UTA Arad

Ruptură totală Mihalcea – jucători: „Ori au uitat să joace fotbal, ori l-au păcălit atât de bine, ori…Iubire cu forța nu se poate, sunt departe de adevăr”





Echipa fanion a Aradului stă pe un butoi cu pulbere. Ca și pe finalul stagiunii trecute, declanșatorul a fost FC Balotești, iar suspiciunile suporterilor și, de data aceasta, și ale antrenorului au fost legate de un non-combat asumat al jucătorilor. Pe cale de consecință, Adrian Mihalcea și-a prezentat verbal demisia la puține minute de la încheierea disputei cu ilfovenii, iar toate declarațiile sale lăsate la cald sugerează un curent  creat în vestiar, ce l-a dus la fundul apei pe fostul dinamovist.

Dacă acum câteva ore am spicuit câteva dintre declarațiile mai importante lăsate odată cu prezentarea demisiei, acum venim cu restul, ce lasă să se înțeleagă faptul cu ruptura, fractura e totală:

…despre feelingul cu jucătorii. „Nici nu trebuie să mă dorească, trebuie să joace pentru ei, căci ei pierd bani. Sincer am avut discuția asta cu ei încă de la pauză, dar unii s-au complăcut în aceeași situație. E imposibil să cred că ei au uitat cum să dai o pasă. Nu știu dacă nu mă vor, dar e fix problema lor. O iubire cu forța nu se poate. Simt că o mare neîncredere din partea lor și am niște pretenții de la niște jucători pe care nu îi recunosc, să vină altul mai blând, să îi scoată, să îi plimbe. E un mare semn de întrebare frica asta de a juca”.

…despre iluzia că elevii săi i-au înțeles mesajul din ultima săptămână. „Am crezut că putem schimba ceva după meciul de la Sibiu și că a fost un accident acela… Dar nu a fost un accident. Nu se poate ca Baloteștiul să te paseze în multe momente, să te dribleze, să iei gol dintr-o fază de două ori. Sincer nu știu cum”.

…despre decizia de a nu mai da indicații de pe margine începând cu minutul 60. „M-am calmat. Nu mai avea rost să-i cer cuiva ceva. Și copiii ne ajută prea puțin, dar, per ansamblu, nu ne ajutăm deloc noi pe noi. Le-am tot spus la antrenamente și am crezut că au înțeles să joace înainte, iar tu să joci numai înapoi, să-ți fie teamă să dai o pasă…E blocaj, doamne ferește să fie alte chestii. Ori au uitat să joace fotbal, ori l-au păcălit atât de bine, ori…Iubire cu forța nu se poate”. 

…despre decizia de a lucra cu unii jucători: „Într-adevăr, au fost negocieri și cu jucători pe care îi cunoșteam mai bine, cu care am lucrat în trecut, dar ei aveau deja contracte cu alte echipe. Dar, am știut de fiecare jucător care a venit, Dar, așa, doar cu numele, joci o etapă două, trei, apoi…Să ai meci de meci atâtea mâini moarte…La fel de prost aș putea juca și eu, dacă aș fi intrat pe teren aș fi jucat la fel. Trebuie să recunoaștem asta și de unde pleacă tot? De la antrenor”.

…despre injuriile venite din tribună. „Știam că mă așteaptă și asta. Vă înșelați dacă credeți că nu eram pregătit pentru asta. Și la Călărași am avut parte de ele și când am jucat fotbal. Iar jucătorii, ce? Au venit de la copii și juniori și nu suportă presiunea? Toți joacă împotriva noastră cu voință și noi în loc să mergem spre bine, mergem din ce în ce mai rău. E ca o boală din aceea care te mănâncă din interior”

…despre o posibilă fractură și cu conducerea clubului pe baza absenței atacanților. „Am vrut vreo doi atacanți de vreo două săptămâni că știu cu ce mă confrunt și nu se poate aduce nici jumate. Înaionte săp plece Roman, vorbeam că ne trebuie un atacant, acum duă ce a plecat Roman ne mai trebuiau doi. Nu am găsit ceea ce ne-a trebuit. Au fost discuții, pe bune acum să ne luptăm. Am fost într-o permanentă discuție cu conducerea, am avut și am, cred eu, sprijinul ei, nu am cerut lucruri exagerate. Am cerut doi atacanți, căci avem nevoie să băgăm mingea în poartă. L-ați văzut pe Nica de la Balotești, e Under 21 și ne-a zguduit creierii, îl știu de doi ani. Ca să vedeți cum te poate ajuta un junior, ne-a întins, ne-a driblat. Noi, în schimb, de pe bancă trebuie să le arătăm pas cu pas cum să urce cu mingea. Nu are rost, nu știu ce antrenor va reuși să facă asta”

…despre posibilitatea de a putea fi întors din drum de conducerea clubului: „O să discut cu conducerea, nu cred că să mai putem continua colaborarea. Și mi se pare normal să fie așa, atâta timp cât nu văd lucrurile corect. Sunt departe de adevăr”. 

…despre curajul lui Burlă și randamentul defensivei. Bravo lui, a avut sânge în instalație, dacă a luat mingea și a bătut acel penalty. Era, într-adevăr, pe o listă cu executanți, dar bravo lui că a venit din prima și a avut tupelul să ia mingea. Să revii de la 2-1, iar apoi să iei golul ală căcăcios. Și nu mă leg deloc de arbitri, că nu am meritat nimic. Jocul nostru a fost dezastruos, nu creăm nimic, nu avem finalizare.  Defensiva e foarte ofensivă….Suntem de râsul plânsul. Să știi că e lovitură liberă indirectă și tot să iei gol. Al doilea în aceeași fază”.

…despre schimbări. „Să-l învăț eu acum pe Asani să nu mai dea pase în spate sau la adversari, pentru că ți-e frică. L-am băgat și pe Tomiță, dar el trebuie să crească și e destul de greu în condițiile astea pentru toți. Nici pe Tănase nu l-am înțeles. Ok, e copil, dar să dai mingile direct la adversar…Dar nu mai dau nume, oricum le-am spus în față ceea ce am avut de spus. Spune lumea să defilăm cu ceea ce avem. Problema e că defilăm prost”

…despre o posibilă clauză în caz că ar fi fost demis: „Păi eu am venit pentru bani la UTA? Nu există așa ceva. La 40 de ani vreau să fac performanță în antrenorat, nu am nicio clauză, nu mă interesează banii”

Chiar dacă și antrenorii Mihalcea și Mihali au fost la rândul lor contestați, majoritatea reproșurilor i-au vizat pe jucători. După ultimul fluier al lui Omuț, la salut, cel puțin galeria le-a strigat fotbaliștilor să predea echipamentul și să plece de la UTA. Primii care au ieșit din discuțiile aprinse cu fanii au fost noii componenți ai echipei, în timp ce juniorii, plus Filaret și Cristocea, au stat bărbătește în „bătaia gloanțelor”.









14 comentarii

  1. Deja mi se rupe de echipa asta.. daca chiar au boicotat jucatorii aceste rezultate…. sa ma pis pe ei si sa le dau foc. Nu stiu de ce dar Mihalcea mi se pare un antrenor cu coloana, serios si poate mai dur. Nu stiu de ce nu l-au avut jucatorii la inima… dar …. nu stiu ce sa mai zic… astfel de evenimente ne indeparteaza de acest club…

    0
    0
  2. Haos!!! Ok, n-o fi Mihalcea un antrenor genial, dar nici atât de slab pe cum s-a exprimat echipa in ultimele meciuri. Drăgan și Codru s-au ascuns sub pat ? Acum să-i văd cum ies din situația asta, pentru că, dacă lași jucătorii să scape fără nicio pedeapsă, de ce n-ar repeta faza asta cu următorul antrenor, dacă nu-l plac? Doar banul vine…

    0
    0
  3. Nu stiu daca Mihalcea e un antrenor bun sau nu, dar macar are co@ie si e barbat, nu ca si fetitele astea din echipa. Parerea mea e sa ramana Mihalcea si jucatorii sa fie amendati si daca nu vor sa joace sa fie sanatosi si sa plece!! Jucam cu echipa under 19, mai bine ma uit la copiii aia decat sa vad pe nesimtitii astia!! Conducerea ce facem?? Ne fac niste jeguri de jucatori care nu suporta criticile?! Trezirea si faceti alegerea corecta!!

    0
    0
  4. Acum nr. antrenorilor bate nr. inginerilor de alta data. !!Din păcate sunt antrenori BRELOK de purtat o vara ! Nici nu ar fi visat MIHALCEA așa lot la Călărași !! Se. pare că trebuie umblat și la el .Și BECALI arunca la cos cate o echipa pe an !! Tot cu impresarii buni trebuie lucrat.Multi jucători de A vor sa se reinventeze .Cu ăștia riști mai mult decât cu proprii juniori !!!Trebuie jucat fara obiective pretențioase la început apoi când de conturează ceva scos banii și cumpărat 3 4 jucători sa se uite cu invidie CFR Cluj sau Craiova !! Cu pompierismul nu se ajunge nicăieri .

    0
    0
  5. Sunteți idioți cei care credeți că nu au vrut să câștige! Pierd bani daca nu câștigă, s-a văzut la golul lui scutaru cum s-au bucurat! Nimeni nu zice de acest grahovac care se crede neuer dar el primește 2 goluri in același fază , unul chiar pe ,,scurt”..asta a fost o mișcare proasta, trebuia un under21 in poartă! Cei care trebuie să plece acum sunt yesman-ii Grădinaru și Drăgan! Aduceti-l pe Narcis Răducan!

    0
    0
  6. Nu este de vina Grahovac, cine trebuie sa marcheze goluri , el !!! I-a sa le fi dat vreo 3-4 goluri cei care trebuiau sa marcheze si le lua maul la balotisti, nu dam vina pe portar ca, nu esti atent de doua ori ca aparator in aceeasi faza, si Buleica face un fault inutil, faza din care a pornit si golul !!!

    0
    0
  7. Cine a fost la meci si se pricepe la fotbal si-a dat seama ca antrenorul va pleca si daca echipa castiga….restul povesti….scopul il vom afla, probabil falca nu se intreba degeaba de ce nu mai are oameni in club….

    0
    0
  8. cu roly la fel, cu rosu la fel, cu mihalcea la fel au jucat. toti antrenorii sunt slabi? toate echipele ii paseaza pe UTA de nu se vad. Mihalcea, vina ta este ca ai vrut sa joci fotbal cu echipa asta dar te-a facut de ras, asa cum noua ne e rusine cu asa joc cred ca si tie ti-a fost rusine si n-ai mai suportat umilinta acestor jucatori.

    0
    0
  9. Eu zic ca Mihalcea a fost sapat , de jucatorii care care se cred „jucatori”. Mihalcea nu e genul de om ce tace , el le zice in fata ca ii slab sau bun , si asta poate ii deranjeaza , iar in ziua de azi e la moda sa iti sapi propriul antrenor…..sa ridice 2 degete , Stratila , Assani , Buleica…
    Pacurar saracu azi a dat totul din el , insa era doar el cu ADilli pe teren….
    Apropo , foarte bun Pacurar !!!

    0
    0
  10. Stratila intindere sau ce stea la lovit in cap in minutu 30 sa ceara schimbare serios?? Asani care nu accepta sa i se spuna nimic pe un ton mai barbatesc…Tanase azi sub orice critica parca intentionat le facea….Stahl dupa un inceput in forta sa stins asa brusc….Curtuius care se ascunde cat poate de minge…plecariile astea asa deodata a celor noi veniti….toate astea se leaga si parerea mea e ca l au sapat pe Mihalcea….nu au caracter si nu accepta decat sa faca ce vor ei pe teren!! Mihalcea nu e baiat rau si eu 1 am vazut dorinta din partea lui.

    0
    0
  11. Intotdeauna in asemenea situatii antrenorul e cel care plateste , e mult mai usor sa te dispersezi de un om decat de 11 …trebuie sa vina un antrenor care sa cante la acelasi instrument cu jucatorii , am mai spus-o si alta data , in echipa sunt piese grele care cu greu accepta statutul de rezerva sau criticile , de aceea antrenorul trebuie sa aiba multa psihologie ca sa ii faca sa inteleaga. Din pacate la acest capitol Mihalcea e mai slab pregatit , el fiind un om dintr-o bucata , ori e alba ori e neagra…

    0
    0
    1. Sincer prefer un antrenor (un om) care spune lucrurilor pe nume asa dintr-o bucata in detrimentul unuia cu lugu-lugu care te frige.Clar daca Mihalcea nu le rerosa nimic era cel mai bun antrenor in viziunea jucatorilor de fotbal ca fotbalisti nu sunt si domnisoarele de jucatori nu suporta criticile si adevarul.Nu suporti presiunea,criticile atunci stai inchis in casa si mananca seminte.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button