UTA Arad

Lotul actual și eficiența sa, prioritatea numărul unu a lui Falub: „Să căutăm un sistem potrivit pentru ceea ce există și să valorificăm școala de fotbal de la UTA”





Unul dintre motivele invocate de Adrian Mihalcea pentru lipsa de rezultate a fost legat și de absența atacanților din lot, în afara lui Curtuiuș. Teoretic, cu aceeași situație se confruntă și Adrian Falub, doar că acesta are un alt mod de abordare a problemei în startul aventurii sale la UTA. „În primul rând, vreau să cunosc foarte bine ce are UTA azi în lot, să căutăm un sistem potrivit pentru ce există. Dacă avem nevoie și se vor ivi posibilități să transferăm jucători, de ce nu? Dar nu e o prioritate aducerea unor jucători azi, ci folosirea eficientă a celor din lot. Vreau să fac o evaluare cât mai rapidă și corectă a fotbaliștilor din lot și să-i folosesc pe posturile ce dau cel mai bun randament, la capacitate maximă”, a explicat Adrian Falub.

Apropos de jucători din lot, fostul fundaș a vorbit atât despre juniori, cât și despre fotbaliștii experimentați. „UTA nu are probleme la capitolul juniori, căci are școală de fotbal unde se cresc jucători foarte buni. Stahl, Jorza, Tănase sau Toma au calitate, dar o să vorbesc și cu antrenorul care i-a crescut, cu domnul Păcurar, și să-l întreb și de restul. Totodată, o să asist și la meciurile juniorilor, pentru a identifica și alți tineri care ar putea face pasul la prima echipă. Ar fi păcat să nu valorificăm la maxim școala de fotbal de la UTA, mai ales că avem de respectat și regula celor trei jucători Under 21. Noi chiar ar trebui să fim liniștiți din această privință, iar, personal, mi se pare un lucru bun această regulă. La Liga 1 e altceva, dar la Liga 2-a, unde cluburile ar trebui să trăiască și din vânzările de jucători, să fii obligat să folosești juniori e un lucru benefic”, a explicat Falub.

Trecând la fotbaliștii cu experiență din lot, noul „principal” utist a punctat următoarele: „E foarte important ca astfel de fotbaliști, cu multe meciuri la nivelul Ligii 1, să se obișnuiască la Liga 2-a. Trebuie să se plieze pe ceea ce se joacă mai jos și mai ales pe condițile din această ligă. E nevoie de adaptare, căci una e să joci pe un stadion adevărat, în nocturnă și alta e să mergi la Balotești sau nu mai știu unde, și să intri pe teren dimineața. Ei trebuie să conștientizeze lucrul acesta, să accepte această schimbare și atunci nu vor fi probleme”.

Adrian Falub a mai spus că e prematur să vorbească despre o schimbare de căpitan la UTA și asta pentru că: „Încă nu cunosc caracterul și mentalul fotbaliștilor. Deocamdată, Curtuiuș mi se pare un căpitan bun, vom vedea pe viitor dacă va mai purta sau nu banderola”.

În fine, experimentatul antrenor a fost rugat să facă o mică paralelă între cum a lăsat UTA în urmă cu trei ani și cum a găsit-o acum. „Nu există comparație. Azi, UTA are condiții peste multe cluburi de Liga 1, poate la nivelul cluburilor mari de acolo. E o schimbare totală din toate punctele de vedere, dar în special ca și organizare. Mă bucură acest lucru, un club ca UTA merită asemenea susținere”, a mai apreciat Falub.

 









3 comentarii

  1. mam cam saturt de impotnta conduceri clubului care cheltuie bani publici pe antrenori de 2 lei performante maxim baraj un film pe care l am vazut in 2 acte asa ca iau o pauza cu vrajelile astea cu vrem sa promovam sa nu ne batem la retrogradare

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button