Arad, deși: „Nu face parte din lot, el are contract cu clubul. Nu mă interesează problemele lui, le va rezolva cu cei din conducere. Eu nu mă bazez pe el”, a spus chiar astăzi Adrian Mihalcea.

Așadar, ce se vede din exterior este un fel de braț de fier, un joc al orgoliilor, din care e greu de spus cine are de câștigat. Cert este că joi e programat un nou termen în cazul ce consumă energii și chiar și resurse într-o perioadă în care gruparea emblemă a orașului ar trebui să se focuseze 100% pe obiectivul sezonului, promovarea directă în Liga 1.

16 comentarii

  1. Sa se respecte contractul, exista echipa secunda daca mihalcea nu are nevoie de el! Apreciam ca noul club nu ajunge la litigii cu fostii jucatori, dar iata nu e totul roz..

    0
    0
  2. „Ma bucur”ca „aradenii” si „marii utisti” pe care tot ii pupati in fund creaza astfel de situatii…
    Gligor-caracter?Ma indoiesc…
    Pana la urma…uitati-va inca o data la video,cine ne-a mancat ulimele meciuri inclusiv barajul…..Manea sau Gligor?

    0
    0
  3. Mare tupeu pe acest Gligor ce doreste sa ramana fortat la UTA si pretinde bani pana la ..expirarea contractului din 30 6..2018.Codrule nu e prost cine cere,ci al ce-i da astuia bani nemunciti si ne-a mai si reclamat la FRF. Nu pot sa uit pe acest,,capitan,,din meciul cu Gaz Metan Medias unde s-a pus jos in fata bancii de rezerve utiste si arata ca (o papuse)un om impuscat…in loc sa stranga din dinti si sa-si ajute colegii in finalul partidei.Mai baiatule,chiar am vrut sa ma interesez pe unde mai joci ca-n judeteana AR. mai exista un jucator cu nume asemanator.Ca avocat Gradinarule sa stii ca gratis va apar interesul la FRF privind acest caz hilar!@Mataluta, gresesti si Mihalcea nu-l reprimi la UTA ca e foarte slab jucator.Hai UTA !

    0
    0
  4. Alin Gligor a fost penibil in multe meciuri din campionatul trecut ca sa nu spun mai mult. Sa revedem doar cele doua meciuri de baraj cu Poli unde nu a respins nicio centrare nici el , nici Manea. Situatia in care te-ai pus singur Aline ma face sa ma gandesc cine esti cu adevarat Alin Gligor ???!!! Cu parere de rau iti spun ca dovedesti ca esti un barbat slab , lipsit de caracter, care nu recunoaste ca nu mai poate evolua la acest nivel. Nu stiu cere echipa de divizia C cu pretentii te-ar dori in lot. Ai gafat in foarte multe meciuri. Si sa nu mai vorbim despre jocul de cap.. Tu si cu Manea a-ti avut mare noroc in campionatul trecut cu multe parade uimitoare ale lui Miron pentru ca realmente in meciurile cu echipe cu staif va ciocneati unul de celalalt. Cu parere de rau iti spun ca te-am crezut alt fel de om. Doar gandeste putin cine au fost Botis, Panin, Todea, N. Varga. Te poti compara cumva cu ei ?????!!!

    0
    0
  5. Un club de DOMNI ajunge in astfel de situatzii?… Daca a fost capitanul echipei, inseamna ca a fost un bun utist si despartirea trebuia facuta elegant din partea ambelor partzi. Regret situatzia in care s-a ajuns si sper ca diferendul sa se rezolve pe cale amiabila…

    0
    0
  6. Asta a fost cel mai slab fundas central de picior stang(ca dreptul il folosea rar,si nu-l uit ca la Baia Mare 11 m l-a tras prin plopi..)ce a evoluat in decursul anilor la UTA si capitan l-au ales aceia din echipa care nu putea alerga. ca el Pe batranul revenit de la…Slatina jucatorii poate de rusine l-au ales capitanul lor…! Cand ratezi 2 promovari si esti catastrofa in baraje,nu mai e nevoie de comentarii ca STIM CE VALOARE A AVUT…!Gogule vino la Sibiu.ca sa vezi meciuri inregistrate cu el…,ca eu nu doresc acum sa spun mai multe despre,, valorosul,, ce la baraj a pierdut toate duelurile ca si Manea cu recasenii !!Alt caz ca de asta m-am saturat !

    0
    0
    1. Salutare Utistule !Cu mare placere o sa vin la Sibiu sa vizionam meciurile de baraj intre UTA si ACS Poli Timisoara. Te i-au cu masina si dam o tura pana la Jidvei sa ne aprovizionam cu vin dupa care mergem in Poiana Sibiului si ii rugam pe domnii de acolo sa ne prepare un berbecut la protap. Ca doar n-o sa stau de grija lui Alin Gligor. Sa mearga sa joace la echipa a II a in judet pentru ca acolo ii este locul. Cand nu accepti realitatea cineva trebuie sa-ti deschida ochii si mintea. Sa intelegi ce se intampla cu tine. Crezi ca eu vreau sa imbatranesc ? Nicidecum dar pot opri acest proces fiziologic ??? Pana sa ne vedem Utistule sa speram ca UTA va invinge azi pe Mioveni si vom avea un bun prilej de a ne descreti fruntile. Hai UTA !!! Doamne ajuta sa fie bine pentru noi. Si pentru Mioveni dar doar dupa meciul de azi !!!

      0
      0
  7. Gogule daca ai ,,Miros Fin,,cum semnam eu candva….sa aduci si pe Giro ori Ion (suftetisti si ei) ca eu cinstesc cu Albacher victoria UTA-ei la Sibiu daca se realizeaza !Adu si pe Cucu-Nebunu ca sa cunoasca pe cel criticat….!Poate eu aduc si un bener pe care scrie ca la nunta,,,Bine ati venit utisti,,!

    0
    0
  8. Deci, daca Gligor e aradean, UTA are dreptul sa isi bata joc de el nu, cum are conducerea chef? Credeam ca lucrurile stau altfel in Arad, dar asta e, ne-am inselat.

    0
    0
    1. Da ma, hai sa stam pe contract cu japca.
      A fost vreodata in existenta ta mizera si isignifianta cand ai luat partea clubului, doar nu ii asa, pretinzi ca esti utist?

      0
      0
  9. Eu nu înțeleg. Dacă l-a dat clubul afară, de ce îl cheamă la pregătire? Înseamnă că îl și plătește? Înseamnă că au recunoscut cei de la club că mai are un an de contract? Chiar nu înțeleg. Știu de la unul din cei plecați de la UTA că la 1 iulie aveau de primit 3 salarii. Gradinariu le-a spus cu superioritate că dacă semnează le dă banii, dacă nu, să se ducă la comisii. Au semnat fără să clipească cei care aveau nevoie de bani să-si plătească datoriile. Clubul i-a desfăcut contractul fără motiv, Gligor s-a ținut tare, a apelat la avocat și a făcut demersuri la comisie. Abia când au văzut cei de la club că Gligor are șanse să câștige, i-au dat cele trei salarii din urmă și au sperat să cedeze băiatul. Dar Gligor se bate acum pentru onorarea lui, nu pentru bani. A fost căpitan și credea că este la clubul arădenilor, nu a lui Marțian sau Gio. Acum sa decidă comisia.. Chiar dacă tot de amână, tot vor da un verdict. Să vedem cine are dreptate.

    0
    0
  10. Pe Pruna l-au trimis cu ambulanta Turcin de la Siria la Arad, a fost plimbat intre Spitalul ORL si Judetean pana seara tarziu. Baiatul are tripla fractura nazala si fractura la pometele ocular, iar primul telefon a venit de la Todea, joi dupa-masa cand a vazut ca e absent la antrenament.
    Ca si comparatie, la amicalul cu Lipova, Bier cu nasul rupt a fost dus imediat de presedintele clubului, Pop, la spital si a stat acolo cu el pana i-au dat ingrijirile de urgenta.
    Se simte cineva? Asta este clubul mult visat al aradenilor?

    0
    0
  11. asta ii clubul UTA?se folosesti de jucatori si apoi ii arunci ca si pe gunoaie?
    iar dk jucatorul nu mai vroia sa ramana la UTA ii face tradator si era jignit in toate felurile !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button