Baschet

Mandache scrie istorie: E al doilea baschetbalist autor al unui „triple double” la „europene” și primul arădean prezent la un turneu final!





Orașul nostru este reprezentat la unul dintre cele mai importante evenimente sportive organizate vreodată în România prin Andrei Mandache. De altfel, acesta a devenit primul și singurul jucător de baschet arădean care a participat la un turneu final de Campionat European. Mai mult, din această seară, după meciul cu Muntenegrul coordonatorul de joc al „tricolorilor” a devenit al doilea baschetbalist din istorie care a reușit un „triple-double” (cel puțin 10 puncte, 10 recuperări și 10 pase decisive) la „europene”.  Primul a fost croatul Toni Kukoc, în urmă cu 24 de ani.

„E nemaipomenit, e un vis devenit realitate, e apogeul carierei mele. Păcat că am terminat turneul cu nicio victorie. Mai avem mult de muncă, dar eu zic că suntem pe drumul cel bun și împreună vom pune România pe harta baschetului mondial. Le mulțumim pentru susținere familiilor noastre, suporterilor, mulți dintre ei chiar din Arad și-i așteptăm și pe viitor alături de noi”, ne-a declarat Mandache, care a recunoscut că în zilele cu meciuri oficiale vorbește din superstiție cu tatăl său, fost antrenor de baschet la West Petrom Arad, ICIM Arad și naționala feminină „tricoloră”. Așadar, România a bifat doar înfrângeri în cadrul Grupei C a Campionatului European de la Cluj: 68-83 cu Cehia, 58-74 cu Croația, 50-91 cu Spania, 71-80 cu Ungaria, 69-86 cu Muntenegru și a terminat pe ultimul loc în clasamentul grupei.

În ceea ce-l privește pe Andrei Mandache, trebuie spus că el nu a jucat niciodată baschet la nivel de seniori în orașul de baștină. Junioratul l-a făcut la CSȘ Gloria, după care s-a transferat la Oradea. Aici a jucat până în 2007, pentru ca anul următor să-l petreacă la Colegiul din Massachusetts (SUA). S-a întors în România în 2008, iar în CV-ul său mai apar echipe ca: Brașov, Otopeni, Keravnos Strovolou (Cipru – unde a câștigat și Cupa), Mediaș (din nou deținător al Cupei), pentru ca din 2015 să evolueze din nou pentru CSM Oradea. Cu formația de pe Crișul Repede, baschetbalistul de 30 ani a câștigat și o medalie de campion al României în vara anului trecut.

Ciprian Petcuț

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button