UTA Arad

Adili, mustrat de Mihalcea: „E mult mai ofensiv decât defensiv din postura de fundaș”





Săptămâna nefastă a UTA-ei a evidențiat și primele probleme defensive ale arădenilor. Cu Mioveniul s-a încasat primul gol stagional la capătul unei erori în lanț plecată de la Asani, pentru ca la Sibiu lucrurile să stea și mai rău.

Hermannstadtul a marcat pe greșeli de poziționare ale utiștilor, lucru sublinat și Adrian Mihalcea. „Până la Sibiu, faza defensivă am făcut-o bine și vorbesc de toată echipa. De data aceasta, din cei patru fundași, ne-a lipsit Scutaru, care a avut o constanță incredibilă până acum. Nu am știut că nu-l pot folosi decât în seara premergătoare meciului și am apelat la un fundaș cu un randament bun la antrenamente. Au fost în special greșeli de poziționare. Dacă la al doilea gol, Manea ar fi micșorat spațiul dintre el și Rusu, acesta nu ar fi scăpat niciodată singur. Chiar și așa, poate dacă ar fi făcut fault de al doilea galben, s-ar fi jucat 10 contra 10, dar era doar 1-1. Nici nu știi cum era mai bine în situația respectivă la care, repet, s-a ajuns în urma unei poziționări greșite”, a explicat antrenorul „roș-albilor”.

Tot la capitolul probleme defensive intervine apetitul ofensiv al lui Mevlan Adili. Unii colegi, dar și antrenorul echipei îi reproșează macedonianului că urcă prea mult în atac și le lasă spații de manevre adversarilor pe contraatac. „Adili e mult mai ofensiv decât defensiv din postura de fundaș și am văzut că e o chestie instinctivă la el. El trebuie să-și facă în primul rând treaba în apărare și apoi să-și folosească și calitățile ofensive, driblingurile sau centrările. Am discutat acest lucru cu el, fiindcă și la Sibiu ne-a costat. Adversarii au jucat mult pe zona liberă lăsată între fundașii centrali și cei de bandă. Trebuie să înțeleagă acest lucru, dacă nu asta e, de aceea avem un lot competitiv…”, a punctat Mihalcea, dând de înțeles că macedonianul ar putea plăti cu postul de titular pe viitor, dacă nu se disciplinează mai mult din punct de vedere tactic.

Altfel, „principalul” arădenilor a ținut să precizeze următoarele aspecte: „Contrar așteptărilor unora, suntem un gup unit. Discutăm mult, ne privim față în față. După două rezultate negative și jocul slab de la Sibiu, avem șansa noastră să ne reabilităm în fața tuturor, dar mai ales în fața noastră. Trebuie să ne recăpătăm determinarea si agresivitatea, nu mai există loc de un eșec sau un semieșec. Vrem să reintrăm în lupta grea pentru promovare de sambătă încolo. Totodată, jucătorii nu au voie să mai vorbească despre terenul de la Șiria sau să folosească acest lucru ca pe o scuză. Știam că o să jucăm în acest campionat acolo, iar dimensiunile sunt în limita regulamentului, deloc diferite față de terenul de la Sânnicolau Mic pe care ne antrenăm cel mai des”.

 









15 comentarii

  1. Eu as incerca cu Adili la Asani !E și fundaș și are. și viziune. de atac.Mai grav e că pe dreapta se tot rupe Polgar !Mare păcat pentru băiatul ăsta Zăpăcit și el de ineficacitatea din atac Adili s-a luat singur la trântă cu adversarii !!Trebuie temperat.Si uite așa din zi in loc de un lot ofertant cu acoperire pe posturi ne trezim cu deficit grav de jucători .Are cuvântul conducerea prin transferuri cat timp campionatul nu e inca jucat !!

    0
    0
  2. Mihalceaaaaa!!!!! Ești varza tactic!!!!! Tu ai luat gol din auuuuuut și vorbești de poziționarea lui Manea???? Pai Ciuca a făcut marcaj în loc sa stea în zona,!!!! Asta se lucrează în antrenament!!! Atitudine,determinare,agresivitate– asta e tactica ta!!!! Poate e buna și promovezi,dar nu mai vorbi de tactica ca tu încă nici nu știi ce sistem joci!!! Las-o asa, ca e bine cu atitudinea și grupu!!!!!

    0
    0
  3. Andrei atotstiitorule, îti e cam putred creierul ,pe linga ca esti praf fara stiinta in ale fotbalului te mai si dai in spectacol de prost gust facind-ul praf pe Mihalcea ! Tu taranoi mincator de seminte de pe jos ,Mihalcea chiar cunoaste fotbal fraiere ,de aparare se ocupa altcineva ,dar echipa nu este inca omogena de aceea apar asemenea sincope ,dar mai usor e sa batjocoresti ceva bun, decit sa-ti folosesti bostanul ala depe umeri pe care il ti degeaba .

    0
    0
  4. Adili este momentan cel mai bun dintre cei adusi de un an incoace,chiar daca la Sibiu nu a prea stralucit,absolut corect,dar cred ca neaparat din vina lui……..
    Mihalcea trebuie sa-i traseze sarcinile de joc si nu sa-l certe daca urca pe flanc.Bine face,daca il tin plamanii si sincer,il cam tin!A dat centrari bune,a si marcat,prezent in joc…
    Daca ai un asemenea jucator,nu ai decat sa-l pui in valoare.Alti antrenori ar gasi rapid solutia tactica,sa vina imediat cineva in locul sau,sa-l acopere,cand urca!.Pastrand totusi proportiile,Dan Petrescu ce facea?Sus,jos!Si a fost vre-un antrenor,in toata cariera sa,impotriva?
    Daca toti jucatorii din lotul UTA-ei,ar avea abnegatia,darurirea si modestia lui Adili,am fi fost departe!
    Ultimul,pe care Mihalcea ar trebui sa-l arate cu degetul,ar fi Mevlan!
    Burla face acelasi lucru pe partea dreapta!Urca des si centreaza!
    Care este concluzia?Ca nu ai mijlocasi de banda,care sa faca asta si cel mai trist,ca nu are cine sa bage lopta in spatiul denumit „poarta adversa”,adica atacanti de careu!
    Speram,speram si speram!Doar,doar….
    Haide UTA!!!!!!!!!!!Se poate!Lasati contrele intre conducatori,comenduire,suporteri,faceti inaintea meciurilor cate un dus rece(la propriu) si aratati-ne ceea ce toti vrem sa vedem!
    VICTORII!

    0
    0
  5. Nu am vazut meciul de la Sibiu ci doar vaza la la primul gol, mi-a ajuns. Ciuca nepresat de nimeni degajeaza/paseaza la Mihalcea iar apoi aia arunca din out tot pt langa el. Nu vad cum a fost Adili de vina cand noi aveam mingea si am degajat-o in out nepresati.

    0
    0
  6. Ce o dai mai Mihalcea cu Adili ?? Unu care incearca sa acopere neputinta altora si tu pe el il gasesti sa ii reprosezi ceva ?? Pai Maestru Ciuca e sifon acolo in spate , inafara de minge lunga altceva nu stie…si mai sunt vreo trei in teren care la fel, sunt platiti de Izvorul Minunilor am impresia…

    0
    0
  7. Haideti sa nu mai dam atata in jucatori tot timpul ,dupa meciul de la Sibiu , ca, ala a gresit ca, celalalt a gresit mai putin etc, pt. ca, nu face bine echipei. Asta este, au prins o zi mai proasta si sa terminat prost , dar acuma nu trebuie facut o tragedie asa mare din acest meci ca, si Sibiul , pana sa joace cu noi , a plecat invinsa de la Satu Mare Olimpia ,plecand ca favorita si nu a picat cerul pe ei si au pregatit meciul cu noi castigand meciul. Campionatul deabea a inceput si trebuie sa avem rabdare cu jucatorii ,iar Mihalcea ,degeaba il blameaza unii si altii pt. ca el este un profesionist si ve-ti vedea ca va face treaba la UTA. dar trebuie lasat in pace cu toate acuzele care i se aduc prea exagerat. Nu va fi usor de promovat, v-or fi lupte aprige dar eu cred ca, UTA. noastra va razbi si isi va indeplini obiectivul. Sa fie bine si HAI UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!! V I C T O R I E !!!

    0
    0
  8. Adili nu a gresit , mai deloc la Sibui. La primul gol a fost aut , dat aiurea de Manea, apoi Tanase si Manea ( poate si Ciuca, poate si Burla), dar nu si Adili, s-au pozitionat aiurea, al doilea gol a fost total al lui Manea, a gresit, insa
    toti au fost slabuti.. Cum sa te superi ca Adili, iese si la atac ( ba mai da si gol….), si sa il pui in situatia lui Burla, care trece centrul terenului, doar pentru a bate lovituri libere. Ca un nespecialist, o parere : Adili ar fi mult mai util la inchidere, el paseaza si dribleaza mai bina ca Tanase si Asani ( unul dintrastia ar putea trece pe dreapta).. Eu nu pot sa inteleg ca, dintre aparatori , lui Mihalcea i s-a pus pata tocmai pe Adili, dupa mine, cel mai bun , in aparare

    0
    0
  9. @Dascălu!! Aha, acum am priceput,de apărare se ocupa ministerul apărării,de omogenitate Ținu Veresezan, iar de atitudine,,,,,antrenoru,,,!!! Tu te ocupi de distrugerea elementelor agitatoare ada ca mine!!!! Scuze Dascălu!!! PS. Schimba nick-ul, după exprimare jignești breasla

    0
    0
  10. In fotbalul modern fundasii participa si la faza de atac , si stau avansati pentru a pune presiune , iar daca un fundas lateral e surprins in fata e dublat de obicei mijlocas . Fotbalul in care fiecare compartiment (atac , mijloc , aparare ) sta frumos in zona sa ca santinela in post , a apus de mult .Oare Mihalcea stie ?

    0
    0
    1. Vezi sa nu fi injurat!Exact asta spuneam ieri!Normal ca daca esti cu o osatura buna,pleci cu fundasii,pe benzi,facand si faza de aparare si de invaluire cu ei!Daca iti este frica,stai in carapace!Bubui mingi inainte,in speranta ca unicul atacant de careu,Curtuius o va plezni!
      Nu este cazul acum!Am vazut sincer constructie,dar ceva se rupe de la mijloc in sus,ceva nu are continuitate!Ceva nu se leaga!
      Am impresia ca miza este atat de mare,incat nu vedem suturi directe pe poarta,nu exista raspundere!Mai repede,”Hai sa scap de minge”!Sa suteze altul!
      Am jignit din nou pe cineva?

      0
      0
  11. De unde sa stie Mihalcea asa ceva?Este total depasit de situatie!A crezut ca antreneaza pe Foresta sau mai rau pe Soimii Pancota!Big-Horni,adusi pe raspunderea personala,dupa cum declara cu sinceritate, ca i-a vrut,este nevoit sa-i alinieze frumos pe banca,in stanga lui!Si cu cine intra in teren?Tot cu Curtuius Stratila,Stahl,Burla,Adili!Nu are incotro!Tanase,Jorza….Vin copiii din spate,cu motivare si dorinta mare de performanta,de joc!Toma!Daca iti da copilul acesta 1-2 goluri,ai terminat cu cautarile!
    Dar cum sa accepti asa ceva?
    Am jignit cu ceva?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button