UTA Arad

Omuț – asaltat de utiști pentru validarea golului de 2-2, dar suspiciunea apare – mai degrabă – la 0-1





Rar întâlnești scene precum cele petrecute astăzi, pe finalul partidei dintre UTA și CS Balotești, cu forțele de ordine obligate să intervină între arădeni și arbitrii. Totul a plecat de la două decizii discutabile ale brigăzii conduse de Marius Omuț și, chiar dacă arădenii au luat foc la faza golului de 2-2,  greșeala majoră a „fluierașilor” pare că s-a produs la 0-1.

Le luăm în ordine cronologică. În minutul 55, Pătrașcu a trimis o scăriță peste Grahovac, mingea a revenit din transversală la Nica, care, deși a lovit defectuos mingea, Burlă nu a mai putut evita golul. Ceea ce se observă pe reluări a fost faptul că între marcatorul golului și linia porții nu mai era decât un jucător utist (Burlă), astfel că reușita Baloteștiului trebuia anulată pe motiv de offside în urma semnalizării asistentului Nicolae Chițoiu, din Timișoara. Sigur, în momentul plecării mingii din piciorul lui Pătrașcu, poziția de afară din joc a lui Nica nu era foarte evidentă, dar ea putea fi detectată.

Și ajungem în minutul 88. Buleică a intrat cu talpa la un adversar, iar Marius Omuț i-a arătat cartonașul galben utistului și a dictat lovitură liberă indirectă de la 30 de metri de buturile amfitrionilor. În primul rând, în regulament se specifică că pentru „indirecte” se dau „galbene” doar în cazuri cu totul și cu totul speciale, însă ceea ce a urmat avea să dezlănțuie protestele gazdelor. Omuț a nu ținut mâna sus, semnul distinctiv de „indirectă”, până când Coman a lovit mingea ce s-a dus lângă bara din stânga lui Grahovac. „Centralul” orădean, mutat cu „cortul” la Satu Mare,  a invalidat golul și a dictat repetarea fazei și nu aut de poartă cum spune regulamentul. Coman a executat din nou, iar Răuță a înscris din 6 metri pentru 2-2. A fost momentul în care Claudiu Drăgan, directorul sportiv al UTA-ei și directorul general, Codru Grădinariu, au intrat pur și simplu pe teren pentru a-i atenționa pe arbitri că meciul trebuia reluat cu aut de poartă pentru arădeni și, din ceea ce a comunicat spectatorilor din spatele său, și asistentul Chițoiu i-ar fi sugerat acest lucru colegului.

Ce s-a întâmplat, însă, a fost următorul lucru. Omuț și-a dat seama de eroarea pe care a comis-o, neținând brațul ridicat până ce mingea nu a fost atinsă de un jucător al Baloteștiului, astfel că, indiferent unde s-ar fi dus acel balon (în poartă, în zid sau în aut de margine), el tot și-ar fi reparat eroarea dictând repetarea „indirectei”. Cert este că în acel meleu format de utiști, conducători și jucători, a fost nevoie și de implicarea stewarzilor de la Elite, căci cine știe la ce s-ar mai fi ajuns.

În fine, Adrian Mihalcea nici măcar nu s-a legat de acea decizie la finalul disputei. „Mi-este greu să înțeleg cum am putut lua dintr-o singură fază două goluri. Că a fost directă sau indirectă, tot acolo a fost. Repet, îmi este greu să înțeleg și am văzut destule în fotbal”, a precizat antrenorul UTA-ei, care la final și-a și anunțat demisia.

2 comentarii

  1. Slabuti tata , slabuti jucatorii UTA.-ei astazi cu Balotestiul si eu care credeam ca, ii face baloti si ii arunca in tren ,inapoi la Bucuresti dar iata ca nu sa intamplat asa cum credeam si imi pare foarte rau ca, in ritmulasta si cu jocul, jocurile prestate pana acum, nu cred ca, promovam nici anul asta ci doar printr-o minune sa se intample acest lucru !!! Dam vina pe Omut !!! Pai ce a cautat Buleica sa intre asa de urat cu talpa in fata la unul dintre baloti ,cand la acea faza nu se anunta nimic periculos !!! Apio, cum naiba ,dau balotii gol la prima lovitura, se anuleaza iar apoi , tu aparare nu esti atent !!! Deci, in concluzie , UTA. nu joaca nimic , nu se leaga nimic ci totul la intamplare, atac nu , mijloc nu etc. !!! Obiectivul inca nu este ratat, dar trebuie de urgenta adusi 2-3 jucatori de atac buni, plus un mijlocas de creatie si un antrenor mai bun decat Mihalcea , de care nu este numai vina lui ci a tuturor care sunt implicati la UTA. , !!! V-om vedea ce va fi deacum incolo si sa devina obligatorie victoria etapa viitoare cu alt sat, cu astia de la Afumati, care atentie, au castigat la Satu Mare !!!

    0
    0
  2. ,,O lovitură liberă indirectă trebuie să fie repetată dacă arbitrul nu semnalizează că lovitura respectivă este o lovitură indirectă, iar mingea este trimisă direct în poartă.” (Legile jocului 2017)

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button